Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316824 razy)

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Tak dla przypomnienia, jak wyglądało "rzetelne dziennikarstwo" za rządów PO:
Sorry 13sty, ale PiS pobił PO w ich własnej grze.

Naród w desperacji wybrał kretynów.

Offline Algiz

• Gaduła
Tak dla przypomnienia, jak wyglądało "rzetelne dziennikarstwo" za rządów PO:
Sorry 13sty, ale PiS pobił PO w ich własnej grze.

Naród w desperacji wybrał kretynów.
Naród widocznie miał już dosyć inteligentów którzy na Jana Pawła II mówili Jan Paweł III, na Wisławę Szymborską mówili Wiesława Czymborska, a na Stefana Wyszyńskiego mówili Karol Wyszyński.
« Ostatnia zmiana: 18 Sty, 2017, 00:04:21 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
W zasadzie to co powiedział Tusk, nawet w takiej formie bez kontekstu, przeczytane przez lektora, wg mnie nie jest zadnym straszeniem a zwróceniem uwagi na możliwości tego co sie może zadziać. Dla mnie tez budżet w takiej formie przegłosowany jest z dupy. Gdyby takie cos zrobiła PO była by oskarzana do konca swych dni o przekret tysiąclecia. Brak wszystkich posłów, wpisywanie sie na liste po obradach sejmu, kuriozalne stwierdzenie marszałka " kto sie wstrzymał nie widzę kto był  przeciw nie widzę z reszta i tak to nie ma znaczenia" Panowie ja wiem, ze robią co chcą, co zaplanowali i w ogole. Mają większość zrobiliby to jak ludzie tymczasem idą jak walec, PO tego byście nie darowali. Ja sie tylko obawiam ze tak jak PO dała zły przykład z TK tak teraz PiS otwiera furtkę na inne rzeczy, a zasłanianie sie większością nie jest dla mnie żadną demokracją tym bardziej ze to marna większość.
Gdy pracodawca jest bezczelny i robi po swojemu bo ma większość akcji, to sie nagle okazuje ze są prawa pracownicze itp. my tzn np. ja, teraz nie czuje ze mam jakiekolwiek prawa ba cała opozycja nie ma zadnego wpływu na nic, czuje sie ubezwłasnowolniony wobec tego co zrobi PiS i ni jak nic na to poradzic nie mogę. Nie głosowałem na nich a musze robić tak jak oni sobie to wymyslili.

Chciałbym również przypomnieć choć zapewne to pamietacie, iż wielokrotnie, aktualny min sprawiedliwości, pluł na Polskę w parlamencie UE za czasów rządów PO, a wtórował mu Ryszard Czarnecki. Wtedy to było zgłasznie nieprawidłowości tak ?
« Ostatnia zmiana: 18 Sty, 2017, 09:30:30 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
 No cóż, zaczynamy się kręcić w kółko... powtarzamy te same argumenty, które przewinęły się już kilkanaście stron temu.
Jarek najpierw obejrzyj sobie film "złota cierpliwość marszałka Kuchcińskiego", i zobacz w jaki sposób doszło do wykluczenia Szczerby, bo wszędzie oglądamy tylko sam obrazek wykluczenia Szczerby, a nie widzimy w jakim tonie i w jaki sposób zachowują się posłowie PO przez 15 wcześniejszych minut.
Później zobacz w jakich okolicznościach wykluczono z obrad posłów PIS w pierwszej kadencji PO, i jak Kidawa-Błońska wykluczyła posła PiS w drugiej kadencji.
Potem obejrzyj sobie jak została potraktowana samoobrona przez straż Marszałkowską, kiedy oni zablokowali mównicę.
Jeśli budżet uchwalony jest nielegalnie, to w konsekwencji posłowie opozycji z automatu musieliby się zrzec swojego wynagrodzenia, taka jest logiczna konsekwencja.
Chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę, co znaczy kwestionowanie legalności uchwalonego budżetu i konsekwencji z tym związanych, i to jeszcze w wykonaniu szefa parlamentu europejskiego, który jest Polakiem. Gdyby Niemiec zakwestionował legalność budżetu niemieckiego, to byłby jego ostatni dzień na stanowisku, chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości.
To już autentycznie wszystko, co miałem do powiedzenia w tym temacie. Po co ja mam się kopać z koniem i szargać sobie nerwy?
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie głosowałem na nich a musze robić tak jak oni sobie to wymyslili.

Demokracja ;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Autokracja ;)

Posty połączone: 18 Sty, 2017, 10:22:47
No cóż, zaczynamy się kręcić w kółko... powtarzamy te same argumenty, ...
Po prostu mamy zupełnie inne spojrzenie na to co sie dzieje i trudno niektóre sprawy nazwać faktami skoro mozna dowolnie interpretować. Niestety nasz parlament daleki jest od ideału a co kolejny to pozwala sobie na więcej.
« Ostatnia zmiana: 18 Sty, 2017, 10:22:47 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Można mieć różne zdanie, jesteśmy różni i będziemy się różnić, ale Trzeba sobie jasno powiedzieć, że szkalowanie działań rządu przez te półtora roku na taką skalę, ma na celu doprowadzenie do przedterminowych wyborów, tak samo jak to miało miejsce w 2007 roku.
A Jarek po prostu to obserwuję i się śmieje, bo opozycja wykańcza się sama... faktury kijowskiego, loty na Maderę Petru, śpiewy Muchy, cała ta próba puczu... Przecież to jest coś, co oglądalibyśmy przez następne 2 lata u Lisa i w TVN, gdyby ciągle rządziła PO...
Ja nie głosowałem na PiS, ale gdyby PiS tak utrudniał rządy PO, to nigdy w życiu nie wygrałby w cuglach, mając parlamentarną większość jako pierwsza partia od 89 roku.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ale oglądasz sondaże i widzisz, że się takie przedterminowe wybory opozycji srogo nie opłacają, bo poparcie PiS nie spada poniżej poziomu, który mieli w wyborach? A PiS utrudniał rządy PO tak samo, a nawet gorzej.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ktoś kto dzisiaj liczy na wygrana w przedterminowych wyborach i nie jest z PiS jest raczej nieprzytomny. Pomijając talenta muzyczne p.Muchy i nieogarnięcie Petru w sferze obyczajowej, nie podejrzewam ich az o taki churra optymizm. Z resztą, ja osobiście uważam ze należy dać szanse PiS niech walczy dalej. Nie ma nikogo innego kto zrobiłby cos sensownego więc poki co niech PiS sam sie zaora ... moje ulubione ostatnio słowo :P ( ironia ) . Jurgiel zrobiłł własnie rolników lekko w chuja z dopałatami, Radziwiłł kopie pod sobą ile się da, Macierewicz harcerz ale to moja własna opinia, Ziobro robi co mu sie rzewnie podoba ale to akurat gawiedź gówno obchodzi, no i wisienka na leczo Jan Szyszko, to juz jest dramat co ten facet wyprawia.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Nie głosowałem na nich a musze robić tak jak oni sobie to wymyslili.

Demokracja ;)
Chyba zacznę pisać literackie komentarze do niektórych komentarzy tutaj.

Przemysław wierzył, że należy pielęgnować swojego wewnętrznego Grzegorza Brauna.

Nie wiem, czy to zdanie dobrze mi wyszło - sami oceńcie.

---

Żyłem w jakby niedemokratycznym kraju(oraz sąsiedztwie naprawdę niedemokratycznych)  - różnica jest taka, że masz taki PiS cały czas, tylko z dodatkową porcją cenzury.

Także heheszki heheszkami, ale pod uwierz mi, że żyjąc pod każdym innym systemem chciałbyś mieć demokrację.

Offline Algiz

• Gaduła

Chciałbym również przypomnieć choć zapewne to pamietacie, iż wielokrotnie, aktualny min sprawiedliwości, pluł na Polskę w parlamencie UE za czasów rządów PO, a wtórował mu Ryszard Czarnecki. Wtedy to było zgłasznie nieprawidłowości tak ?

Chodzi Ci o to co było po wyborach samorządowych kiedy PSL uzyskał 40%, a poseł Kłopotek bezczelnie twierdził, że za jedynkę na liście musi być jakiś bonusik ?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline Algiz

• Gaduła
Tylko wtedy protestowali. 13 ma rację krążymy w kółko z tym tematem, patrzymy na to samo, a każdy widzi coś innego. Przeciwnicy PIS zawsze, ale to zawsze zaznaczają, że nie glosowali na PO ( tak jest w całym internecie) Jednak im częściej to powtarzają tym bardziej jestem przekonany, że tęsknią za platformą i jej krainą ciepłą wodą płynącą.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Sprawdź sobie wystąpienia Ziobry z 2011. Ziobro m.in zarzucał rzadowi nie liczenie się z opozycją i upartyjnienie TV, zwalnianie dziennikarzy, którzy im nie pasowali oraz zagrożenie wolności słowa.
W ostatnich wyborach głosowałem na N. Na PiS nie głosowałem nigdy bo zwyczajnie nie podoba mi sie ich strategia i cała ta ideologi i powiązania z Toruniem. Na PO nie głosowałem bo uważam iż przewalili 8 lat i moje do nich zaufanie. Owszem wczesniej głosowałem na nich, za pierwszym razem za, za drugim za bo przeciw. Dzisiaj nie widzę nikogo dlatego tez nie chciałbym by odbyły sie jakiekolwiek przedterminowe wybory, strata czasu i kasy.

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce

W ostatnich wyborach głosowałem na N.
Szanuję za odwagę :) Nie wiem czy dałbym radę się przyznać do czegoś takiego :P
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
:( Wy głosowaliście a ja wybierałem króla
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

W ostatnich wyborach głosowałem na N.
Szanuję za odwagę :) Nie wiem czy dałbym radę się przyznać do czegoś takiego :P

Cóż, głosowałem na liberalna politykę ale nie na idiotę tylko na osobę, która dla Gdańska sporo robiła i w temacie samorządów trudno kobiecie było cokolwiek zarzucić. Już wtedy nie za bardzo miałem wybór i w zasadzie nie widzę powodów bym akurat za ta pania miał się czego wstydzić.
 PiS jak do tej pory nie przekonał mnie niczym, natomiast zniechęca co rusz. Przyznaje ze do PO miałem więcej cierpliwości w ich pierwszych latach rzadzenia,a może po prostu pamietam co sie działo w latach gdy PiS rzadził z Lepperem i Giertychem.
Po za tym, tyle naopowiadali tyle naobiecywali iż uważam ze lud ma prawo wymagać więcej.

Offline Algiz

• Gaduła
Od jakiegoś czasu chodzą plotki że Kaczyński ma raka trzustki. Jeśli to prawda to wiele czasu mu nie pozostało. Aż strach pomyśleć jak będzie wyglądała wojna o schedę po nim. Co w takim przypadku zrobi opozycja ? albo się pozabijają, albo dogadają w co wątpię. Suma sumarum mogą być jeszcze niezłe jaja, zwłaszcza przy tak podzielonym społeczeństwie. Jakiś czas temu jasnowidz Jackowski opublikował film na którym twierdzi, w sejmie na jesień będzie olbrzymia żałoba. Także mamy tu całą teorie spiskową,  a jak będzie naprawdę zobaczymy.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
(...) Przyznaje ze do PO miałem więcej cierpliwości w ich pierwszych latach rzadzenia,a może po prostu pamietam co sie działo w latach gdy PiS rzadził z Lepperem i Giertychem.
Po za tym, tyle naopowiadali tyle naobiecywali iż uważam ze lud ma prawo wymagać więcej.
Nie wiem nawet jak się do tego odnieść... Pomimo złamania wszystkich obietnic wyborczych??? Sztandarowe 4 x TAK?
Pomimo wszystkich wałów? Afer, podsłuchów, kradzieży 150 mld?
Nie pojmuję... nawet nie będę się starał...

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
Od jakiegoś czasu chodzą plotki że Kaczyński ma raka trzustki.
Bez trzustki się żyje, także jak przerzutów nie będzie to da radę.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
(...) Przyznaje ze do PO miałem więcej cierpliwości w ich pierwszych latach rzadzenia,a może po prostu pamietam co sie działo w latach gdy PiS rzadził z Lepperem i Giertychem.
Nie wiem nawet jak się do tego odnieść... Pomimo złamania wszystkich obietnic wyborczych??? Sztandarowe 4 x TAK?
Pomimo wszystkich wałów? Afer, podsłuchów, kradzieży 150 mld?
Nie pojmuję... nawet nie będę się starał...

Raz ze dziwnie połączyłeś zdania ( wyciąłeś częśc nie wstawiłeś kropek ) co zdecydowanie zmieniło kontekst, po drugie afery były za ich drugiej kadencji. Po trzecie PiS za swych poprzednich rzadów nie był nic lepszy, więc wybierałem mniejsze zło.
Ale nic to, nie przejmuj sie ja dzisiaj także nie rozumiem, jak można popierać PiS widząc jakie autokratyczne rzady wprowadzają i łudzić sie ze zrobia dobrze. Owszem populistyczne zagrywki maja opanowane w tym są zajebiści i tego opozycja musi sie jeszcze dużo uczyć. Jak na razie, jedyna rzecz jaka wg mnie, ma jakikolwiek pozytywny oddźwięk to 500+
Zrobione chujowo ale cos tam sie niektórym poprawiło a co więcej ? Co więcej co wpływa na poprawę zycia w "Polsce w ruinie" ? Cóż póki co nie widzę kompletnie nic. Reforma szkolnictwa nawet jeśli była konieczna to forma i sposób jej wprowadzania to dno. Minister zdrowia ? to zart jakiś, tragikomedia w min środowiska, stagnacja w monie, oprócz OTK, więcej sam nic nie zrobił oprócz wstrzymania przetargów a dokończył te, które były nie do zakończenia bo w toku. Chwali sie ze wypełnił budżet, ok wypełnił, szkoda ze ogromnymi zaliczkami, które nie byłyby konieczne gdyby nie ich przeciąganie. Co zrobili dobrego jedynie chyba to ze oderwali od koryta poprzedników ale i to nie ich zasługa a suwerena. Nie wiem , nie potrafie dostrzec nic pozytywnego w ich działaniu.
« Ostatnia zmiana: 19 Sty, 2017, 09:06:21 wysłana przez commelina »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Od jakiegoś czasu chodzą plotki że Kaczyński ma raka trzustki.
Bez trzustki się żyje, także jak przerzutów nie będzie to da radę.

Rak trzustki jest jednym z najbardziej paskudnych. Jak już się wykryje, to już jest często po ptokach. Położył m.in. Jobbsa, Przybylską i dwie osoby u mnie w rodzinie

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Raz ze dziwnie połączyłeś zdania ( wyciąłeś częśc nie wstawiłeś kropek ) co zdecydowanie zmieniło kontekst, po drugie afery były za ich drugiej kadencji. Po trzecie PiS za swych poprzednich rzadów nie był nic lepszy, więc wybierałem mniejsze zło.
Ale nic to, nie przejmuj sie ja dzisiaj także nie rozumiem, jak można popierać PiS widząc jakie autokratyczne rzady wprowadzają i łudzić sie ze zrobia dobrze. Owszem populistyczne zagrywki maja opanowane w tym są zajebiści i tego opozycja musi sie jeszcze dużo uczyć. Jak na razie, jedyna rzecz jaka wg mnie, ma jakikolwiek pozytywny oddźwięk to 500+
Zrobione chujowo ale cos tam sie niektórym poprawiło a co więcej ? Co więcej co wpływa na poprawę zycia w "Polsce w ruinie" ? Cóż póki co nie widzę kompletnie nic. Reforma szkolnictwa nawet jeśli była konieczna to forma i sposób jej wprowadzania to dno. Minister zdrowia ? to zart jakiś, tragikomedia w min środowiska, stagnacja w monie, oprócz OTK, więcej sam nic nie zrobił oprócz wstrzymania przetargów a dokończył te, które były nie do zakończenia bo w toku. Chwali sie ze wypełnił budżet, ok wypełnił, szkoda ze ogromnymi zaliczkami, które nie byłyby konieczne gdyby nie ich przeciąganie. Co zrobili dobrego jedynie chyba to ze oderwali od koryta poprzedników ale i to nie ich zasługa a suwerena. Nie wiem , nie potrafie dostrzec nic pozytywnego w ich działaniu.
Dlatego wstawia się taki znaczek (....) Odnosiłem się do tej części twojej wypowiedzi.
Jak praca opozycji ma polegać na utrudnianiu pracy wybranej w demokratycznych wyborach większości, to wolałbym żeby jednak nie robili tego za moje pieniądze, a płacimy razem z żoną (dwie firmy) tych danin bardzo dużo co miesiąc.
Więc albo niech pracują albo wypad, z poparciem dla PiS nie widzę korelacji, już pisałem, że głosowałem na Kukiz'15.
Mnie chodzi tylko i wyłącznie o elementarną sprawiedliwość.
Pamiętam obrazki ludzi, właścicieli firm, którzy wykładai swoje środki żeby położyć jakiś odcinek autostrady, odprowadzali od tego VAT a później się wieszali.
Skala wałków jest nie do ogarnięcia, choćby Hanna Gronkiewicz Waltz, ale Ty zdaje się nie chcesz tego widzieć.
Stary, przecież oni myśleli, że mają dożywotni monopol na rządzenie.
Niech każdy zostanie przy swoim, nie pozostaje nam nic innego jak spisać protokół rozbieżności i cześć.

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
@pivovarit - still, da się bez niej żyć, o ile pacjent przetrwa rekonwalescencję, i też mam przykład z pierwszej ręki.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
@pivovarit - still, da się bez niej żyć, o ile pacjent przetrwa rekonwalescencję, i też mam przykład z pierwszej ręki.

Pewnie, że się da. Ludzie robią cuda, ale jednak wartością oczekiwaną ciągle pozostaje złożenie się w ciągu kilku-kilkunastu miesięcy.