Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321895 razy)

Offline blendamed

• Gaduła
No nie do końca się zrozumieliśmy ;D ten obrazek to po prostu tak a propos tematu.
Znowu bowiem pojawia sie stereotyp, ze jeśli uważam PIS za niekoniecznie moją bajkę lub bardzo nie moją, to oznacza ze inni byli zajebiści. Wnoszę to z Twojego obrazka i tego co piszesz.
Sęk w tym, że tak na prawdę to nie piję w ogóle do Ciebie ad personam ;P Odnoszę się ogólnie do reakcji na temat typa od "elyty", którego moim zdaniem normalna postawa za kulisem przyrównana została do kabaretu w wykonaniu leminga petru. Trochę mi się to wydaje niedorzeczne, bynajmniej nie z powodu że jestem przebrzydły pisior, nie jestem i nie staram się tu stanąć jak ten rycerz na białym koniu w obronie jakiegoś tam czereśniaka. Odnoszę tylko wrażenie, że oburzenie tym zachowaniem wywodzi się nie z samego wydźwięku wypowiedzi tego typa ale przede wszystkim stąd, że facet startował z ramienia pisu co wydaje mi się zabawne.
Pragnę przypomnieć Tobie ze wielu z nas na dzień dzisiejszy uważa aktualną opcję za zło konieczne.
I ja to zdanie podzielam ;D
Problem z ludźmi którzy rycza w stadzie a bez stada są "normalni" to jest dla mnie kłopot.
Osobiście staram się po prostu rozróżniać naiwność od czystej głupoty i fałszywości. I nie odnoszę się tutaj do polityków tylko do wyborców. Zaufania nie rozdaje się za darmo, na to trzeba sobie zasłużyć, no ale tak samo powinno być z pogardą.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ale nie napiszesz wprost co studiujesz, tylko musisz walić cały akapit opisu z którego nic nie wynika? :)
Studiuję kognitywistykę, ale nie o to chodziło w mojej wypowiedzi, by się "pochwalić", tylko wyrazić opinię, że cofanie grantów na badania empiryczne to potworna głupota, gdy jest na nie ewidentny światowy trend.
Spoiler

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Choć, co do ostatnich niusów z Wyborczej, które mi ktoś podesłał, bardziej mnie osobiście niepokoi to: http://wyborcza.pl/1,75478,19710413,jaroslaw-gowin-steruje-humanistyka-granty-ministra-nauki-teraz.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza - teraz już wiem, że po studiach prawdopodobnie będę musiał szukać zagranicą pracy w zawodzie, jak wypieprzyli całą gałąź grantów, z której finansowane były badania typu tych, które prowadzę/zamierzam prowadzić

Czyli jednak zgadłem, że jesteś studentem kierunku humanistycznego :P

Uuu... Czyżby zaczynało się "kierunki ścisłe jedyne porzondne, humanisty kończo gównokierunki i pracy nie majo" czy to tylko protekcjonalny ton na zasadzie "skończyłem polibudę, bo całe życie mi mówiono, że uniwerki są do pupy"? :P

Mój kierunek jest na wydziale humanistycznym, ale studia są interdyscyplinarne i obszary badań z nim związane mogą się stać najprężniej rozwijającymi się w ciągu najbliższych kilkudziesięciu lat, a na pewno będzie się dużo działo - ale co najważniejsze, studenciaki bez znajomości (jak ja) są zmuszone liczyć na podobne granty, jeśli chcą realizować swoje własne pomysły i kariery naukowe związane z badaniami empirycznymi w Polsce. Pomijając egoistyczne pobudki, to serio idiotyczna decyzja i marnowanie szansy, by Polska stała się ważniejszym punktem na naukowej arenie międzynarodowej - większość naszych uczelni jest poza top 500, a te które są, nie są za wysoko. A w tych obszarach badań jest jeszcze mnóstwo do powiedzenia i w wielu Polacy osiągają sukcesy.

Może zamiast pierdololo naokoło, pochwalisz się, co właściwie studiujesz? ;)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Patrz post wyżej. Przyznam rację że akurat przyszłościowo.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Choć, co do ostatnich niusów z Wyborczej, które mi ktoś podesłał, bardziej mnie osobiście niepokoi to: http://wyborcza.pl/1,75478,19710413,jaroslaw-gowin-steruje-humanistyka-granty-ministra-nauki-teraz.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza - teraz już wiem, że po studiach prawdopodobnie będę musiał szukać zagranicą pracy w zawodzie, jak wypieprzyli całą gałąź grantów, z której finansowane były badania typu tych, które prowadzę/zamierzam prowadzić

Czyli jednak zgadłem, że jesteś studentem kierunku humanistycznego :P

Uuu... Czyżby zaczynało się "kierunki ścisłe jedyne porzondne, humanisty kończo gównokierunki i pracy nie majo" czy to tylko protekcjonalny ton na zasadzie "skończyłem polibudę, bo całe życie mi mówiono, że uniwerki są do pupy"? :P

Mój kierunek jest na wydziale humanistycznym, ale studia są interdyscyplinarne i obszary badań z nim związane mogą się stać najprężniej rozwijającymi się w ciągu najbliższych kilkudziesięciu lat, a na pewno będzie się dużo działo - ale co najważniejsze, studenciaki bez znajomości (jak ja) są zmuszone liczyć na podobne granty, jeśli chcą realizować swoje własne pomysły i kariery naukowe związane z badaniami empirycznymi w Polsce. Pomijając egoistyczne pobudki, to serio idiotyczna decyzja i marnowanie szansy, by Polska stała się ważniejszym punktem na naukowej arenie międzynarodowej - większość naszych uczelni jest poza top 500, a te które są, nie są za wysoko. A w tych obszarach badań jest jeszcze mnóstwo do powiedzenia i w wielu Polacy osiągają sukcesy.

Ton wynika z tego, że na podstawie moich obserwacji twierdzę, że lewactwo kiełkuje na gównokierunkach. Intelektualiści balują na Wydziałach Filozofii, dostają specjalizację Mag Bitewny a potem po zderzeniu z rynkiem pracy krzyczą "Państwo, pomusz". Bo przecież są wykształconą elitą narodu i im się należą świetne warunki do pracy od samego początku kariery.

Plus tradycyjnie zakpić z mitu "humanisty" - znam wielu, którzy pasują pod taki schemat, ale oni raczej nie kończą studiów, a jak już, to zwykle idą do korpo

Mam wrażenie, że masz bardzo wypaczone pojęcie o korpo. Prawdopodobnie wyobrażasz sobie korpo jako miejsce, gdzie w callcenter humaniści klepią po 12h dziennie za 5zł/h. Prawda jest taka, że humanista z głową na karku w korpo z doświadczeniem ~8-10 lat może kasować lekką ręką od 20k w górę miesięcznie. Z takimi ludźmi mam bardzo często do czynienia w mojej pracy. To nasi klienci :)
« Ostatnia zmiana: 05 Mar, 2016, 18:45:23 wysłana przez pivovarit »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Byłem chyba jeszcze na poprzedniej stronie :D

Kogni rzeczywiście jest rozwojowe. @gizmi7 jak z prowadzeniem zajęć? Nie obrzydzili tematu w jeden semstr jak na większości kierunków?

Offline Przychlast

• Pr0

Ton wynika z tego, że na podstawie moich obserwacji twierdzę, że lewactwo kiełkuje na gównokierunkach. Intelektualiści balują na Wydziałach Filozofii, dostają specjalizację Mag Bitewny a potem po zderzeniu z rynkiem pracy krzyczą "Państwo, pomusz". Bo przecież są wykształconą elitą narodu i im się należą świetne warunki do pracy od samego początku kariery.

Mam wrażenie że masz bardzo wypaczone pojęcie o "lewactwie" w Polsce.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

To raczej lewactwo w Polsce jest wypaczone.
Spoiler

Offline Przychlast

• Pr0

Spoiler

To piękna próba badawcza, Grzegorzu.

Proponuję zmienić znajomych, a przynajmniej wyjebać tych głupich lewaków. Całuski.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Spoiler

To piękna próba badawcza, Grzegorzu.

Proponuję zmienić znajomych, a przynajmniej wyjebać tych głupich lewaków. Całuski.

Nie no. Są bardzo pożyteczni dla mnie. Pełnią bardzo ważną motywacyjną rolę w moim życiu :P

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Byłem chyba jeszcze na poprzedniej stronie :D

Kogni rzeczywiście jest rozwojowe. @gizmi7 jak z prowadzeniem zajęć? Nie obrzydzili tematu w jeden semstr jak na większości kierunków?
[/quote]

Oczywiście, że tak, choć to nie była kwestia wykładowców, ale "problemów personalnych" z ludźmi na roku. Ale na szczęście nie zrezygnowałem i już na roku spoko, z 75 osób zostało 25 - z czego jeszcze paru ma repety i podobne. Wykładowcy są właśnie super - poza @#$% od neuroanatomii naprawdę ogarnięci ludzie, o dziwo nawet ci od filozofii. Oprócz tego, parę lat temu otworzyli ośrodek badawczy związany z moją uczelnią i udało mi się wkręcić na praktyki z neuroobrazowania plus w kole kogni udało nam się otworzyć zespół związany z VR, więc zdecydowanie nie narzekam.

BTW skojarzyło mi się, że byłem jakiś czas temu na jakiejś mini konferencji naukowej, na której wypowiadał się prof. Zybertowicz (ten doradca Dudy, którego tak teraz jadą w mediach) - koleś wydał mi się jednym z najinteligentniejsz ych ludzi i najbardziej spoko, luźnych wykładowców, jakich spotkałem - roztaczał jakąś taką "aurę" wokół siebie, że od razu wiedziałem, że to "nie byle kto", nawet jak nie wiedziałem jeszcze wtedy, że to on (ba, nawet pomyślałem, że pewnie ma lewicujące/liberalne poglądy, jak uśmiechnięty, grzecznie zaorał jakiegoś doktorka, który przy okazji transhumanizmu wspomniał o eugenice, nawiązując między słowami do Holokaustu); a jak teraz patrzę, co wygaduje - kompletnie nie mogę zrozumieć, co ta polityka robi z ludźmi. Tak, jak wyżej było mówione - prywatnie to mogą być najbardziej ogarnięci ludzie pod słońcem, ale kiedy włącza się myślenie zbiorowe i interesy partii, to już to zupełnie nie ma znaczenia i większości odbija. :/

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Tomasz Lis przez 26 lat swojej kariery w mediach wypracował, a potem bronił standardów niezależnego i profesjonalnego dziennikarstwa. Był najlepszym w historii polskiej telewizji korespondentem w USA i pierwszym – a może wciąż jednym – anchorem. Anchor (w języku polskim kotwica) to określenie człowieka, który jest nie tylko prowadzącym wieczorny dziennik telewizyjny, ale także ma za sobą ogromne doświadczenie, obycie, wiedzę. Anchor zazwyczaj napisał kilka książek, zna języki obce i przede wszystkim wie o czym mówi. Po czym najprościej poznać prawdziwego anchora? Najlepiej zabrać prowadzącemu ważny program prompter i wszystkie notatki, a następnie obserwować jak prowadzi kilkugodzinny program relacjonujący ważne wydarzenia, w trakcie którego pojawiają się zwroty akcji i liczne łączenia na żywo z reporterami. Anchor sobie poradzi. Prezenter nigdy.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Piszesz o tym pajacu co myślał, że zostanie prezydentem RP, a teraz mu się wydaje, że jest w stanie zebrać kapitał ludzki wśród ludzi którzy go oglądali między dziennikiem, a wieczornym filmem i wyjdą na ulice w obronie czegoś, co mu się wydaje że jest demokracją? :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Na szczęście to nie ja: http://www.tomaszlis.eu/sukcesy/
Chciałem wrzucić do: "Co was śmieszy do łez", ale taki rak chyba powinien trafić tutaj.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Czego by o Lisie nie myśleć, poczucia humoru mu odmówić nie można:

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
 :devil:

Posty połączone: 06 Mar, 2016, 01:19:49

Chyba w temacie - polecam wszystkim, komu mogę. Fhui
« Ostatnia zmiana: 06 Mar, 2016, 01:19:49 wysłana przez gizmi7 »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie wiesz Pivo, z jednej strony wszystkie siły skierowane na "udowodnienie prawdy" smoleńskiej. Dopoki nie bedzie to ich prawda to reszta nie ma znaczenia. Miesiecznice ? kto to słyszał zeby takie rzeczy robić, a dlaczego tak kochanemu Piłsudskiemu nie robią miesiecznic, JPII ? Bo nie są w bezpośrednim interesie Jarosława ? wszystko to robi wrazenie jakiegoś oszołomienia. Do tego armia zaprzegnieta i wiele innych organizacji społecznych i państwowych. Kto żyw ma sie tym zajmować. To budzi niechęć, to odpycha, do tego dodaj komentarz Błaszczaka uważam zbędny ze BOR ma już pewną hipotezę ale on nie chce tego komentować , no kurwa w ich przypadku komentarz nasuwa się jeden. To oczywiste ze taka sytuacja z głową państwa musi zostać wyjaśniona i po pierwsze trzeba wykluczyć zamach, ale to trzeba powiedzieć jasno a nie wieczne domysły i tworzenie klimatu tajemniczości domysłów itd no po jaki chooi ?
A no po taki wg mnie by "babcie" i inni ślepo zapatrzeni "patrioci" byli jeszcze bardziej przekonani o tym ze złe moce chcą za wszelką cene utrącić tą dobrą zmianę. Oczywiście ze ludzie którzy mają sie za tych na poziomi jak Lis itp powinni choć przemilczeć i podarować sobie takie komentarze, dla mnie obie strony są siebie warte !

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Na pewno ktoś, kto planowałby zamach, by przebił tylne koło :D :D :D

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Ej ale chyba by wypadalo przeprowadzic dochodzenie i sprawdzic czemu jebla opona? Bo moze nie byly eksploatowane tak, jak trzeba? Moze wadliwa byla?

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Osobiście sprawdzałabym o co koman. Taka opona nie ma prawa tak jebnąć. Zwykłe bezdetkowe, dzisiaj stosowane, nie peękają w ten sposób, a co dopiero taka. Nie mniej jak słysze Sasina ze to pozostałości po PO i służby i opony,  to sie wkurwiam bo nienawidzę takiego pierdolenia i robienia z ludzi idiotów, na dodatek wytwrzajacego wrazenie u "prostego ludu który wszystko łyknie " ze był to zamach, bo jak inaczej to nazwac.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Na pewno ktoś nawalił, bo zdecydowanie nie powinno do takiej sytuacji dojść - te opony powinny być co jakiś czas zmieniane, sprawdzane, odpowiednio eksploatowane - BOR powinien mieć odpowiednie standardy/procedury. Może tak, jak z tymi wszystkimi poprzednimi katastrofami wyjdzie na wierzch cała plejada różnego rodzaju rażących zaniedbań - lepiej, gdy to stało się tak, jak teraz i nic się nie nikomu stało. Ale jak widzę, że już Karnowski leci o tym, że "powinno się wyjść z założenia, że to zamach", to mnie szlag trafia. No co jest z tymi ludźmi nie tak?