Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 317495 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Żiżek jest bogiem trollingu.
Żiżek owszem sporo żartuje, ale akurat zawsze gdy mówi rzeczy, z którymi lewicy nie po drodze to twierdzą, że tylko trolluje ;)
Meh, może trochę, ale IMO nie. Żiżek ogólnie jest trollem, wystarczy obejrzeć kilka rozmów i wywiadów z nim, żeby zobaczyć, jak niemal zawsze tak prowadzi tok wypowiedzi, żeby każdemu potencjalnemu odbiorcy dać potencjalnego prztyczka w nos. Tutaj napisałem, że trolluje, bo trolluje gościa, który go zaprosił do studia i spodziewał się innej wypowiedzi :v

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Ej, tu jest temat polityczny, a nie jakieś podśmichujki z jutuba.
A po drugie - kogo tu przekonywać, że Fidel był bolszewicką swołoczą na siłę wprowadzającą swój zbrodniczy system? Chuj mu w dupę w miejsce mogiły.

A po trzecie - ten ośliniały osioł nie ma niestety nic do interesującego do powiedzenia. Przykrym jest fakt, że takie mentalne odpady kształtują świadomość amerykańskich elit, o europejskich aż żal wspomnieć.

Interesuje mnie jak taki kretyn wypowiadałby się po śmierci Stalina, albo Hitlera, gdyby wtedy istniała globalna komunikacja?

Czy ze swoją logopedyczną swadą (ja wiem, się nie powinno nabijać, ale chuj tam) zastrzegłby od razu, że on Hitlera bynajmniej nie popiera, ale:"wicie-rozumicie, Hitler chciał zasadniczo dobrze, gdyż był socjalistą."?

Czy można być intelektualnym złamasem bardziej? Otóż ja uważam, że nie można.

Jego wypowiedź robi lewactwu tak samo dobrze jak referat "O kulcie jednostki i jego następstwach" Chruszczowa. Było chujowo, ale będzie lepiej, dali jazda!

« Ostatnia zmiana: 30 Lis, 2016, 01:34:16 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Argument o Hitlerze socjaliście zacznę kupować dopiero, gdy usłyszę o jakimś lewicowo-nazistowskim nurcie; dotąd sympatię do wszelkich autorytarnych watażków widziałem tylko po prawo i badania naukowe też dość jasno mówią, że mimo chęci nie da się podeprzeć tezy o "lewicowym autorytaryzmie", choć wszystkie inne wady posiadania jakichkolwiek poglądów politycznych odnoszą się jak najbardziej.

Zresztą samo słowo lewak (w rozumieniu innym niż sztylet) i jego pochodne zawdzięczamy nie komu innemu, jak bolszewikom, więc ja bym podchodził ostrożnie z odnoszeniem jakiegokolwiek dziś ruchu intelektualnego (szczególnie deklarującego się jako lewicowy) do "dziedzictwa intelektualnego" radzieckiego komunizmu. Ewentualnie "dojnozmianizm", bo on IMO ma jakieś takie bolszewickie naleciałości w sposobie myślenia i ogólnie rozumianej mentalności.

A z samym Castro najwyraźniej (amerykańska) lewica ma problem, bo wystarczy wejść w komentarze, gdzie ludki "Vote Bernie 2016" plują donośniej niż Szlawoj Żiżilek. Zresztą problem mają chyba z każdą dyktaturą "socjalistyczną" w Ameryce Płd. Bo z jednej strony bida i korupcja, z drugiej u kapitalistycznych sąsiadów nie jest lepiej+interwencje CIA, więc jak zwykle ludzie chcąc się opowiedzieć po stronie tej czy innej ideologii, zamazują rzeczywistość na swoją korzyść.
« Ostatnia zmiana: 30 Lis, 2016, 01:37:21 wysłana przez gizmi7 »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Argument o Hitlerze socjaliście zacznę kupować dopiero, gdy usłyszę o jakimś lewicowo-nazistowskim nurcie;
Gizmi - ja nie wiem na którym roku studiów jesteś, czy masz po prostu 13 lat i w chuja walisz?

Dla innych użytkowników udających nieprzytomnych: NSDAP -  Narodowosocjalistyczna Niemiecka Partia Robotników

Info dla gizmi7- to ta organizacja do której się Adolf zapisał ;)

Zresztą samo słowo lewak (w rozumieniu innym niż sztylet) i jego pochodne zawdzięczamy nie komu innemu, jak bolszewikom, więc ja bym podchodził ostrożnie z odnoszeniem jakiegokolwiek dziś ruchu intelektualnego (szczególnie deklarującego się jako lewicowy) do "dziedzictwa intelektualnego" radzieckiego komunizmu. Ewentualnie "dojnozmianizm", bo on IMO ma jakieś takie bolszewickie naleciałości w sposobie myślenia i ogólnie rozumianej mentalności.

Tak, tu się zgadzam, bo słowo "lewak" zawdzięczamy sowietom i generalnie do nich bym ostrożnie podchodził, bo są cywilizacyjnie zapóźnieni do nas o jakieś 300 lat.

Sorry, trzeciego akapitu nie skumałem.

« Ostatnia zmiana: 30 Lis, 2016, 01:59:34 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
PiS też się nazywa "Prawo i Sprawiedliwość", a z jednym ani drugim nie ma za wiele wspólnego (no chyba, że "prawo prawem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"), podobnie jak .Nowoczesna z XIX-wiecznym spojrzeniem na gospodarkę i niewiele nowocześniejszym na sprawy obyczajowe z Ryszardem "niech sobie jest gejem w domu" Petru na czele. Można tak wymieniać w nieskończoność. Razem zawsze osobno, wzory socjalistycznych rozwiązań w postaci państw Skandynawskich na najwyższych pozycjach w rankingach wolności... Nawet jeśli hitlerowskie NSDAP startowało z jakiejś platformy quasisocjalistyczne j w formie specyficznej wersji centralnego planowania, to poglądy nazistowskie są na zupełnie przeciwnym końcu osi niż poglądy socjalistyczne w rozumieniu lewicowym i to jest bezdyskusyjne.

A trzeci akapit to, że dla wielu zadeklarowanych lewicowców, zwłaszcza świeżaków wyrosłych na fali sukcesu prawyborczego Berniego Sandersa, najwyraźniej spojrzenie na dyktaturę Castro i jemu podobne wydaje się być czarno-białe w drugą stronę, więc to "chuj mu w dupę w miejsce mogiły" nie jest wcale takie oczywiste. Sam się zgadzam, że niech go szlag trafi, jak resztę dyktatorów, ale z drugiej strony, każdy system w biedakrajach Ameryki Środkowej i Południowej jest skazany na porażkę - czy to z winy samego systemu czy bratniej pomocy polityki kolonialnej USA, więc mimo że łatwo zrzucić na niego winy całego systemu, w którym brał udział, to tak czy siak by tam było niedobrze.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Ty tak serio?

Nawet jeśli hitlerowskie NSDAP startowało z jakiejś platformy quasisocjalistyczne j w formie specyficznej wersji centralnego planowania
To jest właśnie kwintesencja bolszewickiego pierdolenia.

Stary, wyzbądź się tego, nie będzie latwo, ale warto.

Czy kiedykolwiek wziąłeś pod uwagę, że zarobisz pieniądze? Nie że Mama?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wali mnie Castro i tego typu czysto akademickie rozkminy, mnie wkurwia Morawiecki z tekstem byśmy docenili trudną i ciężką pracę polityków ( czytaj należy im sie ponad 30 tysi kwoty wolnej od podatku). Chuj czy lewak czy prawak czy gej, złodziejstwo zawsze jest złodziejstwem a tym bardziej wkurwia jak ktoś do tego dorabia tak zjebana ideologię.

http://www.rp.pl/Rzad-PiS/161128857-Mateusz-Morawiecki-o-kwocie-wolnej-od-podatku-Docenmy-ciezka-prace-politykow.html

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Wali mnie Castro i tego typu czysto akademickie rozkminy, mnie wkurwia Morawiecki z tekstem byśmy docenili trudną i ciężką pracę polityków ( czytaj należy im sie ponad 30 tysi kwoty wolnej od podatku). Chuj czy lewak czy prawak czy gej, złodziejstwo zawsze jest złodziejstwem a tym bardziej wkurwia jak ktoś do tego dorabia tak zjebana ideologię.

http://www.rp.pl/Rzad-PiS/161128857-Mateusz-Morawiecki-o-kwocie-wolnej-od-podatku-Docenmy-ciezka-prace-politykow.html

Dla mnie Morawiecki jest zagadką. Z jednej strony jest konstytucja dla biznesu a z drugiej tego typu cyrk. Nie wiem.

btw, czy składka zdrowotna przypadkiem nie ulega częściowemu odliczeniu przy UZ, UoP? Ważne jest to, że odliczona może być tylko wtedy jak faktycznie jest z czego odliczać :) spryciule.
« Ostatnia zmiana: 30 Lis, 2016, 09:30:14 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Zaczynam coraz bardziej postrzegać Morawieckiego jako fantastycznie cwanego gnoja. To co wymyślili z konstytucją dla biznesu i co poukrywali w drobnym druczku, a jak prezentowali to medialnie, kwota wolna od podatku, na której w zasadzie zarobią, ale w koncu medialnie bedą mogli ogłosić ze spełnili tą obietnice. Podnieśli kwote wolną ? podnieśli, zrobili coś dla biznesu ? zrobili i ciemny lud to kupi, jak mawiał klasyk.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Ja jestem tylko ciekaw, ile lat się będziemy podnosić po dobrej zmianie...   :'(

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To nie jest dla mnie takie oczywiste, są bowiem miejsca ( firmy państwowe czyli sp. skarbu państwa ) gdzie pomimo nadania partyjnego okazuje sie, ze ludzie myślą i robia racjonalne rzeczy a nie jedynie pod publiczkę. Jest dla mnie to wszystko tak niespójne, ze sam nie wiem co o tym mysleć.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Zaczynam coraz bardziej postrzegać Morawieckiego jako fantastycznie cwanego gnoja. To co wymyślili z konstytucją dla biznesu i co poukrywali w drobnym druczku, a jak prezentowali to medialnie, kwota wolna od podatku, na której w zasadzie zarobią, ale w koncu medialnie bedą mogli ogłosić ze spełnili tą obietnice. Podnieśli kwote wolną ? podnieśli, zrobili coś dla biznesu ? zrobili i ciemny lud to kupi, jak mawiał klasyk.
A ja go popieram w tym co powiedział. Poszedłbym dalej. Niech wciągnie osłów pod stawki kwoty wolnej od podatku jakie zaproponował zgodnie z zarobkami. Niech ograniczy ilość osłów do 100 sztuk i podniesie tym co zostaną w rządzie uposażenie o 100%. Osiołki dostaną więcej kapusty, państwo zaoszczędzi a gawiedź poczuję mniejszą frustrację i odizolowywanie się klasy rządzącej od nas plebsu.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ja jestem tylko ciekaw, ile lat się będziemy podnosić po dobrej zmianie...   :'(

Pierwsze przymiarki do zakładania spółek za granicą już robimy. Gdyby nie dobra zmiana nie rozpatrywałbym takiej opcji a w sumie nieźle na plus na tym wyjdziemy :D
« Ostatnia zmiana: 30 Lis, 2016, 12:07:06 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
...

A ja go popieram w tym co powiedział. Poszedłbym dalej. Niech wciągnie osłów pod stawki kwoty wolnej od podatku jakie zaproponował zgodnie z zarobkami. Niech ograniczy ilość osłów do 100 sztuk i podniesie tym co zostaną w rządzie uposażenie o 100%. Osiołki dostaną więcej kapusty, państwo zaoszczędzi a gawiedź poczuję mniejszą frustrację i odizolowywanie się klasy rządzącej od nas plebsu.

No ale On nie zaproponował tego więc jak go popierasz, Ty poszedłbyś dalej i Ok , takie coś tez bym poparł, problem w tym ze on tego nie zrobi i nawet nie proponuje.

Offline selfslave

• Gaduła
Nawet jeśli hitlerowskie NSDAP startowało z jakiejś platformy quasisocjalistyczne j w formie specyficznej wersji centralnego planowania, to poglądy nazistowskie są na zupełnie przeciwnym końcu osi niż poglądy socjalistyczne w rozumieniu lewicowym i to jest bezdyskusyjne.
Nie jest to bezdyskusyjne. Oni w zasadzie połączyli najgorsze pomysły z lewej i prawej strony. Więc będzie bezdyskusyjne tylko w niektórych kwestiach. Bo w innych stoją na zupełnie innym końcu niż poglądy prawicowe. Stąd do dziś obie strony sceny politycznej "wpychają" sobie tego Hitlera i kłócą się czy był lewicowy czy prawicowy :D

Ogólnie trochę pomieszane są te definicje i każdy je trochę dopasowuje do swoich poglądów. Stąd chyba lepiej jest opisywać jakie rozwiązania uważamy za pozytywne, a jakie za negatywne i dlaczego, bo używanie politycznych pojęć zawsze komuś źle się skojarzy i będzie "a Pan jesteś Hitler" ;)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
...

No ale On nie zaproponował tego więc jak go popierasz, Ty poszedłbyś dalej i Ok , takie coś tez bym poparł, problem w tym ze on tego nie zrobi i nawet nie proponuje.

Popieram w tym co powiedział jako uzasadnienie pozostawienia obecnej stawki kwoty wolnej dla osiołków. Mało zarabiają jak na stanowiska jakie zajmują w państwie. 10k dla osoby która tworzy prawo to mniej niż zarabia pierwszy lepszy dyrektor w urzędzie. Dlatego napisałem ze poparłbym podwyżki pod warunkiem że zmniejszyłaby się ilość pysków do wykarmienia.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A porównując ilość radnych np W-wy do LA i ichnego sejmu do naszego to już fogle idzie sie za głowe złapać skąd u nas taka hojność dla nierobów bo dla mnie z ich kompetencjami to dalej nieroby i obiboki.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
...

Popieram w tym co powiedział jako uzasadnienie pozostawienia obecnej stawki kwoty wolnej dla osiołków. Mało zarabiają jak na stanowiska jakie zajmują w państwie. 10k dla osoby która tworzy prawo to mniej niż zarabia pierwszy lepszy dyrektor w urzędzie. Dlatego napisałem ze poparłbym podwyżki pod warunkiem że zmniejszyłaby się ilość pysków do wykarmienia.

Bez odpowiedniej selekcji pysków to nie ma sensu :)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Można wyjść od zasady: kto zasiadał ten już nie musi.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Można wyjść od zasady: kto zasiadał ten już nie musi.

W każdej partii jest masa pysków, ktore jeszcze nie siedziały, a niespecjalnie się różnią od siedzących. Co to zmienia?

Offline Algiz

• Gaduła
Zlikwidujmy partie polityczne ! :) Co trzy lata niech Wielka Loteria Narodowa wybierze 300 nr pesel, ich właściciele będą przez trzy lata pełnić rolę posłów ( ale tylko raz w życiu) Nie zauważyłem, żeby przeciętny iloraz IQ społeczeństwa był niższy niż IQ  posłów.
A kto wie ? może taka Pani Halinka z warzywniaka ma większe pojęcie o życiu, prowadzeniu firmy i płaceniu podatków niż połowa posłów. Przynajmniej zniknie jakiś pieprzony partykularny interes i  lobbing, a przepisy zaczną być dla ludzi.

Wiem, że to utopia, ale pomarzyć można :)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Zlikwidujmy partie polityczne ! :) Co trzy lata niech Wielka Loteria Narodowa wybierze 300 nr pesel, ich właściciele będą przez trzy lata pełnić rolę posłów ( ale tylko raz w życiu) Nie zauważyłem, żeby przeciętny iloraz IQ społeczeństwa był niższy niż IQ  posłów.
A kto wie ? może taka Pani Halinka z warzywniaka ma większe pojęcie o życiu, prowadzeniu firmy i płaceniu podatków niż połowa posłów. Przynajmniej zniknie jakiś pieprzony partykularny interes i  lobbing, a przepisy zaczną być dla ludzi.

Wiem, że to utopia, ale pomarzyć można :)

NOPE NOPE NOPE

Offline Algiz

• Gaduła
Ale jak byś zrobił badania wśród posłów, wielu byłoby pod kreską, a członkami MENSY są  nie tylko profesorowie, ale również kowale i sprzątaczki.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
słowo "lewak" zawdzięczamy sowietom

Jak również "swołocz", "sowiet" i "bolszewik".

Dobra zmiana ma celu głównie sprawienie, żeby społeczeństwo już nie powstało z klęczek...
« Ostatnia zmiana: 30 Lis, 2016, 21:48:23 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo