Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 317520 razy)

Offline JanuszuNieKrzywdz

• Gaduła
Plan jest dobry.

Ale Szałamacha był zły.

Niech się wyeskejpuje z Power Pointa :)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Konstytucja zwalniania e-mailem :D Superminister historyk ma zakusy, by uszczknąć "przedsiębiorców" i przedsiębiorców z elektoratu PO/Nowoczesnej, wielkie mi mecyje. Rzecznik do praw przedsiębiorców i reszta nowych instytucji to z jakiego budżetu? Tego, który ograniczyli niewygodnemu rzecznikowi praw obywatelskich? Czy tego, który superminister poskąpił na szczepienia dla dzieci?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Superminister historyk

Jak w życiu zarobisz takie pieniądze jak ten historyk (który skończył również inne kierunki ale nikomu się nie chce szukać) to chętnie się dowiem co masz do powiedzenia w sprawach prowadzenia przedsiębiorstw. ;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Skończył również podyplomówkę :P Powyższy argument jest oczywiście bez sensu, ale tak BTW - praktycznie rzecz biorąc, czy on prowadził jakieś przedsiębiorstwo (nie pytam o bycie w spółce zarządczej banków)?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Konstytucja zwalniania e-mailem :D Superminister historyk ma zakusy, by uszczknąć "przedsiębiorców" i przedsiębiorców z elektoratu PO/Nowoczesnej, wielkie mi mecyje. Rzecznik do praw przedsiębiorców i reszta nowych instytucji to z jakiego budżetu? Tego, który ograniczyli niewygodnemu rzecznikowi praw obywatelskich? Czy tego, który superminister poskąpił na szczepienia dla dzieci?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Skończył również podyplomówkę :P Powyższy argument jest oczywiście bez sensu, ale tak BTW - praktycznie rzecz biorąc, czy on prowadził jakieś przedsiębiorstwo (nie pytam o bycie w spółce zarządczej banków)?

Przecież ci napisałem że będziemy kontynuowali rozmowę jak zarobisz 32mln jako historyk z podyplomówką
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Gizmi - ja mam Ciebie ochotę coraz większą zaprosić na browara i pogadać. Bo ja mam nieustępliwe wrażenie, że Ty jeszcze jesteś do uratowania.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Dobra, odłóżcie tę maskaradę na bok. Coś ciekawego się pojawiło:
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20996345,przedsiebiorcy-to-nie-kombinatorzy-panstwo-to-nie-lupiezca.html

Jeśli to na prawdę wejdzie to mozna uznać, ze bedzie to ogromny krok naprzód i ucywilizowanie stosunku urzad -firma.
Z zachwytami poczekam na realia, dotychczas niestety wygląda to tak, ze są wspaniałe propozycje ustaw, które w nocy dostają nagle poprawki, chcociazby prezydencka propozycja zniesienia wieku emerytalnego w której utrzymał wiek dla rolników a pis wprowadziło poprawkę i podniosło. Już niezależnie od słuszności danych decyzji czy pomysłów jedno jest mówione a drugie robione, a wszystko pod publiczkę bo jak wiadomo "ciemny lud wszystko przyjmie".

Posty połączone: 20 Lis, 2016, 18:44:56
Jeśli to prawda to "zmiana" jest zaiste zajebista.

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/szczepionki-gorsze-ale-za-to-od-kolesiow/9796vlm
« Ostatnia zmiana: 20 Lis, 2016, 18:44:56 wysłana przez commelina »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Chyba trzeba Morawieckiemu podesłać definicję słowa uproszczenie i korzyść, bo wyraźnie są to terminy dla niego lub współpracowników niezrozumiałe w swej zawiłości. Po raz kolejny ziszcza się "proroctwo" Stonogi...   :facepalm:

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
To sporo mówi o IV RP, że nawet za Leppera mamy Stonogę :D

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
O i typowy dla natemat tytuł wprowadzający w błąd. I później idzie jeden z drugim, co czyta tylko nagłówki i rozpowiada dyrdymały. Ten serwis to gówno.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Oświeć mnie co jest mylącego ? Dla jasności przeczytałem całość a nie nagłówek, keirując sie równie debilnymi nagłówkami we Fronda i niezależnej.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Nie piję tutaj do Ciebie. Ogólnie wkurwiam się na ten serwis bo już któryś raz dzisiaj, jeszcze przed kawą, widzę manipulacje tego gówna.
Ale w tym wypadku:
"No to uprościli... Masz samochód na firmę? Stracisz prawo do odliczeń kosztów paliwa, serwisu, rat leasingowych" - co sugeruje, że w ogóle nie będzie można odliczyć kosztów.
Dopiero w tekście, w jednym miejscu zaznaczyli, że dotyczy to 50% kosztów.
Jak ktoś czyta na kiblu na telefonie, albo nie do końca ze zrozumieniem to może przeoczyć fakt, ze to jednak o 50% chodzi - co jest IMO istotne i trochę zmienia obraz sprawy.

Niemniej, wkurwiła mnie ta wiadomość, bo sam korzystam z możliwości odliczenia od dochodu kosztów eksploatacji samochodu.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
I kij ze w tvn, ale ten gość ma u mnie wielki plus i takiego premiera z jemu podobnymi ( i nie o orientację mi chodzi )
chciałbym widzieć w rzadzie. Przygotowany elokwentny, nie "duka" nie kreci.

http://www.tvn24.pl/tak-jest,39,m/premier-obwinia-samorzady,693058.html

Robert :D No proszę, proszę. No ma gadane, ale ludziska różnie mówią o nim. Widzę, że jednak próbuje coś zrobić w tym szarm i smutnym mieście. Nowoczesny człowiek nie ma co. Ja nie mam zdania o nim. Okaże się jak skończy kadencję i go rozliczą.
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Niestety tak manipulują półprawdami wszystkie media, również te rzadowe, niestety, co do reformy szkolnictwa takich półprawd lub raczej kłamstw jest cała masa.
Jeśli tak ma wyglądać uproszczenie działalności, inwestowanie itd to ja jebie takie coś. Dojazd do pracy ma szanse nie być uzytkiem słuzbowym. To ze dowożę kilku pracowników tez w zasadzie powinienem im doliczyć do dochodu lub pobrac opłatę od nich im zrobioć koszt a sobie dochód.
Jeśli doczytamy głebiej to trzeba bedzie prowadzić tzw kilometrówkę , (robiłem coś takiego gdy pracowałem w 83r jako kierowca sanitarki ) aby móc odliczyć całość. Państwo liczy na to ze połowie ludzi nie bedzie sie chciało tego prowadzić i na tym zapewne bedzie polegało ich uproszczenie. Najpierw wprowadzą utrudnienie by później dac połowiczne uproszczenie. Mi to się kojarzy z kibolami którzy uratowali babci zycie... przestali ją kopać.
« Ostatnia zmiana: 23 Lis, 2016, 10:01:27 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Kilometrówkę prowadziłem jeszcze niecałe 4 lata temu bo była m.in. podstawą do rozliczania delegacji. W urzędzie wszyscy mają kilometrówki. Samochody służbowe i użyczenia umożliwiające wykorzystanie samochodu prywatnego na cele służbowe to pralnia kasy. W poprzedniej firmie połowa pracowników miała tak rozliczane pensje pod stołem. Za PO były przecież głośne afery gdzie z rozliczeń wychodziło że posłowie potrafili jeździć po 26h/dobę albo robić średnio 30tyś km miesięcznie w rozliczeniach.

Tak jak napisałeś Jarek. Moim zdaniem dojazd do pracy jeśli nie jest pracą w delegacji, nie powinien być traktowany jako użytek samochodu do celów służbowych. Jeśli by był to ktoś kto korzysta z komunikacji zbiorowej powinien mieć możliwość odliczania kosztów zakupu biletów okresowych lub dojazdu samochodem prywatnym. W ogłoszeniach o pracę często podaje się info że jako bonus do pensji i pracy w młodym dynamicznym zespole, pracodawca oferuje samochód służbowy.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wszystko ok gdyby mi tego nie przedstawiono jako ułatwienie. Mając 35km do firmy już jestem niemal oddelegowany. Komunikacja miejską to min 1,5h w jedna stronę, jakież zatem ułatwienie, w moim mniemaniu utrudnianie zycia chęcią sfinansowania swoich widzimisie. Jęsli wprowadziliby konieczność sensownego rozliczania posłów z km wprowadzili im taka jak nam kwote wolną od podatku i konieczność płacenia ZUS od ich dochodów, przestanę jęczeć i skomleć.

Posty połączone: 24 Lis, 2016, 13:25:36
Sie Morawiecki wycofuje poki co z tego idiotycznego pomysłu. Choć obawiam sie ze i tak bedą kombinować jak uatwić zycie.

http://superbiz.se.pl/prawo-przedsiebiorcy/ministerstwo-finansow-wycofuje-sie-z-kontrowersyjnej-propozycji-dotyczacej-firmowych-aut_918885.html
« Ostatnia zmiana: 24 Lis, 2016, 13:25:36 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Żiżek jest bogiem trollingu. BTW w końcu zobaczyłem tę głupszą część elektoratu Sandersa - tam, w komentarzach. To trochę śmieszne, jak obecność jednego kandydata na prezydenta może zmienić mnóstwo ludzi w rzesze fanatyków - tak samo przeca jest z Trumpem
« Ostatnia zmiana: 26 Lis, 2016, 23:50:37 wysłana przez gizmi7 »

Offline selfslave

• Gaduła
Żiżek jest bogiem trollingu.
Żiżek owszem sporo żartuje, ale akurat zawsze gdy mówi rzeczy, z którymi lewicy nie po drodze to twierdzą, że tylko trolluje ;)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
W ogóle to mam prośbę, aby ktoś mi wytłumaczył, co to jest szafiarka. Bo ja nie słyszałem o takim urządzeniu, ale akurat z produkcją mebli jestem na bakier.

Jeszcze to.

Jazz, Lounge, Downtempo

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Zapewniam, że wszystkie to bida z Polesia. Nie macie się czym przejmować ;)