Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322434 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

Czy ktoś mi wyjaśni termin 'widoczność osób transpłciowych'? Że mają jakąś ograniczoną widoczność, jak znaki we mgle? Czy o co tutaj chodzi?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Sądzę ze wiesz o co chodzi, ale to tak jak z weganami itp. Czy chcesz czy nie chcesz, dowiesz sie na imprezie w ciagu pierwszych 10m jej trwania dowiesz sie kto jest niejedzącym miesa. No i ci tez domagają sie być widocznymi tzn zapewne by mogli pokazywać swoją odmienność w miarę bezpiecznie, co w naszym kochanym kraju i w obecnym "patriotycznym" nastawieniu, nie koniecznie takie musi być.

Offline Algiz

• Gaduła
( Obraz usunięty.)

Czy ktoś mi wyjaśni termin 'widoczność osób transpłciowych'?

Normalnie walorami na wierzchu. Jak inaczej poznać że są transpłciowi.
« Ostatnia zmiana: 31 Mar, 2016, 21:19:17 wysłana przez Algiz »

Offline Winged

• Gaduła
( Obraz usunięty.)

Czy ktoś mi wyjaśni termin 'widoczność osób transpłciowych'?

Normalnie walorami na wierzchu. Jak inaczej poznać że są transpłciowi.

Hmm, czyli chodzi o uwidocznienie rewaloryzacji.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Znowu sie zaczyna temat aborcji  :facepalm:
Widocznie szykują coś grubego za kulisami.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
B ( o ) ( o ) B S

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, czemu ma służyć głośna na dniach ustawa antyaborcyjna? Komu to służy, kogo to rozwija? Kto zapłaci za te wszystkie dzieci, które będą musiały się urodzić - domy dziecka i procesy sądowe za darmo przecież też nie chodzą.

Jak dla mnie to PiS się wjebał. Całej partii się nie upilnuje, zawsze znajdą się jakieś jednostki z mentalnością Terlikowskiego. Zaś jak już media usłyszały o projekcie, na PiS nacisnął ciemnogrodzki Kościół, dla opozycji to z kolei gwiazdka z nieba. Jeżeli partia rządząca zaprzeczy, straci twardy elektorat i dlatego zwyczajnie nie mogą sobie pozwolić na rozsądek.

Jestem otwarty na dyskusję, po prostu nie rozumiem sensu prokuratora ścigającego poronienia.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
( Obraz usunięty.)

:DDD

Spoiler

chyba 1 kwietnia, c'nie?

Mam problem z formą. "... wznieść się ponad podziały polityczne i działać RAZEM". Świetnie się nadawało od dawna na PA :D
« Ostatnia zmiana: 01 Kwi, 2016, 20:50:48 wysłana przez pivovarit »

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
( Obraz usunięty.)

Spoiler

A możesz podać źródło? Bo jakoś na stronie ichniejszej, czy to fejsbuku nie ma takiego obrazka, a skoro już nazywać kogoś debilem... To chociaż mieć ku temu podstawy ;)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
( Obraz usunięty.)

Spoiler

A możesz podać źródło? Bo jakoś na stronie ichniejszej, czy to fejsbuku nie ma takiego obrazka, a skoro już nazywać kogoś debilem... To chociaż mieć ku temu podstawy ;)

Było na fanpage'u, ale oberwali ostro i zdjęli. Sami się zreflektowali :P

Offline Dun

• TW
  • Gaduła

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ok, faktycznie debilny żarcik xD

Pomijając kwestię debilności, jest strasznie zabawny :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
W sumie dlaczego debilny, niestety bardzo realny w naszej polityce. Az tak bym tego nie nazywał, natomiast kompletnym kretynem nazywam tego, kto opracował projekt ustawy antyaborcyjnej lub raczej właściwie nawet słów mi brakuje jak mozna wydac wyrok na zgwałconą nieletnią, na kobiety z ciążą poozamaciczną itd itd @benkai  wrzucił u siebie na fb z odnośnikami to chorób i uszkodzeń płodu jakie będą musiały sie rodzić w wyniku tej ustawy. To jest kurwa tak chore jak chyba nic dotąd. Jako katolik chyba jednak słaby coraz częście ze smutkiem konstatuje, jeśli kościół kazałby mi sie pod czymś takim podpisać to nie zrobie tego!

To mi zaczyna przypominać pierdolony kalifat

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Zastanawiam się dlaczego środowiska lewicowe są tak proaborcyjne. Czy nienarodzonym nie należy się szansa na godne życie i wczasy pod gruszą?

W sumie dlaczego debilny, niestety bardzo realny w naszej polityce. Az tak bym tego nie nazywał, natomiast kompletnym kretynem nazywam tego, kto opracował projekt ustawy antyaborcyjnej lub raczej właściwie nawet słów mi brakuje jak mozna wydac wyrok na zgwałconą nieletnią, na kobiety z ciążą poozamaciczną itd itd @benkai  wrzucił u siebie na fb z odnośnikami to chorób i uszkodzeń płodu jakie będą musiały sie rodzić w wyniku tej ustawy. To jest kurwa tak chore jak chyba nic dotąd. Jako katolik chyba jednak słaby coraz częście ze smutkiem konstatuje, jeśli kościół kazałby mi sie pod czymś takim podpisać to nie zrobie tego!

To mi zaczyna przypominać pierdolony kalifat

No nie no, do kalifatu jeszcze daleko, ale nadzieja u mnie też już umarła.

« Ostatnia zmiana: 02 Kwi, 2016, 09:52:30 wysłana przez pivovarit »

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 :dobre:

http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/16-latek-chcial-wysadzic-sejm-rp-zostal-zatrzymany-przez-dolnoslaska-policje/g65bzx

Spoiler
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
I jakże aktualne dzisiaj
http://dorotamajewska.natemat.pl/63679,pieklo-kobiet-boya-zelenskiego-wciaz-aktualne
Ubiegłeś mnie.
Za to inny równie dobry cytat Boy-Żeleńskiego z Niebezpiecznej fikcji:
"Ilekroć chodzi o usprawiedliwienie kleru, zawsze wysuwa się straszaka Bolszewii, od której kler ma być obroną. Ale ten przykład ma dwa oblicza. Przecież właśnie w Rosji było morze ciemnoty i nad nim – tryumfujący pop. To powinno dać do myślenia."
I jeszcze to:
« Ostatnia zmiana: 02 Kwi, 2016, 10:23:19 wysłana przez Wolfhorsky »
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
No co Wy?! Z Księżyca spadliście?! To nie wiecie, że w obowiązku KAŻDEGO rządu powinno być wtrącanie się w moralność i obyczajowość społeczeństwa? Znawcy polityki, też mi coś...

Spoiler

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Dlaczego zawsze to moje miasto jest jakimś popierdolonym przykładem? xD No nie wiere, co do cytatu... Mocno aprobuję

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Mnie zastanawia tylko jedno teraz... to oni nie mają niczego lepszego do roboty? Gospodarka naprawiona i nie ma co robić?

Offline Dun

• TW
  • Gaduła

Jaw... Znaczy - TAK JEST!  ;D

No co, przecież "w 4 miesiące Polska odeszła od murzyńskości..."  :D (min. spraw zagranicznych)

Offline Algiz

• Gaduła

Za to inny równie dobry cytat Boy-Żeleńskiego z Niebezpiecznej fikcji:
"Ilekroć chodzi o usprawiedliwienie kleru, zawsze wysuwa się straszaka Bolszewii, od której kler ma być obroną. Ale ten przykład ma dwa oblicza. Przecież właśnie w Rosji było morze ciemnoty i nad nim – tryumfujący pop. To powinno dać do myślenia."

Boy-Żeliński zmarł w 41r więc nie mógł wiedzieć, że bolszewicy po wojnie wytłukli wszystkich popów niczym amerykańscy osadnicy indiańskich szamanów,  nie było praktycznie  żadnego z wyjątkiem kilku konfidentów NKWD.
Cerkwie zamieniono w kołchozowe spichlerze, zamiast ciemnoty nad którą panował pop pojawił się terror i ogłupienie
nad którym panowała komunistyczna władza i argument Stalina że religia to opium dla ludu. Dzisiaj Putin prowadza na smyczy patriarchę wszech Rusi, u nas jest odwrotnie i sam nie wiem co jest lepsze zniewolony przez władzę kościół, czy
władza pod pantoflem kościoła.