Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322873 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Też mam myśliwych w rodzinie i licealista to może kartofle do paśnika dowozić, albo w nagonce dwa lata pochodzić zanim pozwolą mu polować. Tak mówimy o broni do obrony osobistej.

No mimo wszystko nie tak to w kole łowieckim wygląda. Chociaż może to zależy od koła. W kazdym razie, jeśli staż zaczynasz w wieku 16 lat, to mając 18 możesz przystąpić do egzaminu na myśliwego i po zdaniu złożyć wniosek o pozwolenie na broń.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Ameryki u nas nie będzie bo nie ma tylu kolorowych. Droga jest słuszna. I jedyna ;)

Do piachu?

Skutek wprowadzenia powszechnego dostępu do broni u nas widzę mniej więcej tak, tylko mniej śmiesznie:

« Ostatnia zmiana: 12 Kwi, 2016, 20:15:09 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Ale czarnoprochowce mozna miec bez zezwolenia a dresy sie jeszcze nie wystrzelaly, to jak to jest?

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
I co z tego wynika? Na takich podstawach to mogę wnioskować że broń jest zajebista bo mi nikt nią nie groził a z maczetą, siekierą i tasakiem już mnie gonili. Z dupy
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
I co z tego wynika? Na takich podstawach to mogę wnioskować że broń jest zajebista bo mi nikt nią nie groził a z maczetą, siekierą i tasakiem już mnie gonili. Z dupy
Chwyty erystyczne, chwyty erystyczne wszędzie.

Chcesz dyskutować, czy wolisz wyjmować opinie z dupy i rozsmarowywać je na stole?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Z bronią jest jeden problem. Jeśli zdecydujesz się jej uzyc zeby wystraszyć i myślisz ze to zadziała, ze to wystarczy, to mozesz mocno sie zdziwić. Jeśli adwersarz tez bedzie miał broń i nie daj Boze faktycznie sie wystraszy to może zajśc okolicznośc, ze on zdecyduje sie jej użyc i będzie szybszy. Podstawowa zasada, jesli wyciagasz broń uzyj jej a nie tylko pokazuj. Jeśli jesteś na to gotowy to załatwiaj pozwolenie, jeśli nie, to przestań pierdolić ;)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Ale czarnoprochowce mozna miec bez zezwolenia a dresy sie jeszcze nie wystrzelaly, to jak to jest?

Może myślą, że czarnoprochowce  to dilerzy z towarem afrykańskiego pochodzenia...
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Jesli wyciagasz broń uzyj jej a nie tylko pokazuj.

Na pewno dostanę pozwolenie jak na spotkaniu powiem takie słowa :D

Z bronią jest jeden problem. Jeśli zdecydujesz się jej uzyc zeby wystraszyć i myślisz ze to zadziała, ze to wystarczy, to mozesz mocno sie zdziwić. Jeśli adwersarz tez bedzie miał broń i nie daj Boze faktycznie sie wystraszy to może zajśc okolicznośc, ze on zdecyduje sie jej użyc i będzie szybszy. Podstawowa zasada, jesli wyciagasz broń uzyj jej a nie tylko pokazuj. Jeśli jesteś na to gotowy to załatwiaj pozwolenie, jeśli nie, to przestań pierdolić ;)

Problem jest taki, że teraz to adwersarz prędzej będzie miał broń niż ofiara :(

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 13 Kwi, 2016, 06:04:43 wysłana przez pivovarit »

Offline Algiz

• Gaduła
Posłuchajcie tego Gościa, wszystko przesiąknięte spiskową teorią dziejów, ale w kilku kwestiach
trudno nie przyznać mu racji, zresztą oceńcie sami.

« Ostatnia zmiana: 14 Kwi, 2016, 06:55:32 wysłana przez Algiz »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ale kopalnia "raka" - ten kanał, komentarze w filmikach do nich - jakbym trafił do zwyrodniałego kącika sfrustrowanych absolwentów szkół specjalnych... Ble. Jak można pod własnym imieniem i nazwiskiem pisać komentarze o "biciu, by puchli równo" i wszystkie te wypierdy o żydach, masonach, etc.?

BTW słyszeliście, że u niewygodnego rządzącym przewodniczącego KOD-u już znaleziono "materiały pedofilskie"? Dziwny zbieg okoliczności, że parę miesięcy temu ta władza tak naciskała na modyfikację przepisów. Zwykle nie wierzę w tego typu teorie, ale tu od początku uważałem, że to będzie mechanizm usuwania niewygodnych PiSowi opozycjonistów - bardzo łatwo spreparować "obecność takich danych na dysku" czy jakieś zdjęcia podrzucić.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Ale kopalnia "raka" - ten kanał, komentarze w filmikach do nich - jakbym trafił do zwyrodniałego kącika sfrustrowanych absolwentów szkół specjalnych... Ble. Jak można pod własnym imieniem i nazwiskiem pisać komentarze o "biciu, by puchli równo" i wszystkie te wypierdy o żydach, masonach, etc.?

BTW słyszeliście, że u niewygodnego rządzącym przewodniczącego KOD-u już znaleziono "materiały pedofilskie"? Dziwny zbieg okoliczności, że parę miesięcy temu ta władza tak naciskała na modyfikację przepisów. Zwykle nie wierzę w tego typu teorie, ale tu od początku uważałem, że to będzie mechanizm usuwania niewygodnych PiSowi opozycjonistów - bardzo łatwo spreparować "obecność takich danych na dysku" czy jakieś zdjęcia podrzucić.

Możesz wymienić człowieka z imienia i nazwiska? Musi być ten wtręt "niewygodnego rządzącym"? Chyba nic dziwnego, że donosiciele są niewygodni dla rządzących.
Za Tuska takie sprawy załatwiało się inaczej, w bardziej brutalny sposób. I do póki wszystko nie będzie wyjaśnione, nie wiadomo, czy jest winny czy niewinny i należy się powstrzymać od komentarzy.
Nie musisz z góry imputować, że specjalnie ktoś ustawę pisał, żeby materiały pedofilskie podrzucać, bo żeby to zrobić, żadna ustawa nie jest potrzebna.
@gizmi7 weź nie zaniżaj, PLS.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
W sensie, że "niezależna grupa hakerów" zaatakowała serwery KODu i znalazła tam materiały pedofilskie na komputerze M. Kijowskiego? (a może teraz Mateusza K.?) :D

Dokładnie pamiętam tę brutalność za Tuska: więźniowie polityczni, falsyfikowanie dowodów na opozycję w sprawach karnych, powszechny zamordyzm i despota rządzący krajem - a nie, przepraszam, to rządy piłsudczykowskiej Sanacji, do których otwarcie aspiruje PiS.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

Offline Algiz

• Gaduła

...Dokładnie pamiętam tę brutalność za Tuska: więźniowie polityczni, falsyfikowanie dowodów na opozycję w sprawach karnych, powszechny zamordyzm i despota rządzący krajem -

Nie przesadzaj ! wtedy sprawy załatwiało się inaczej, niewygodnych ludzi odwiedzał seryjny samobójca ;)
« Ostatnia zmiana: 14 Kwi, 2016, 13:18:53 wysłana przez Algiz »

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Ja pitole co on ćpie :D

http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,19913819,zandberg-w-polsce-miliony-ludzi-zarabiaja-za-malo-jesli-firmy.html
Dobrze mówi. Żaden przedsiębiorca nie zatrudni nikogo, jeżeli nie będzie popytu.

A wyplenienie firm, które egzystują tylko dlatego, że oferują dumpingowe ceny kosztem pracowników tylko pomoże uczciwym przedsiębiorstwom prosperować i tworzyć miejsca pracy.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
....

Możesz wymienić człowieka z imienia i nazwiska? Musi być ten wtręt "niewygodnego rządzącym"? Chyba nic dziwnego, że donosiciele są niewygodni dla rządzących.
Za Tuska takie sprawy załatwiało się inaczej, w bardziej brutalny sposób. I do póki wszystko nie będzie wyjaśnione, nie wiadomo, czy jest winny czy niewinny i należy się powstrzymać od komentarzy.
Nie musisz z góry imputować, że specjalnie ktoś ustawę pisał, żeby materiały pedofilskie podrzucać, bo żeby to zrobić, żadna ustawa nie jest potrzebna.
@gizmi7 weź nie zaniżaj, PLS.

A ze za Tuska załatwiało sie brutalniej to masz gdzieś wyjasnione i pewne ze wszystko to wina Tuska ?
Bo to złodzieje byli nie ? i to ojest pewne całe PO to kurwa złodzieje. I jak jeden z posłów chrzescijańskim pozdrowieniem dla Tuska ze dla niego warto przywrócić nawyższy wymiar kary. Zajebiste podejscie. Tak wiem większość tutaj ma takie poglądy. Na szubienice !
A ze donosiciel to niby kto ze niby ? Jesli masz na myśli to co teraz sie dzieje w PE to bardzo łatwo moge przypomniec Tobie o tym kto te praktyki rozpoczął, ze nie wspomnę patriotę pana Czerneckiego co to w 2014 tak bardzo chciał umiędzynarodowić Polskie sprawy w PE. No ale to był obowiązek patriotyczny no tak gupi wariat ze mnie zapomniałem ze to jedyni patrioci reszta to lemingi złodzieje i pedały.
Hipokryzja i bezczelność jak bije dzisiaj od PIS niczym sie dla mnie nie różni od zawoalowanej polityki PO .

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Dobrze mówi. Żaden przedsiębiorca nie zatrudni nikogo, jeżeli nie będzie popytu.

A wyplenienie firm, które egzystują tylko dlatego, że oferują dumpingowe ceny kosztem pracowników tylko pomoże uczciwym przedsiębiorstwom prosperować i tworzyć miejsca pracy.

Czyli co proponujesz? Jak czyjaś praca jest warta mniej niż proponowane min. to mam do ich socjalu dokładać bo im się nie chciało uczyć i podnosić kwalifikacji, ewentualnie poszukać drugiej roboty? Słabych producentów też z kraju wygonisz tylko za to że robią produkty niskiej jakości a nie hitech w cenie szrotu?

Jeszcze dodaj do kompletu postulat o zatrudnianiu na umowę na etat przy zamówieniach publicznych który jest całkowicie nieegzekwowalny ale stanowi dumę związków.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Pytanie Przemek jak liczymy min socjalne i co to znaczy ze praca jest warta mnie niż proponowane min. Jak to mówia zadna praca nie hańbi i nawet jeśli jest to wynoszenie gnoju krowom to tez jest ważne. Ok kwalifikacji wielkich nie trzeba ale tez nie ma komu tego robić. Kopac rowy na zuławach tez nie a trzeba co jakis czas. Niestety jest w tym troche racji co do np. tego płacenia poniżej płacy w danym zawodzi tylko dlatego ze w okolicy 40km nie ma innego zakładu. tak ma np Ojciec kumpla. W latach 2007-10 tzw garazowcy zniszczyli rynek mebli. Nie płacili podatków robili total na czarno po tak niskich stawkach ze ja nie byłem w stanie z nimi konkurować. Całe szczescie pouciekali do Irlandii bi i sami nie wytrzymali swoich cen. To wszystko nie jest takie proste i jednoznaczne. Ale tez ze tak troche zmienię temat, zazdroszczę Norwegom mądrości rządzących co do dbania o dochody z ropy i gazu ze dbają o to niezależnie od opcji. Pilnują by moneta nie była za droga, by eksport nie jebnął, inwestują .... no kurde jak by sie tak chciało u nas.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie jest proste. Ale najłatwiej ustawą znosić biedę. Można się przenieść gdzieś gdzie jest praca, płacą więcej, można pracować więcej, można obchodzić nadmierny ucisk fiskalny.
Ale najłatwiej siedzieć na dupie, narzekać i zabrać tym którym chce się pracować lub prowadzić firmy.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@commelina, chcesz przerzucać się na argumenty, to proszę, to jest lista przekrętów PO. Teraz ja czekam na twoją listę przekrętów PiS. Pasuje?

http://witamy-w-polsce.pl/1684/Kr
« Ostatnia zmiana: 14 Kwi, 2016, 15:19:48 wysłana przez 13 »
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@13 Ty niestety jak zwykle w swoim stylu. Nie zmieniaj tematu, z donosicielstwa na przekrety. Przekrety te faktyczne i domniemane mniej więcej znam. Odpowiedz na proste pytanie kto jest donosicielem w naszym kraju ? Jesli stawiasz taki zarzut wprost, to prosze wyjaśnij mi to.

Posty połączone: 14 Kwi, 2016, 15:33:09
Nie jest proste. Ale najłatwiej ustawą znosić biedę. Można się przenieść gdzieś gdzie jest praca, płacą więcej, można pracować więcej, można obchodzić nadmierny ucisk fiskalny.
Ale najłatwiej siedzieć na dupie, narzekać i zabrać tym którym chce się pracować lub prowadzić firmy.

Gdybym nie znał ludzi zapewne przyznałbym Tobie rację, ale są sytuacje zyciowe które czasami zmuszają do takiego a nie innego działania. Gdybym tym ludziom powiedział ze siedzą na dupie i nic nie robia zwyczajnie byłbym chujem. To tez nie zmiania faktu ze ów przemysłowiec wykorzystuje to bezczelnie.
« Ostatnia zmiana: 14 Kwi, 2016, 15:33:55 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Tylko że ludzie o których piszesz dostaliby o wiele lepszą pomoc socjalną/medyczną/psychologiczną gdyby inni (i to wcale nie pracodawcy) nie wykorzystywaliby systemu. Koło się zamyka.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Kopać rowów nie ma komu... Akurat na tym przykładzie można wspaniale wytłumaczyć kwestię płacy minimalnej. Obecnie zatrudnia się 10 osób do kopania ręcznego ze stawką 8PLN na godzinę. Gdyby ta stawka miała skoczyć do minimum 15 pln za godzinę, zaczyna bardziej się opłacać wynająć operatora koparki za 30PLN za godzinę i koparkę za 70 PLN za godzinę. Czyli zamiast zatrudniania 10 niewykwalifikowanyc h robotników, zatrudniamy jednego wykwalifikowanego i inwestujemy w sprzęt. Przedsiębiorca nie traci na tym specjalnie wiele, tylko 9 osób ląduje na zasiłku, lub szuka innej pracy, ewentualnie wyjeżdża za granicę.

Ze specjalną dedykacją dla @13

http://www.miloscpo30.net/pis-in-space/

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/502807,rigamontirazy2-romuald-debski-o-klauzuli-sumienia-lekarze-sumienia-powinni-miec-na-drzwiach-tabliczki.html