Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321796 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ech tam , blondi chciała wrócić "na języki" to se zrobiła słit focie, a jegomość może i do końca nie wie kim łona jest to i pozwolił na to. A jak wie to może miał dobry humor, w końcu pare rzeczy sie udało...

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Chciałem wrzucić do "Co Was śmieszy do łez", ale uznałem, że będzie znowu bura, więc wrzucam tutaj

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Młodzieżówka .Nowoczesnej w formie :D

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
.Nagrane w 6 króli, kiedy upadał .PiS, jak wszystkie imperia, w szczycie swojej chwały, jak .np imperium .Rzymskie  :headache:
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
B ( o ) ( o ) B S

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

WTF Jak to jest przykład antyPiSowca, to mi wstyd  :facepalm:
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Może bede dziwny albo standardowy ale ktoś zna tą pania i wie ze jest faktycznie z nowoczesnej ? Jeśli nie jest to ostra podpucha to jest to zwyczajnie zenada ale to chuj z tym bo to jakaś gówniażeria, która nie grozi rozkładem kraju.
Czy ktoś z Was pamieta co nie tak dawno mówili rzadzący o futrach na spedach KODu ? Co Jarosław mówił o zawłaszczaniu państwa ? To dopiero jest zenada a jak dzisiaj pokazali nową pania prezes PGE p.Janinę Gross to parskłem smiechem, ale mi właściwie nie do śmiechu.

Offline blendamed

• Gaduła

Spierdolenie umysłowe czy troll, wsiomiryba ale co bardziej mnie zastanawia to to jak ludzie reagują na tego typu akcje. Cytując jakiegoś randoma "Panie Jarosławie ma Pan ode mnie wolną rękę aby tylko długo nie cierpiała bo znowu zacznie wyć w internecie" co tu się odpierdoliło xD

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Ostatnia zmiana: 03 Mar, 2016, 07:09:21 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No to współczuje beznamietnie nowoczesnej.

Az wrzuciłem to Petru na tablice ciekawy jestem czy odpowie, bo jeszcze na zadne konkretne nie odpowiedział ;)
« Ostatnia zmiana: 03 Mar, 2016, 08:25:03 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
PiSowskiej "Elyty spod gołembnyka" już nie pamiętacie?  :P

Offline blendamed

• Gaduła
Może i czegoś nie dostrzegam ale ten ziomek z "elyty" w moim mniemaniu po prostu dodaje sobie pewności siebie co w przypadku rywalizacji jest całkiem zdrową postawą. Natomiast fanatyzm jak ta .typiara powyżej, babcie tłukące się torebkami o tuska lub rydzyka czy nawet jakieś kucozjeby podpalające kościoły dla rogatego trzeba tępić tak samo jak każdy inny przypadek głupoty.
Szkoda tylko, że to nie takie proste bo zdarzają się przypadki, że uświadomisz człowiekowi jakim jest głupim chujem to się jeszcze ucieszy i Ci w pysk napluje a stać obok tego obojętnie też jakoś tak niezbyt :l

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Taaa... Dodaje sobie pewności siebie, ten eufemizm kojarzy mi się z niedawnym Spotlightem "jako film o pedofilii w Bostonie" w Teleexpresie. W młodzieżówkach partii politycznych roi się od takich egocentrycznych, pustych i głupich karierowiczów - dla mnie głupota młotków "dołu piramidy" z tej partii czy innej .partii to nic - bo i tak nie mają żadnej siły sprawczej poza zbieraniem podpisów, noszeniem kawy i podobnymi "obowiązkami sprawy państwowej". Jak ktoś jest głupi, to będzie jedynie "reklamował" (ośmieszał) się swoją głupotą - np. tutaj koło 50. czy 60. minuty publicznie ośmiesza się kandydat KORWINy, tak naprawdę demaskując ciemnotę większości "postulatów", które ciągnęły tę partię do góry w internecie. Serio, życia by nie starczyło, by zebrać głupoty różnych partyjnych randomów z "dolnego szczebla" z przeciągu kilku/nastu lat, jak nawet spora część tych, co siedzi w sejmie czy zasiada w kadrach spółek państwowych to takie młoty w dziedzinach, którymi się zajmują - vide większość ostatnich decyzji kadrowych jaśnie nam rządzących.

Posty połączone: 04 Mar, 2016, 13:43:06
http://wyborcza.pl/1,75478,19715726,koniec-walki-ze-smogiem-fundusz-ochrony-srodowiska-wyrzucil.html - jeśli to prawda, winszuję wszystkim mieszkańcom Krakowa głosującym na "dobrą zmianę"

Choć, co do ostatnich niusów z Wyborczej, które mi ktoś podesłał, bardziej mnie osobiście niepokoi to: http://wyborcza.pl/1,75478,19710413,jaroslaw-gowin-steruje-humanistyka-granty-ministra-nauki-teraz.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza - teraz już wiem, że po studiach prawdopodobnie będę musiał szukać zagranicą pracy w zawodzie, jak wypieprzyli całą gałąź grantów, z której finansowane były badania typu tych, które prowadzę/zamierzam prowadzić
« Ostatnia zmiana: 04 Mar, 2016, 13:43:06 wysłana przez gizmi7 »

Offline blendamed

• Gaduła
Taaa... Dodaje sobie pewności siebie, ten eufemizm kojarzy mi się z niedawnym Spotlightem "jako film o pedofilii w Bostonie" w Teleexpresie. W młodzieżówkach partii politycznych roi się od takich egocentrycznych, pustych i głupich karierowiczów - dla mnie głupota młotków "dołu piramidy" z tej partii czy innej .partii to nic - bo i tak nie mają żadnej siły sprawczej poza zbieraniem podpisów, noszeniem kawy i podobnymi "obowiązkami sprawy państwowej".
Dlaczego znowu eufemizm? ;D Żeby nie było, na pis leję z tej samej wysokości co na resztę, sęk tylko w tym, że staram się nie kierować w mojej ocenie tym jakie kto ma poglądy polityczne, w co wierzy a już tym bardziej nie chwilowymi emocjami i zawiścią, która aż kipi z cytatu powyżej.
Też mnie pisiory wkurwiają ale mimo wszystko nie oceniam książki po okładce. Zarówno po lewej jak i prawej stronie można znaleźć inteligentnych, rzetelnych i oczytanych ludzi, a że trzeba się trochę ich najpierw naszukać to już swoją drogą.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Choć, co do ostatnich niusów z Wyborczej, które mi ktoś podesłał, bardziej mnie osobiście niepokoi to: http://wyborcza.pl/1,75478,19710413,jaroslaw-gowin-steruje-humanistyka-granty-ministra-nauki-teraz.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza - teraz już wiem, że po studiach prawdopodobnie będę musiał szukać zagranicą pracy w zawodzie, jak wypieprzyli całą gałąź grantów, z której finansowane były badania typu tych, które prowadzę/zamierzam prowadzić

Czyli jednak zgadłem, że jesteś studentem kierunku humanistycznego :P

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
......
Też mnie pisiory wkurwiają ale mimo wszystko nie oceniam książki po okładce. Zarówno po lewej jak i prawej stronie można znaleźć inteligentnych, rzetelnych i oczytanych ludzi, a że trzeba się trochę ich najpierw naszukać to już swoją drogą.

To już nie jest tylko okładka, to już są pierwsze rozdziały, i bardziej mi to wygląda na stylówe Hitchocka. Zaczyna się od trzesienia ziemi a potem akcja zaczyna sie rozwijać.
Co do inteligencji i oczytania, to to są na pewno i inteligentni i oczytani, ale wg mnie nie ma to wiele wspólnego ze zwykłą mądrością zyciową, z empatią, którą rządzący powinni zdecydowanie mieć. Jesli do tego dołożysz bezkompromisowość i zaslepienie w swym celu, gdy cel uświęca środki to robi sie to co mamy. Niestety zycie to jeden wielki stos zgniłych kompromisów i czy nam sie to podoba czy nie to tak jest. Zycie w rodzinie praca w firmie, generalnie kontakty i współistnienie na jakim poziomie by nie było obarczone jest kompromisami. Oczytanie tutaj niestety nic nie da inteligencja niestety tez nie. Można niestety być inteligentnym gburem.

Offline blendamed

• Gaduła
To już nie jest tylko okładka, to już są pierwsze rozdziały (...)
Spodziewałem się takiej odpowiedzi ;)

Swoją drogą, bezkompromisowość, zdeterminowanie w dążeniu do celu, cel uświęca środki i te wszystkie takie tam to niekiedy bardzo pożyteczne cechy tylko że no...zależy w jakim przypadku. Bo znając życie zaraz ktoś zacznie krzyczeć, że hitler był wszystko to co powyżej :l

A no i nawiązując, tak samo mogę w tym momencie stwierdzić, że w ten sposób prawdopodobnie każdy z was to skończony kretyn. I biorąc pod uwagę ile tu jest użytkowników, bardzo możliwe że w większości miałbym rację ale co z resztą? Wiem że to wygodne i łatwe uogólniać, być może i propaguję jakieś utopijne wartości, ale czasem warto wyskoczyć z tej gromady ryczących baranów (obojętnie której), stanąć z boku i się po prostu przyjrzeć jak to wygląda po odjęciu wszystkich różnic poglądowych. Wtedy dopiero wychodzi, który z tych baranów mimo że ryczy jak cała reszta to jednak gościu, z którym luźnie można podyskutować, mimo że ryczy z inną gromadą niż ja. Tylko że właśnie w tym przypadku trzeba skończyć na to wszystko patrzeć przez pryzmat polityki i ogólnie sympatii lub antypatii do jakiejś partii co dla niektórych jest zadaniem znacznie przerastającym możliwości. Nad czym ubolewam.

Nie zrozumcie mnie źle, nie nawołuję do wielkiej wzajemnej miłości i pukania się w pupke. Uciekanie od subiektywności dyktowanej polityką bardzo pomaga w radzeniu sobie z indukcją politycznego wkurwienia.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przyznaję ze chyba zupełnie nie rozumiesz o czym napisałem w szerszym aspekcie, bo wprost to na pewno tak, choć i ja zupełnie nie pojmuję do czego Ty, w kontekcie tego co napisałem pijesz. Tzn niby rozumiem ale sie dziwię ze w ten sposób. Znowu bowiem pojawia sie stereotyp, ze jeśli uważam PIS za niekoniecznie moją bajkę lub bardzo nie moją, to oznacza ze inni byli zajebiści. Wnoszę to z Twojego obrazka i tego co piszesz. Moja teza o kompromisach była totalnym uogólnieniem zycia, a nie naszej sytuacji politycznej, oczywiście odnosząca sie do tejże ale nie był to główny mój cel. Pragnę przypomnieć Tobie ze wielu z nas na dzień dzisiejszy uważa aktualną opcję za zło konieczne. W pewnym momencie dałem PIS nawet spory mandat zaufania, do tego stopnia ze moja małżonka zaczeła mówić do mnie "pisior" :D . Niestety opcja nie ma tu znaczenia jak ktoś coś w moim mniemaniu robi źle to trudno bym mu za to klaskał. Owszem myliłem sie swego czasu co do Bronka, błędnie go broniłem, bo sie nie interesowałem głębiej i traktowałem sprawe powierzchniowo.
Problem z ludźmi którzy rycza w stadzie a bez stada są "normalni" to jest dla mnie kłopot. Tacy ludzie to dla mnie totalna pomyłka, nie chce mieć z takimi nic doczynienia. Dla mnie to taki typowy przykład w kupie siła a jako jednostka nicość a w drugą stronę, jeśli w gromadzie drze ryja, a sam na sam jest miły, to kim on jest ? jak mu ufac , dla mnie to barwiona owca.
Jak mógłbym mieć szacunek dla np Kurskiego w stadzie dla mnie gnida i co spotkam takiego na imprezie bedzie miły i sympatyczny, luźno można z nim pogadać, to co od razu spoko gość ? Niestety dla mnie to nie jest ok. Dla mnie człowiek i w stadzie musi coś sobą reprezentować i wtedy mogę z nim próbować rozmawiać choćby jego poglądy były w totalnej opozycji z moimi. Dla mnie takim przykładem jest pan Cymański. Nigdy nie słyszałem z jego ust słów pogardliwych złośliwych i wulgarnych oraz jak to sie teraz fajnie mówi, mowy nienawiści.
Uwazam, ze to nie subiektywnośc jest problemem, tylko prosta zasada akcja =reakcja. Jak ktoś cham to trudno bym miał o nim dobre zdanie, niezależnie od opcji, czy to biskup czy komunista.

Posty połączone: 05 Mar, 2016, 17:00:07
Jest problem z inwigilacją dziennikarzy przez rzad PO ok jest a czym jest to , i nie ma co zasłaniac sie tym ze to wyborcza bo to są smutne fakty

http://wyborcza.pl/1,75478,19720667,eksperymenty-na-trojce.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
« Ostatnia zmiana: 05 Mar, 2016, 17:00:08 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Choć, co do ostatnich niusów z Wyborczej, które mi ktoś podesłał, bardziej mnie osobiście niepokoi to: http://wyborcza.pl/1,75478,19710413,jaroslaw-gowin-steruje-humanistyka-granty-ministra-nauki-teraz.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza - teraz już wiem, że po studiach prawdopodobnie będę musiał szukać zagranicą pracy w zawodzie, jak wypieprzyli całą gałąź grantów, z której finansowane były badania typu tych, które prowadzę/zamierzam prowadzić

Czyli jednak zgadłem, że jesteś studentem kierunku humanistycznego :P

Uuu... Czyżby zaczynało się "kierunki ścisłe jedyne porzondne, humanisty kończo gównokierunki i pracy nie majo" czy to tylko protekcjonalny ton na zasadzie "skończyłem polibudę, bo całe życie mi mówiono, że uniwerki są do pupy"? :P

Mój kierunek jest na wydziale humanistycznym, ale studia są interdyscyplinarne i obszary badań z nim związane mogą się stać najprężniej rozwijającymi się w ciągu najbliższych kilkudziesięciu lat, a na pewno będzie się dużo działo - ale co najważniejsze, studenciaki bez znajomości (jak ja) są zmuszone liczyć na podobne granty, jeśli chcą realizować swoje własne pomysły i kariery naukowe związane z badaniami empirycznymi w Polsce. Pomijając egoistyczne pobudki, to serio idiotyczna decyzja i marnowanie szansy, by Polska stała się ważniejszym punktem na naukowej arenie międzynarodowej - większość naszych uczelni jest poza top 500, a te które są, nie są za wysoko. A w tych obszarach badań jest jeszcze mnóstwo do powiedzenia i w wielu Polacy osiągają sukcesy.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Ale nie napiszesz wprost co studiujesz, tylko musisz walić cały akapit opisu z którego nic nie wynika? :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan