Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321874 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Zamach, nie zamach, ale pamiętam, że oglądałem kiedyś dokument o samochodach dla vipów i pamiętam, że opony tworzone są w taki sposób, żeby nawet po serii z kałacha umożliwić jazdę przez ~50km niecałą setką. Sprawa do przeanalizowania i ewentualnej zmiany dostawcy rządowych aut.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@gizmi7  w takich sytuacjach procedury powinny mówić jasno, po pierwsze wykluczyc lub potwierdzić zamach i o ile dobrze doczytałem, tak jest. To dla mnie jest oczywiste. Ale te komentarze ichne sa tak wkurwiające ...
Wg różnych źródeł opony takie powinny wytrzymac postrzał i dać jechać z predkością ok 80km/h przez  kilkanaście do ok 40km.
Dostawca auta IMO nie winien. Obawiam sie tylko jednego ze cokolwiek sie nie stało, to zeby nie próbowali tego wykorzystać do kolejnej "męki pańskiej", bo to w sumie byłoby dla nich bardzo wygodne.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
BMW jest niemieckie. Merkel nie popiera polityki PiSu.

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Proponuję obejrzeć ten film. Naprawdę warto.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
i always go full retard

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Proponuję obejrzeć ten film. Naprawdę warto.

Wrzuciłem go kilka postów wyżej, tylko miniaturka nie wskoczyła. Też go rozsyłam, komu popadnie. Bardzo solidnie zrobiony.

Offline blendamed

• Gaduła
Po pierwszych minutach spodziewałem się słowotoku hipokryzji, no i skończyło się na tym, że w sumie to sam jestem hipokryta ;P
Dobry materiał, muszę podesłać rodzicom, którzy to do tej pory wierzą w kontrolę świata przez iluminatów i resztę tego typu pierdół bo kiedyś ktoś im kopsnął jakiś durny film na yt ukazujący "kulisy przemysłu muzycznego" ;D

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
U nas rusza podkomisja smoleńska a w Walii ruszyła fabryka wozów bojowych Ajax. U nas kolejny panel co potrzeba Marynarce Wojennej a oferty od Norwegów i Szwedów na łodzie podwodne moga poczekać. Rusek ma nas jak na dłoni z powodu praktycznie uziemionych samolotów NATO na połowie naszego obszaru w związku z zainstalowanymi S300 i 400 a niedługo i S500 ( takie rozmieszczenie systemów p.lot w Syrii stworzyło faktyczną strefe wolną od samolotów NATO, i to wykorzystali u nas, w okregu Kaliningradzkim ) a my sie zastanawiamy i rozważamy  :facepalm: Czy to sie kiedyś u nas zmieni :(

Ja chce w końcu tej dobrej zmiany !

Offline Algiz

• Gaduła
Wczoraj w TV jakiś niemiecki dziennikarz wychwalał panią Merkel, że podczas studiów wygrywała wszystkie olimpiady z języka rosyjskiego, a następnie swój akcent szlifowała na specjalnych kursach w ZSRR. Przypadek ?

ps: My się podniecamy że prezydentem Polski był jakiś Bolek, a prawda jest taka że całą Europą trzęsie wychowanka i prymuska STASI. Przecież wiadomo że STASI nawet pierdnąć nie mogła jak jej KGB nie pozwoliło. Tylko czy pocieszający jest fakt, że są ludzie bardziej naiwni od nas ?

« Ostatnia zmiana: 07 Mar, 2016, 14:16:07 wysłana przez Algiz »

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 Nieźle ktoś podsumował w sieci rządy Jara i spółki

http://wiadomosci.onet.pl/forum/protest-przed-kancelaria-premieradosc-niszczenia-p,0,2642925,208162272,czytaj.html

1. Wszystkim rządzi bezzębny rencista, którego nikt nie wybierał.

2. Rencista nie sprawuje żadnej funkcji i nie ponosi w związku z tym żadnej odpowiedzialności.

3. Obowiązki premiera pełni jego sekretarka, wcielając w życie dyrektywy w oparciu o doświadczenia zdobyte w zadłużonej po uszy gminie Brzeszcze.

4. Prezydenta udaje jego osobisty i najwidoczniej ubezwłasnowolniony podpisywacz, który nie potrafi nawet rozliczyć się z kosztów podróży do Nowego Tomyśla, ale ma ładny krawat.

5. Służbami specjalnymi kieruje skazany przestępca ułaskawiony poprzednio przez podpisywacza rencisty. Skazany za nadużywanie władzy i łamanie prawa w czasie kierowania służbami specjalnymi.

6. Prokuratorem Generalnym jest funkcjonariusz partyjny, który cudem uniknął trybunału stanu za nadużycia stanowiska, gdy poprzednio pełnił to stanowisko.

7. Korupcję w Policji będzie wykrywał Minister Spraw Wewnętrznych, którego pierwszą nominacją w Policji było mianowanie skorumpowanego komendanta głównego Policji i oskarżenie opozycji o swój błąd.

8. W mediach publicznych pluralizm zapewnia funkcjonariusz partii rządzącej z tuzinem prawomocnych wyroków za zniesławienie.

9. Ministrem obrony został paranoik i zwolennik teorii spiskowej dziejów. Jego hobby jest zaprowadzanie porządków w strukturach NATO w nocy przy pomocy łomu i wytrycha w oparciu o kadry nastolatków z prowincji.

10. Agencją Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa kieruje koleś, który ma w toku dwa procesy- o łapówkarstwo i przekroczenie uprawnień.

11. Przewodniczącym Sejmowej Komisji Praw Człowieka jest komunistyczny prokurator, odznaczony przez komunistyczne władze za zamykanie opozycji.

12. Na czele sejmu stoi były hipis, absolwent policealnego Studium Ogrodniczego. Przez wiele lat nie dał rady pokonać drugiego semestru na KUL-u ale według rencisty świetnie nadaje się do kierowania parlamentem.

13. Dyrektorem wszystkiego (nawet stadniny) zostaje się z nadania partyjnego. Warunkiem jest jednak całkowity brak doświadczenia i znajomość/pokrewieństwo z kimś z władz partyjnych. Ten system ma zapobiec niedobrej korupcji i kumoterstwu.
« Ostatnia zmiana: 09 Mar, 2016, 23:32:25 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Beka jak ludzie płaczą, że wszystkim rządzi kaczafi. Niektorzy nie potrafią zrozumieć jednego elementarnego faktu, że Ci ludzie są do niego podobni, mają te same poglądy. Kaczyński zbudował sobie partię, otoczył się ludźmi podobnymi do siebie i nikogo innego nie wpuścił na górę. Czego ludzie oczekują, że nagle cały rząd zmieni poglądy? Za Tuska było inaczej? Komorowski nie był notariuszem PO? Krótka pamięć? Wielki wrzask, że nie rządzi PiS, tylko rządzi Kaczyński. Otóż nie, rządzi PiS, partia, którą Kaczyński trzyma silną ręką i wiadomo o tym przynajmniej od paru lat. Więc o co chodzi? Skąd to zdziwienie, skąd ten płacz?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline blendamed

• Gaduła
Gdyby nikt nie stękał jak bardzo chuja warty ten nasz rząd to by oznaczało, że wszystko jest idealnie i nie byłoby opozycji. Jakkolwiek by to pięknie nie brzmiało to Polsce do utopii całkiem kurwa daleko ;D
Raz szczekają ci z PO a raz ci z PiS i dopóki ludziom się nie znudzą (co prędko się pewnie nie stanie) to tak będzie po każdych wyborach parlamentarnych. Mogłoby się wydawać że to oczywistość. Kto wie, może za jakiś czas będą się przeszczekiwać petru i ruch narodowy? Niech mnie chuj, oby nie :D

Offline Algiz

• Gaduła
Takie listy to zwykły ból dupy i można je napisać na kolanie w pięć minut, że prezydentem był wiejski głupek  co nie wie jak nazywał się Polski papież, albo, że  ministrem zdrowia został pajac którego jedyną zasługą był udziału w talk show "Agent" że kilku innych posłów pochodziło bezpośrednio z programu" Big Brother" itp itd. Tylko po co pastwić się nad przegranymi. Problem w tym że te wszystkie instytucje od rządu po kościół są tworzone przez ludzi i te instytucje nie są i nie będą nigdy doskonałe bo sam człowiek nie jest doskonały, ale te wszystkie wałki i afery to inna sprawa, tego nie można zrzucić na brak wiedzy,doświadczenia, te kurewstwo trzeba wypalić żywym ogniem.
« Ostatnia zmiana: 10 Mar, 2016, 07:11:54 wysłana przez Algiz »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jasne, niech stękają, sam stękam, normalna kolej rzeczy, ale czy to musi być na zasadzie "ale on jest niski"? Może niech punktują rząd, a nie pierdolą jakieś kacapały.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Algiz

• Gaduła
Jasne, niech stękają, sam stękam, normalna kolej rzeczy, ale czy to musi być na zasadzie "ale on jest niski"? Może niech punktują rząd, a nie pierdolą jakieś kacapały.

Dokładnie ! dochodzi do tego że  Henia Krzywonos wykrzykuje hasła  "precz z kurduplem" a sama wygląda jakby ją Greenpeace  uwolniło z rąk wielorybników, trochę pokory by się przydało i spojrzenie w lustro od czasu do czasu, Używanie epitetów takich jak z tej listy jest głupie i jest przykładem języka nienawiści, bo niby bezzębny rencista  jest gorszy niż sepleniący rudzielec ?
« Ostatnia zmiana: 10 Mar, 2016, 08:17:53 wysłana przez Algiz »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Chcąc nie chcą musze sie z Wami zgodzić. Epitety ad personam są słabe. Niestety jest wiele rzeczy obok których nie da sie przejśc normalnie i spokojnie.
Dżony mówisz ze jest ból dupy, no jest ale czy dlatego ze jest inna miotła czy dlatego ze ta miotła obiecała dobrą zmianę. DLa mnie póki co nadal tej dobrej strony nie ma.
Zrobili nagonkę na Wałęsę, grzebią ile sie da w aktach i szukają kolejnego dowodu, wytłumacz mi zatem dlaczego nie przeszkadzają im byli wysoko postwieni kacyki z pzpr , tow. Jasinski dzisiaj Prezes orlenu i członek rady nadzorczej NBP
Prokurator wsadzający za kraty w prlu dzisiaj przewodniczacy sejmowej komisji sprawiedliwości. Ziobro dla mnie osobiście odrazająca postać. Prezydent który miał łaczyc polaków przynajmnie wg słów z kampanii co wczoraj mówił w Otwocku ? Miałem nadzieję ze pokażą klase, no kurwa pokazują. Trybunał, ok Po zjebała sprawe ale tez miałem nadzieję ze uwalą tych nadprogramowych sedziów i wyprostują sprawę, czyli pokażą dobrą zmianę sprawiedliwą i zgodną z prawem i konstytucją. Widać jednak nie chodzi tutaj o dbałość o konstytucję o sprawiedliwosc, tylko o jej totalna zmianę o wprowadzenie Jarkowej wizji Polski i prawa i sprawiedliwości, ale tylko widzianej oczami Jarosława.
Ktos fajnie to ujął : stoi Ziobro a obok niego Kaczyński " Jam jest prawo a ja sprawiedliwość"
To jakie umocowania prawne nadane zostały panu Ziobro pozwala mu na robienie dokładnie czego chce a wszelkie działania niezgodne z jakimkolwiek prawem mogą byc tłumaczone wyższym dobrem społecznym które nigdzie nie zostało zdefiniowane. Cały czas powtarzane slogany o tym że "oderwało ich od koryta to jęczą" to ja sie pytam od jakiego koryta mnie oderwało ze jecze ? To ich i tylko ich działania pokazują jak źle w moim mniemaniu rządzą.
Mnie już nie interesuje poprzednie osiem lat którymi oni non stop sie zasłaniają. Oni przyszli pokazać nową jakość, no to ja taka jakość uznaję za bubel i zgłaszam reklamację.

Offline Algiz

• Gaduła

To jakie umocowania prawne nadane zostały panu Ziobro pozwala mu na robienie dokładnie czego chce a wszelkie działania niezgodne z jakimkolwiek prawem mogą byc tłumaczone wyższym dobrem społecznym które nigdzie nie zostało zdefiniowane.

Wcześniej byli niezależni prokuratorzy wybrani przez koalicję PO PSL i jakoś żadna z afer nie została wyjaśniona
zamieciono wszystko pod dywan.

Cały czas powtarzane slogany o tym że "oderwało ich od koryta to jęczą" to ja sie pytam od jakiego koryta mnie oderwało ze jecze ? To ich i tylko ich działania pokazują jak źle w moim mniemaniu rządzą.
Mnie już nie interesuje poprzednie osiem lat którymi oni non stop sie zasłaniają. Oni przyszli pokazać nową jakość, no to ja taka jakość uznaję za bubel i zgłaszam reklamację.

Ciebie nie oderwano od żadnego koryta, po prostu się denerwujesz że ktoś przeprowadza operację na żywym organizmie który w oczach propagandy jako tako działał, chociaż jak sam powiedział jeden z ich ministrów " to Państwo
działa tylko w teorii"

Ile można się bawić z tym trybunałem ? to jest parodia ! Wychodzi na to że możecie se wygrać wszystkie wybory, ale ustawy i tak wam uwalimy naszym trybunałem. Ile czasu to będzie jeszcze trwało ? może pora pogonić tych upolitycznionych dziadków co zarabiają po 20 000 miesięcznie i wyroki mają przygotowane już wcześniej.

Ps: gdzie była komisja Wenecka jak PSL w wyborach samorządowych otrzymał 40% głosów bo źle zaprojektowano karty do głosowania i nigdy w historii nie było takiej ilości nieważnych głosów, a poseł Kłopotek bezczelnie twierdził że jakiś bonusik musi być, gdzie wtedy był Trybunał ? na szczęście ostatnie wybory pokazały jak wysoko ludzie cenią PSL.
« Ostatnia zmiana: 10 Mar, 2016, 09:14:38 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Po czesci zgadzam sie z Tobą poprzednia ekipa nawaliła i to solidnie, ale jak wspomniałem od tej oczekuje poszanowania prawa. Za rzadów solidarności tez tak było ze nie mogli wiele zrobić bo kto inny blokował ustawy. To ze jest opozycja i byli wybrani legalni sedziowie powtarzam mam na myśli legalnie wybranych nie upoważnia nikogo do gmerania ani w jedej a po drugiej stronie. To jest słabośc demokracji ale zgodna z prawem i lepsza imo niż kazdorazowe gmeranie w prawie i konstytucji. I własnie po to jest ten TK zeby rząd nie posuwał sie za daleko w swych pomysłach i nie siegał po za prawo. I prosze nie przywołujcie już przykładów poprzednich 8 lat ja chce praworzadności teraz, po co zatem jest TK jesli każdy rzad bedzie robił to samo "bo oni uwalą nam każdą ustawe" to na chuj tpo jest o co to kruszenie kopii wyciąc w pień i hulaj dusza.... i mamy Białoruś, tego chcemy ?

Dla rozbicia powagi sytuacji :

« Ostatnia zmiana: 10 Mar, 2016, 09:40:02 wysłana przez commelina »

Offline Algiz

• Gaduła
Dlatego trzeba zmienić prawo, konstytucje a trybunał zastąpić np sędzią sądu najwyższego. Niech rządzi nawet diabeł byleby brał 100% odpowiedzialności, a u nas albo koalicjant nie pozwolił,  albo trybunał odrzucił. Pamiętasz za Wałęsy
profesora Lecha Falandysza ? co by Wałęsa nie narozrabiał to Falandysz zawsze go wytłumaczył, nazwano to nawet
falandyzacją prawa. Nasze prawo jest tak durne że można je interpretować jak karty w tarocie.
« Ostatnia zmiana: 10 Mar, 2016, 09:53:59 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Niestety pamietam, pomrocznośc jasną tez pamietam, smutne to i złe było i sie niewiele zmieniło. Dzisiaj o aktach prawnych i ich interpretacjach, nawet nie mający nic wspólnego z prawem wypowiadają sie ludzie .. sorry politycy, w sposób jednoznaczny i kreujący niemal prawo. Np pani Kempa. Ja sie boje tylko jednego ze PIS zmieni to prawo w złe prawo, nie mające wiele wspólnego z demokracja a z autorytaryzmem. Ja tym ludziom zwyczajnie nie ufam , ich język jest dla mnie okropny i nic na to nie poradze.
Do tego stopnia im nie ufam ze np sytuacja gdy zaczynają krzyczeć o przecieku z TK ze już dwa tygodnie temu był wyrok i Po go omawiała, to mam wrazenie ze celowo to robią zeby zdyskredytowac do końca TK i nawet to im może być na rekę ze taki przeciek był nie zdziwiłbym sie gdyby sami do niego doprowadzili tzn sedziowie z ramienia PIS. wiem ze to weszenie spisku dziekowego ale to samo robią non stop oni sami. W podstawówce " za moich czasów" było takie powiedzenie odnośnie puszczania bąka i było dziwnie trafne " kto poczuł ten wytłoczył" ... przypadek ? ... końcówke znacie ;)
« Ostatnia zmiana: 10 Mar, 2016, 10:01:38 wysłana przez commelina »

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Pany, my tu pitu pitu a tu się dopiero zacznie. Za chwilę dojdą do tego rady Komisji Weneckiej i "wróg" wewnętrzny i zewnętrzny będzie miał solidny oręż żeby rozpocząć w tym kraju wojnę domową...nie przesadzam. A może to jedna wielka ustawka i wszyscy doskonale wiedza co robią ?
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline Algiz

• Gaduła

Do tego stopnia im nie ufam ze np sytuacja gdy zaczynają krzyczeć o przecieku z TK ze już dwa tygodnie temu był wyrok i Po go omawiała, to mam wrazenie ze celowo to robią zeby zdyskredytowac do końca TK i nawet to im może być na rekę ze taki przeciek był nie zdziwiłbym sie gdyby sami do niego doprowadzili tzn sedziowie z ramienia PIS. wiem ze to weszenie spisku dziekowego ale to samo robią non stop oni sami. W podstawówce " za moich czasów" było takie powiedzenie odnośnie puszczania bąka i było dziwnie trafne " kto poczuł ten wytłoczył" ... przypadek ? ... końcówke znacie ;)

Przeciek to jedno zło, ale drugie to to, że orzeczenie było gotowe wcześniej, znaczy że wyrok zapadł przed rozprawą, a to już bardzo złe bo to z kolei znaczy, że zapadł na polityczne zapotrzebowanie.

Mnie ostatnio rozbawiły żądania Turcji, chcą ruchu bezwizowego dla swoich obywateli, przyjęcia do nato i więcej kasy.
W zamian za to będą przyjmować nielegalnych emigrantów z europy i za każdego z nich przyślą legalnego emigranta.
Jak sprawdził jeden z reporterów legalny paszport kosztuje w Turcji 300$ Więc oznacza to, że ci sami emigranci będą przybywać do europy tylko że pociągami, samolotami i będą mieli legalne Tureckie dokumenty i to wszystko za europejską kasę której Turcja chce coraz więcej. Oczywiście euro politycy twierdzą że te negocjacje zakończyły się sukcesem  :facepalm: