Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322284 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Gdzie wysłał?

US&A

http://www.tvp.info/3924142/fotyga-i-macierewicz-znow-jada-do-usa

Listy też były, że targowica i w ogóle zdrada stanu. Nie twierdzę że zajebanie kasy z OFE było czymś dobrym i zgodnym z konstytucją. Ale feria nepotyzmu, jaką ostatnio obserwować można w zmianach w zarządach spółek skarbu państwa mówi sama za siebie.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Panowie, są Święta ;)
Tymi komentarzami i tak nie zmienicie Polski, a nie można się cały czas denerwować.
Wasze zdrowie! ;)
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Żeby było pozytywnie dla odmiany:

http://m.money.pl/wiadomosci/artykul/rumunia-obnizyla-vat-i-inne-podatki-skutek,225,0,2046945.html

Do tego ulgi na dzieci zamiast 500+ i mamy sensowną reformę gospodarki, czystym przypadkiem zbieżną z programem .Nowoczesnej z ostatnich wyborów.  ;)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

http://m.money.pl/wiadomosci/artykul/rumunia-obnizyla-vat-i-inne-podatki-skutek,225,0,2046945.html

Do tego ulgi na dzieci zamiast 500+ i mamy sensowną reformę gospodarki, czystym przypadkiem zbieżną z programem .Nowoczesnej z ostatnich wyborów.  ;)

To nowoczesna w końcu ma jakiś program? Dłuższy niż 18 zdań? :D Może kiedyś przeczytam (nie, chyba nie XD).
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Algiz

• Gaduła
czystym przypadkiem zbieżną z programem .Nowoczesnej z ostatnich wyborów.  ;)

To musi być przypadek, bo jak na razie nowoczesna jedyne wnioski jakie złożyła w sejmie to wnioski o przerwę (ok 120)
Także jako opozycja za którą się uważają to niewiele mają do zaoferowania.

ps: Swoją drogą " Petru" to brzmi trochę po Rumuńsku :)
https://translate.google.pl/?hl=pl#auto/pl/petru

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

...i programem PO sprzed 10 lat :) Problemem PO nie był zły program. Problemem PO było to, że to banda sprzedajnych skurwysynów była.

Cytat: PO 2005
Uprościmy i obniżymy podatki (chcemy wprowadzić jednolitą stawkę „3×15%” podatku PIT, CIT i VAT) i zmienimy sposób działania aparatu skarbowego, aby przestał być barierą w działalności gospodarczej i utrapieniem w życiu obywateli. Proste i niskie podatki to także mniej urzędników w izbie skarbowej.

Zniesiemy ograniczenia dla działalności gospodarczej, połączone z ograniczeniem monopoli zabijających rynek.

Przeprowadzimy prywatyzację, która przetnie chory związek polityki i gospodarki w spółkach z udziałem skarbu państwa; zmienimy system zarządzania skarbem państwa oraz wprowadzimy ład w kluczowych segmentach polskiej gospodarki,

Obniżymy koszty pracy, tworząc z polskiego rynku pracy nasz główny atut w Unii Europejskiej,

Efektem tych zmian będzie wzrost zamożności Polaków, łatwiejszy dostęp do pracy i przyspieszenie rozwoju cywilizacyjnego kraju. Spowoduje to także budowę na tyle silnej gospodarki, że Polska będzie mogła zająć przynależne jej miejsce w zjednoczonej Europie. Chcemy by Polacy stali się narodem zdolnym do konkurencji z narodami wiodących państw UE. Miejmy odwagę powiedzieć sobie, że przeznaczeniem Polski jest wielkość, a nie bycie peryferyjnym krajem. Kluczem do silnej Polski jest silna gospodarka.

« Ostatnia zmiana: 28 Mar, 2016, 08:42:37 wysłana przez pivovarit »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Gdzie wysłał?

US&A

http://www.tvp.info/3924142/fotyga-i-macierewicz-znow-jada-do-usa

Listy też były, że targowica i w ogóle zdrada stanu. Nie twierdzę że zajebanie kasy z OFE było czymś dobrym i zgodnym z konstytucją. Ale feria nepotyzmu, jaką ostatnio obserwować można w zmianach w zarządach spółek skarbu państwa mówi sama za siebie.

Nie widzę podobieństwa z obecną sytuacją.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Nie udało mi się znaleźć artykułów o tym, jak wnosił o wotum nieufności dla rządu PO poprzez listy wysłane właśnie przez Macierewicza. Ale poszukam jeszcze na spokojnie jak będę miał dostęp do kompa.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Zakłamywanie?

Kler, a w szczególności hierarchia kościelna poparły konfederację Targowicką oraz jej litewski odpowiednik. Na życzenie Katarzyny II 6 września 1792 w Brześciu nad Bugiem rozpoczęły się obrady naczelnych władz obu konfederacji – koronnej i litewskiej. 11 września dokonało się uroczyste połączenie obu konfederacji pod nazwą Najjaśniejszej Konfederacji Obojga Narodów. Akt ten pobłogosławił obecny na tej uroczystości pomocniczy biskup przemyski Michał Sierakowski. Papież Pius VI wystosował specjalne błogosławieństwo dla dzieła konfederacji targowickiej. Gorącymi zwolennikami konfederacji byli: prymas Michał Jerzy Poniatowski, biskup chełmski Wojciech Skarszewski, biskup żmudzki Jan Stefan Giedroyć, biskup poznański Antoni Onufry Okęcki, biskup łucki Adam Naruszewicz i biskup wileński Ignacy Jakub Massalski.

BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Gdzie wysłał?

W 2010 do kongresu USA ,

Sam Ziobro wielokrotnie jak poseł do parlamentu UE wnosił interpelacje przeciwko rzadmom PO.
Doprawdy nie trzeba wiele szukać. I nie chodzi o to ze bronię PO nie zabierałbym głosu także gdyby sam PIS tak głośno nie rzyczał o tym. To są tacy sami hipokryci jak nasz kochany kościół jak 90% polityków.
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze cholera nie widzę nikogo konkretnego na firmamencie.
Tzn kandydata na prezydenta już mam, nie nie nie ja :P byle zdecydował sie kandydować. Chodzi mi o Biedronia z ciamajdy wyrósł na rasowego polityka, przynajmniej w moich oczach.
« Ostatnia zmiana: 28 Mar, 2016, 14:30:39 wysłana przez commelina »

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale

"Pierwsze cięcia VAT-u nastąpiły już w czerwcu 2015 roku, gdy stawka na żywność została obniżona z 24 do 9 proc."
Macie wyjaśnienie. W Polsce ta stawka wynosi 8% i 5% - w zależności od produktu. Gdybyśmy mieli pełny VAT na żywność przez cały ten czas, to bylibyśmy w takiej samej gospodarczej dupie, z jakiej Rumunia właśnie wychodzi.

Nowoczesna zdaje się chciała 16% VAT na wszystko z tego co pamiętam.

Offline Algiz

• Gaduła
... kandydata na prezydenta już mam, nie nie nie ja :P byle zdecydował sie kandydować. Chodzi mi o Biedronia z ciamajdy wyrósł na rasowego polityka, przynajmniej w moich oczach.

Takiej tolerancji to w Polsce nawet za 500 lat nie będzie .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
W tym przypadku mam nadzieje na zmeczenie materiału czyli elektoratu, po aktualnym jak dla mnie marionetkowym prezydencie i ponowne głosowanie nie "za" a przeciw. Może tym sposobem miałby szanse aby sie wykazać.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Jak dla mnie takim politykiem byłby Wojciech Szczurek, od wielu lat prezydent Gdyni. Co wybory ponad 80% poparcia, masa reform na korzyść mieszkańców.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tak samo niby jest z Zalewskim w Toruniu - co rusz dostaje reelekcję miażdżącą przewagą, bo nie ma co - dużo się zmienia na lepsze, całe miasto jest upstrzone tabliczkami z informacją o 2/3 kwot tych czy innych inwestycji finansowanych z kasy UE; Toruń dzisiaj i 10-15 lat temu (zanim został prezydentem) to dwa różne światy, ale to tylko jedna strona medalu - mnóstwo inwestycji jest załatwianych po boku w "atmosferze półświatka" - przetargi realizowane po znajomości, według legend miejskich jakieś akcje z zastraszeniami, korupcja, mnóstwo przestrzelonych inwestycji typu "centra rozrywkowo-sportowe" kawał drogi od centrum do których trzeba dopłacać po wybudowaniu i jedyne, co tam się odbywa, to "gale disco polo", gdy miasto jest najbardziej zadłużone w Polsce! Np. Poznaniowi zadłużenie się na odpowiednie inwestycje wyszło na dobre w długofalowej perspektywie, tymczasem w Toruniu idzie to na "mosty świetlne" i bezsensowne "centra kulturowe" czy niepotrzebnie wypasiony nowy most przez Wisłę. Poparcie u mieszkańców często ma się nijak do tego, jak dobrym ktoś jest prezydentem.
« Ostatnia zmiana: 28 Mar, 2016, 19:18:08 wysłana przez gizmi7 »

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Algiz

• Gaduła
Widać jak Ameryce zależy na pokoju w tamtej części świata.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tak sobie myśle ze to już dawno maja w dupie, teraz jeszcze wychodzi jak sie miedzy sobą ciskają. Nie od dzisiaj wiadomo ze chodzi tez o kasę i wpływy, ... a na biedne PO mówia ze sprzedawczyki. Tam jest dopiero kupczenie.

Offline Algiz

• Gaduła
Myślę że to jest celowe działanie obliczone na rozpierduchę w tamtym regionie, nie wierze że CIA i pentagon nic o sobie nie-wiedzieli. Trzymają rękę na pulsie i robią wszystko żeby nie było za cicho w tamtym regionie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jestem przekonany ze wiedzą jedni o drugich jednak gdy oglądam dokumenty różne rózniaste o nich i im podobnym, to odnoszę wrazenie graniczace z pewnościa, ze często do głosu dochodzą prywtne porachunki wewnetrzne, na zasadzie " ja ci kurwa pokaże kto jest ważniejszy".

Offline Algiz

• Gaduła
W przypadku CIA nic mnie nie zdziwi, zwłaszcza odkąd ujawniono, że handlowali heroiną na olbrzymią skalę i potrafili przejmować całe karawany opium z Kaszmiru, a pieniądze z tych procederów przeznaczali na swoje podejrzane akcje.
To jest trochę takie państwo w państwie, a o ich działaniach często nie wie ani prezydent ani kongres USA, pomijam handel bronią z krajami do których żadna broń nie miała prawa trafić ze względu na embargo i rozdawanie broni za darmo innym dziwnym pseudo państewkom. Zastanawia mnie tylko jaki to wszystko w przypadku arabskiej wiosny ma cel (ten dalekosiężny)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odnoszę wrazenie ze celem jest napchanie sobie prywatnych kieszeni i wpływów w tamtym rejonie.

Offline Algiz

• Gaduła
Ja myślę że coś strasznego wisi w powietrzu odnośnie Europy. Konflikt z Syrii już dawno wymknął się z pod kontroli, oni już sami ( Syryjczycy) nie wiedzą  who is who, tam już jest siedem stron konfliktu, nie licząc tych z linka który wkleił Commelina, a odnośnie zagrożenia dla Europy i tego co wisi w powietrzu to może najlepiej byłoby spytać tych najlepiej poinformowanych, np: Żydów którzy masowo uciekają z Francji.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.