Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316507 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
« Ostatnia zmiana: 25 Sty, 2017, 15:39:41 wysłana przez Algiz »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Jeżeli już chcą wywalać publiczne pieniądze to może windy?

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Jeżeli już chcą wywalać publiczne pieniądze to może windy?

Katapulty
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Pieszych kondukty przenieśmy na wiadukty!
Spoiler
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Dla mnie najwiekszym problemem z Misiewiczem jest to ze ten gówniarz ma wpływ na nominacje i zwalnianie ze stanowisk generalskich. Jednym z jego pomysłów jest takie nowe prawo ktore pozwala Macierewiczowi awansować poruczników na pułkowników, bez stopni pośrednich. To jest dramat dla naszej armii i jeśli mi ktoś w takie sytuacji mówi ze powstajemy z kolan ze robimy porządek w armii to ja w to zdecydowanie nie wierze a wrecz uważam ze jest robiona czystka by móc spokojnie robić "co mi sie uwidzi". To jest po prostu niebezpieczne. Armia powinna byc apolityczna i z dala od wszelkich takich akcji. Od poczatku powtarzam ze Antoni działa jak rozbisurmaniony harcerzyk, nie  ubliżając harcerzom. Ludzie PiSu jak dla mnie są opętani myślami wolnościowymi patriotyzmem wręcz histerycznym,wg szkodliwym. Przykład białostockiej prokuratury i wspóldziałłania, bo jak to inaczej nazwać, z narodowcami. To jest dla mnie chore !

Wspominaie o eskapadach Misiewicza nawet nie ma sensu, bo o ile nie za bardzo wierze w tak idiotyczne jego zachowanie, to tak samo uważam, ze nie jest ono niemożliwe. Mylące sie Macierewiczowi powstania Styczniowe z Warszawskim swiadczy o tym ze myśli o jednym mówi o drugim a wszedzie wpierdala Piłsudskiego i apel smoleński.
« Ostatnia zmiana: 27 Sty, 2017, 09:51:51 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
W tym całym łańcuchu zdarzeń zapomniałeś tylko o początku, czyli jak PO rozwaliła zasadniczą służbę wojskową i tym samym armię, powołując na jej miejsce służbę zawodową (przecież znajomi królika musieli z czegoś żyć) "bo NATO nas obroni."
Tak że w każdym poście jedziesz po PiS jak po burej suce, zapominasz tylko o latach 2007-2015 i co się wtedy wyprawiało, a co dziś jest naturalną konsekwencją działań PiS i bardzo ciężkim dziedzictwem po 8 latach rządów Platformy.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Akurat wg mnie likwidacja zasadniczej słuzby wojskowej to byłł dobry pomysł, lub bardzo dobry. byłem w wojsku widziałem i znam to od wew. Cała reszta to raczej realizacja równie chujowa jak dzisiejsza. Chociaż gdyby nie PO nie mielibysmy dzisiaj jednej z lepszych armii pancernej w rejonie (sprawa leopardów za 1€) Rosomaki na które pluł Macierewicz a dzisiaj sie nimi chwali, na leo z reszta tez pluł. Gorsza sprawa lub dramatyczna to cała reszta zaniedbań na w MW w OPL.
Widzisz jezdze po nich jak po burej suce, bo sie wywyższają ponad miarę, a jeśli sie maja za takich zajebistych to niech pokażą ze są. W moim mniemaniu są równie źli jak PO lub gorsi. Co na to poradze ze nie zgadzam sie z nimi w wielu sprawach i wiele widze inaczej. Jaki to ma związek z PO. PO nie ma, zaorali sie sami, jest tu i teraz.

Jeszcze odnośnie Marynarki Wojennej. Sprawa Kormorana którą rozpoczeło i zjebało SLD w 2001r , skoro dziedzictwo jak piszesz dlaczego zatem w latach gdy mieli szanse pokazać nie zrobili z tym nic. Tutaj to raczej PO miało dziedzictwo zaniedbań ze strony SLD pózniej PIS wraz LPR i Samoobraną. ... Tylko prosze nie pisz mi ze to Goiertych blokował lub kto inny. I niestety PO tez to zjebało jak i wiele innych spraw. Tylko ze to PO jest jebane za osmiorniczki za bute władzy. A czym jest to co robi dzisiaj Macierewicz i Misiewicz.
« Ostatnia zmiana: 27 Sty, 2017, 11:00:51 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Za ośmiorniczki to odsiadują wyroki kelnerzy, bo zakładali nielegalne podsłuchy (sic!).
Rzeczywiście, rozwalenie obronności kraju to genialne rozwiązanie. W końcu państwo bez armii to silne państwo.
A co do Macierewicza i Misiewicza to nawet komentować się nie chce bo słów brak.
Ziemkiewicz chyba ma rację.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jeśli nazywasz rozwaleniem obronności kraju, o ile oczywiście Ciebie dobrze rozumiem, likwidacje armii poborowej z przymusu, to świadczy tylko o tym ze nie masz o tym pojęcia. Co innego przeszkolenie obronne takie z prawdziwego zdarzenia a co innego pobór z musu. Gdyby w to miejsca, a przecież miała powstać, powstała armia zawodowa z prwdziwego zdarzenia nowoczesna , to to jest o wiele większy i mocniejszy czynnik wpływający na potencjał obronny niz masa gówniarzy zaciagnietych siłą myślących jedynie o tym jak sie wyrwac na przepustkę i przespać, kiedyś dwa lata, później coraz mniej. Zeby wyszkolić kogokolwiek w czym kolwiek potrzeba lat i zaangazowania obu stron. Z niewolnika nie zrobisz pracownika i tak to niestety działało. Dzisiaj uwala sie większość generałów pułkowników którzy mieli jakiekolwiek doświadczenie bojowe, tyl;ko dlatego ze byli z nadania czasów zaprzeszłych lub późniejszych IIIRP . wszystkich wkłada sie do jednego wora układów, ośmiorniczek i innego chujstwa. To jest absurd i niszczenie armii. Dowództwo MW podało sie do dymisjii po kolejnym odwołaniu modernizacji MW i przeciagnięciu tego w czasie. Kto za to bedzie odpowiadał ?

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Ej ale armia z przymusu to mieso armatnie jest. Obowiazkowa sluzba wojskowa to jest bardzo zly pomysl. Duzo lepsza opcja jest wlasnie zawodowa armia, czyli ludzie ktorzy to lubia, chca i jeszcze za to kase dostaja - czyli specjalisci (tak jak w IT - kazdego daloby sie przymusic do nauki programowania ale ilu by bylo zdolnych napisac dobry kod?). Jak do tego dodac cos w rodzaju obrony terytorialnej, chyba PIS cos takiego kombinuje, jak to dziala w niektorych krajach to te dwie opcje razem beda bez porownania lepsze niz banda przerazonych dzieciakow na sile wciagnietych w kamasze.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wyszkolona, dobrze nowocześnie uzbrojona, dobrze opłacana. To podstawa reszta to zabawa i marnowanie kasy.

A tak po za tematem armii , hymny pochwalne na cześć Jarosława, niestety to nie o mnie :P

""Nie byłoby tej wolnej Polski bez Jarosława Kaczyńskiego" - Jacek Karnowski.
"Wolność, która w sercu pana premiera Kaczyńskiego wraz z tym, co uznaje za najważniejsze - służyć drugiemu człowiekowi - jest szeroko rozumiana" - Beata Szydło.
"Mam zaszczyt razem z nim pracować i nauczyłam się od niego, co to znaczy wolność" - Beata Szydło.
"Gratuluję tak trafnego wyboru czytelnikom tygodnika 'wSieci' i kapitule konkursu" - Andrzej Duda (w liście).
"Przełamał ileś tam determinizmów, rozbił ileś mitów, pokonał ileś tam polskich niemożności i włączył nas w grę o zmianę świata" - Piotr Zaremba.
"I to się nazywa charyzma. Nie złożona ze sztuczek, gestów, socjotechniki, a utkana z potęgi myśli" - Piotr Zaremba.
"Jarosław Kaczyński sam sięgał po swoją wolność po wielekroć" - Piotr Zaremba.
"Wolny wybór Polaków próbowano i próbuje się podważyć, anulować. Jarosław Kaczyński w roku 2016 ten wolny wybór Polaków obronił - myślę, że możemy powiedzieć: najgorsze za nami" - Jacek Karnowski.
"Dał nadzieję na świat bardziej skomplikowany i lepszy" - Piotr Zaremba.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
A ja uważam, że Kaczafi zasługuje na taki tytuł, gdyż się nigdy nie ożenił ;D

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
A ja uważam, że Kaczafi zasługuje na taki tytuł, gdyż się nigdy nie ożenił ;D

Zgodzę się, że innych przesłanek brak ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Daje to w spoiler bo dośc długie, mnie ubawiło a jednoczesnie przeraziło tak jak i 3cz ucha prezesa. Uprzedzam bohater jest ten sam. Bohater zdecydowanie zawstydził p.Górskiego
Spoiler

Offline Algiz

• Gaduła

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
I tutaj tkwi ambaras, tez miałem go za takiego. Trudno mi jednak z nim sie nie zgodzić. Trafia dokładni w to co myślę o Antonim i jego świcie. Przy okazji, kolejny esbek, który jest ponad prawem dzięki PiS. Co to jest?

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Giertych jest głupi jak chuj bobika :)

Za to dziwnym przypadkiem w swojej branży sobie zajebiście radzi. W ciągu kilku lat rozbujał kancelarię do stopnia, który mało komu się udaje za jednego życia  (nie dziedzicząc kancelarii po rodzinie).

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Tekst jest żałosny, tak samo jak jego autor. Jeśli ten temat ma być sprowadzany do takich wpisów, to proponuję go zamknąć i zaorać.
Wały PO są bagatelizowane, sprowadzane do błahostek, a ucho prezesa i jakiś idiotyczny list podnoszony do rangi czegoś "śmiesznego i przerażającego zarazem" ponieważ w ten czy inny sposób odzwierciedla rządy PiS... Reżim, łamanie konstytucji, nepotyzm, dyktatura i jeszcze kilka rzeczy, które jeśli się połączy z paranoją niektórych ministrów, tworzą mieszankę wybuchową. Czyli mamy narrację rodem z TVN, czego oczywiście robić im nie zabraniam, bo to prywatna stacja i mają do tego pełne prawo.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Z drugiej strony mamy narrację zwolenników na tyle zaślepionych rządami PiSu, że kucaliby do miecza, gdyby tylko Prezes, czy inny Antoś poprosił. To się chyba nazywa wolnością słowa, czy jakoś podobnie.

Offline Algiz

• Gaduła
Giertych jest głupi jak chuj bobika :)

Za to dziwnym przypadkiem w swojej branży sobie zajebiście radzi. W ciągu kilku lat rozbujał kancelarię do stopnia, który mało komu się udaje za jednego życia  (nie dziedzicząc kancelarii po rodzinie).

Pewnie, że rozbujał interes, gazeta wyborcza też była rozbujana jak miała 38% dochodu z samych rządowych reklam o przetargach które są za darmo dostępne w internecie  :lol: to był czysty sponsoring, z Giertychem i jego kancelarią jest podobnie.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Akurat "polish dream" polega właśnie na tym, że byle debil może osiągnąć prawie wszystko. Przypominam, że po 89. mieliśmy aż dwóch prezydentów analfabetów.
O "Gertychu" nie ma co się nawet wypowiadać. 10 lat temu dałby się za Kaczyńskiego pociąć i sam klękał mu do miecza. Teraz zagorzały przeciwnik, biegający z mikrofonem i skaczący do przedszkolnych haseł. Rzeczywiście, po tak merytorycznym liście widać, że jest bardzo dobrym prawnikiem, lol.
Jazz, Lounge, Downtempo