Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316263 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przemek, zgadza sie, o tym napisałem wyżej, cały czas tak działają. Dlatego nie zgadzam sie z tezą, ze nie mamy przymiarek do państwa autorytarnego. Mamy i to jak cholera tylko czekaja na dobry moment. Jarek ma swoją wizję i za wszelką cene chce ją zrealizować.

A co jeśli po kolejnych wyborach taka wizja państwa zyska poparcie większości? Demokracja?

Jeśli mówimy o większości, ktora pójdzie do wyborów to jak najbardziej tak. Obawiam sie jedynie, czy Ci którzy nie poszli a dzisiaj tak narzekaja, czy ruszą dupe. Przeraza mnie fakt ilu, cytując klasyka, "eunuchów" mamy w narodzie.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Oj tam, oj tam. Od dobrej dyktatury jeszcze nikt nie umarł ;D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Jak bardzo punkt siedzenia zmienia punkt widzenia, niby taki banał ale...

Po przeprowadzce za granicę i poznanie sporej ilości osób, głównie z Afryki, Azji dochodzę do wniosku, że to to całe chrzanienie o tym, że niby Polsce grozi autorytaryzm, destablizacja podstaw państwa, indoktrynacja narodowa/katlolicka to naprawdę bzdura.
Serio, mimo tego co można wyczytać w mediach bądź usłyszeć u "zachodnich zatroskanych Polską" polityków i publicystów to mamy wolny kraj, spokojny, nie silną ale w miarę stabilną gospodarkę, wolność słowa i przekonań bo przecież spór pt. katolicyzm vs ateizm w Polsce to czysta semantyka, żadna ze stron nie przepchnie niczego rewolucyjnego.
A co chyba najważniejsze jak zauważyłem w przeciwieństwie do wielu krajów nie ma u nas napięć etnicznych i religijnych, czyli chyba najgorszych rzeczy jakie mogą spotkać kraj.

Zanim ktoś mi napisze, że niby nie jesteśmy Koreą Północną ale taką dajmy na to Norwegią czy Szwajcarią też nie. Oczywiście, że nie. Nie ma w Polsce dyktatury ale tzw. społeczeństwa obywatelskiego na miarę wspomnianej Szwajcarii też nie.
Najzwyczajniej w Polsce jest demokracja, to jest wolny kraj, opozycja coś się pluje, rząd coś tam robi, raz lepiej raz gorzej, ścierają się grupy interesów i tyle. Coś co było zawsze i nie prędko zniknie. Ale pierdzielenie o niepokojach społecznych i groźbie rządów autorytarnych to przesada.

@Pronounce, na serio fajnie czytało się tego posta.
Spojrzenie na sprawę z innej perspektywy fajnie robi.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Za rządów PiSu nawet zamachy się nie udają.

A tak na poważnie, to przecież każdy może się pomylić i wycelować w środek rządowej kolumny samochodów.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Kolejny przykład tzw. "tupolewizmu" - oni się non stop proszą o tragedię - L. Kaczyński wcześniej w Gruzji, potem trafiło go w Smoleńsku - tak samo parę miesięcy temu całą ekipką bodaj z Londynu, niedługo później Duda, teraz Macierewicz i Szydło. Pewnie jeszcze by się parę takich incydentów znalazło, których nie pamiętam.

Wszystko muszą wiedzieć najlepiej (a spróbuj im się postawić!) i wszystko muszą sobie robić po swojemu. Kit z normami bezpieczeństwa, kit że tak szybko nie można, kit że w tyle (jeszcze tak ważnych) osób wsiąść i że samolot za ciężki. Jak kogoś znowu przez to trafi szlag, jak 7 lat temu, to jeszcze znajdzie się kolejny Macierewicz i zrobi z nich męczenników, jak z prezydenta z 20% poparciem pochowanego na Wawelu i świętej macicy, która go wydała. Czy jak to leciało.

Swoją drogą - ciekawe, czy "dobra zmiana" objęła BORowców i też biorą ze sobą takich kierowców, co słuchają, a nie myślą. Sto kolacji u Sowy nie kosztowało tyle, co ich limuzyny, które rozbijają.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/542405,wypadek-rzadowej-limuzyny-beata-szydlo-premier-obrazenia-ranna-trafila-do-szpitala.html

Em, pytanie czysto kontrolne: czy rządowych kierowców też objęła dobra zmiana?

Tak, były czystki po sławetnej oponie w limuzynie prezydenta, tylko tam kierowca zachował zimną krew. Jak dla mnie to efekt obsesyjnej czystki PiS owskiej wszystkiego co było przed nimi. Pan Kaziu jako kierowca Macierewicza, pomine ubeckie pochodzenie, ciekawe ilu jeszcze znajomych jezdzi bez szkolen za kierownicą. Jazda w kolumnie nawet na moich smiesznych rolkach przy predkości 40/h to wyzwanie i sztyuka, co dopiero kolumna samochodów. Pozatrudniali ludzi z którymi jeździli jako posłowie, ludzi ktorzy nie maja doświadczenia nie odbywaja szkoleń, bo szybciej straci prace dow BOR niz oni, bo mają zaufanie "swoich". Masakra. Co do tupolewizmu to wg .gen.Polko ( chuba on o tym mówił ) to audi nie było pancerne, bo nie ma zadnego pancernego audi w służbie, jeśli tak jest faktycznie to gratuluję obecnym służbom optymizmu.
Jeśli to samo dzieje się w służbach specjanych i w MON to  zaczynam się poważnie bać. Niestety są wszelkie tego przesłanki, patrząc po ostatnich rezygnacjach i dymisjach generalskich.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Za to będą mieli długopisy niczym James Bond!
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Jeśli to samo dzieje się w służbach specjanych i w MON to  zaczynam się poważnie bać. Niestety są wszelkie tego przesłanki, patrząc po ostatnich rezygnacjach i dymisjach generalskich.
Też słyszałem o niepancernym Audi. Jak to będzie potwierdzone, to nic tylko zasłonić potylicę na zawsze. :facepalm:

A ja się nie boję. Już raz straciliśmy większość najważniejszych osób w państwie i owszem - był chaos z tym związany, ale ludzi zawsze można wybrać innych.

Zwłaszcza, jeżeli aktualni próbują się zabić.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Ktoś wrzuci jakiś artykuł o tych kierowcach bez szkoleń i błędach podczas wypadków? Jadę pociągiem i zanim coś znajdę na moim zasięgu, to sobie włosy z głowy powyrywam :D
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Osobiście tylko słuchałem i czytałem wypowiedzi gen Polko .
http://www.rp.pl/Rzad-PiS/170219865-Gen-Roman-Polko-o-wypadku-Beaty-Szydlo-Cos-jest-nie-tak.html

Z drugiej sytrony czy trzeba byc geniuszem zeby nie skojarzyc pewnych faktów ? Macierewicz - kierowca znajomek z dawnych czasów, ciekawe jakich skoro jeden walczył w KOR a drugi w służbach PRLu. Czystka w BOR SKW MON , trzeba nam jeszcze czegoś więcej ? Wywalony pilot który w zasadzie uratował dupe śp Lechowi Kaczynskiemu. To wszystko układa sie w jedna smutną całość, przynajmniej dla mnie.

Posty połączone: [time]11 Lut, 2017, 12:49:56[/time]
Też słyszałem o niepancernym Audi. Jak to będzie potwierdzone, to nic tylko zasłonić potylicę na zawsze. :facepalm:

A ja się nie boję. Już raz straciliśmy większość najważniejszych osób w państwie i owszem - był chaos z tym związany, ale ludzi zawsze można wybrać innych.

Pamietaj ze to wszystko bardzo wiele Polskę kosztuje a nas na to nie stać. I nie myślę tutaj o sprzecie a o wykształconych i z doświadczeniem ludziach. Tego wbrew pozorom i co widac po ostatnich wydarzeniach tak łatwo sie nie zmienia lub nie zastępuje. Jeden taki tez próbuje zmienić historie i byc drugim Piłsudskim i co ? ;)

« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2017, 12:52:25 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Propos kosztów, ktoś mi niedawno mówił, że skala dymisji w wojsku jest porównywalna pod względem rzędu wielkości z odbyciem wojny (chyba nawet na własnym terytorium), w służbach specjalnych jest pewnie jeszcze gorzej. Teraz nawet nauczycielki, które ubrały się na czarno w czarny protest są do ostrzału, a gdzie dopiero służby, które są bliżej władzy i muszą im zawierzyć swoje bezpieczeństwo.

A jak w ich myśleniu nie ma czegoś takiego, jak wypadek, są tylko spiski, to jest, co jest.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu

Pozostaje tylko im życzyć rychłego powodzenia tych prób, byle bez ofiar i poszkodowanych wśród osób postronnych i przypadkowych.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Algiz

• Gaduła
Samochód był opancerzony, a kierowcą był oficerem BOR z piętnastoletnim stażem i woził wcześniej np: Komorowskiego. Zresztą  wszyscy urzędnicy na szczeblu ministerialnym muszą korzystać z kierowców biura ochrony rządu bo takie są wymogi, także dajcie sobie spokój z tekstami, że kierowcą był znajomy pan Miecio. Poczekajcie co powie policja.

A tu link dla tych co mają wybiórczą pamieć.
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/wypadek-limuzyny-prezydenta-bronislawa-komorowskiego-ranne-dziecko/et7bjpx

http://niewygodne.info.pl/artykul7/03562-Tusk-jezdzil-po-180-km-h-ale-Fakty-TVN-milczaly.htm
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2017, 15:29:42 wysłana przez Algiz »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Niewygodne i 2 razy Fakt, bardzo rzetelne źródła ;) Wydaje mi się, że kluczem tutaj było to, w jaki sposób zachował się Antoś po stłuczce, ale pewnie jestem zbiasowany.

Offline Algiz

• Gaduła
Co za różnica mogę wkleić inne źródło, przecież sobie tego nie wymyślili. Dobrze, że chociaż GW ufasz.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2017, 15:54:39 wysłana przez Algiz »

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Ja bym chciał zobaczyć twarde dane na temat tego, czy częstotliwość wypadków się zwiększyła.

Skoro jest koleś, który twierdzi, że wcześniej robili 2.5mln kilometrów bez incydentu, to może coś jest na rzeczy?

Offline Algiz

• Gaduła

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@Algiz jak najbardziej masz rację, Komorowski miał wypadek, Tusk zapierdalał ponad miare, jak dzisiaj Antoś i cała reszta. Sikorskiemu padła opona i jest tego więcej, tutaj źródło nie ma znaczenia, to są fakty. Ile zatem aut zostało skasowanych przez 8 lat nieudolnych rządów PO a ile przez półtora roku dobrej zmiany ? Po za tym wg fachowców BOR nie ma pancernego audi tylko BMW i tak był stan na koniec 2016r. Na dzisiaj jest tak ze przez 8lat było ok 23-4 a teraz ok 26 zdarzeń, tyle ze przez jak krótki okres i to juz podał sam Błaszczak i wg niego to są bardzo podobne ilości. A odnośnie tekstów ze kierowcą był pan Miecio nie trudno sie zorientować kim jest, był kierowca Macierewicza. Zaden z niego borowiec a raczej ubowiec.
Co do tego wypadku to gdyby kolumna poruszała sie zgodnie ze sztuką to nie byłoby szansy by cinqecento czy inny "pancerny" samochód miał szanse by wjechać w samochód główny.

Tak po za tematem wypadku to co Błaszczak pierdolił w czasie konferencji i porównał fale krytyki ( hejtu) do roku 2010 gdy został zastrzelony polityk PiS ( Marek Rosiak ), no w pale mi sie nie mieści, co to ma wspólnego z wypadkiem,  nosz kurwa co oni jeszcze połączą ze sobą we wspólny mianownik. To pierdolenie i odwracanie kota ogonem staje sie nie do zniesienia. Bezczelność niebywała. W jednych słowach mówi ze BOR działa dobrze a w drugich,że rozwiążą i stworzą nową formację.
PO to była banda nieudaczników a teraz mamy kretaczy z obsesją spisku.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2017, 16:29:49 wysłana przez commelina »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Co za różnica mogę wkleić inne źródło, przecież sobie tego nie wymyślili. Dobrze, że chociaż GW ufasz.

Chyba mnie z Gizmim pomyliłeś. Poza tym, przeczytaj sobie jeszcze raz drugą część mojego postu, tym razem ze zrozumieniem.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Woah, homo homini lupes pełną parą :o

Offline Algiz

• Gaduła
Coś jest nie tak, to nie ulega wątpliwości, tylko zawsze kierowcy są oficerami BOR bo nie ma innej możliwości. Nawet na taksówkarzu
nie sposób wymusić, żeby jechał wolniej, czy szybciej, a co dopiero na Borowcu, to są naprawdę doświadczeni ludzie, wysportowani, wykształceni, władającymi obcymi językami. To jest wyselekcjonowana elita po wieloletnich szkoleniach. Nikt tam świeżaka nie dopuści
żeby woził premiera ! tym bardziej to wszystko jest dziwne.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Coś jest nie tak, to nie ulega wątpliwości, tylko zawsze kierowcy są oficerami BOR bo nie ma innej możliwości. Nawet na taksówkarzu
nie sposób wymusić, żeby jechał wolniej, czy szybciej, a co dopiero na Borowcu, to są naprawdę doświadczeni ludzie, wysportowani, wykształceni, władającymi obcymi językami. To jest wyselekcjonowana elita po wieloletnich szkoleniach. Nikt tam świeżaka nie dopuści
żeby woził premiera ! tym bardziej to wszystko jest dziwne.

Chciałbym powiedzieć teraz Tobie po imieniu, ale nie znam, by było tak bardziej przyjaźnie, czy Ty na serio nie znasz historii tego kim jest kierowca Antosia ? Oczywiście ze teraz jest BOR owcem ale ma z nimi tyle wspólnego ile Misiewicz z zasługami dla obronności kraju. Gdyby ta elita jak mówisz jechała zgodnie ze sztuką to nie byłoby najmniejszej szansy na to by cienko cienko wjechał w samochód główny, no po prostu nie ma szansy. Samochód przedni miał za duzy odstep od głównego i tylko dlatego cieniasowi udało sie wjechać pomiedzy.

E: Zeby było jasne, jak słucham teraz posłów PO, jak teraz wszedzie tacy wporzo, otoczą tego młodziaka z cieniasa ochroną to mi sie niedobrze robi, gdy poseł Budka mówi o hipokryzji , kurwa trzeba mieć tupet.

Posty połączone: [time]11 Lut, 2017, 17:00:29[/time]
A tutaj ulubione źródło co poniektórych
http://niezalezna.pl/93739-prokuratura-ucina-spekulacje-kolumna-rzadowa-miala-wlaczony-sygnal-swietlny-i-dzwiekowy

Wg swiadków nie było właczonej sygnalizacji dźwiękowej, a przyznanie sie kolesia do słuchania głośnej muzyki to kłamstwo, wg głównego zainteresowanego, który nawet nie dostał kopii swoich zeznań.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2017, 17:00:48 wysłana przez commelina »