Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316191 razy)

Offline Algiz

• Gaduła

Chciałbym powiedzieć teraz Tobie po imieniu, ale nie znam, by było tak bardziej przyjaźnie,

Mam na imię Andrzej i bardzo mi miło :)

czy Ty na serio nie znasz historii tego kim jest kierowca Antosia ? Oczywiście ze teraz jest BOR owcem ale ma z nimi tyle wspólnego ile Misiewicz z zasługami dla obronności kraju. Gdyby ta elita jak mówisz jechała zgodnie ze sztuką to nie byłoby najmniejszej szansy na to by cienko cienko wjechał w samochód główny, no po prostu nie ma szansy. Samochód przedni miał za duzy odstep od głównego i tylko dlatego cieniasowi udało sie wjechać pomiedzy.

Nawet Jaruzel nie wybierał sobie ochrony, borowcy mają swoje przepisy i nie można im powiedzieć ...idź do domu, a ja wrócę tramwajem. Całe te zarzuty są trochę tak jakbyście mięli pretensje do mnie, że taksówka którą jechałem miała stłuczkę.
Gdyby to politycy prowadzili samochód z takim skutkiem  to co innego, sam nie zostawiłbym na nich suchej nitki, ale w tym przypadku oni nie mają nic do powiedzenia. Myślę, że nie wybierają sobie kierowców, a jeśli tak to błąd !
Co do kierowcy Macierewicza to przyznam, że nie znam sprawy, muszę poszukać, ale jeśli to naprawdę jakiś znajomek
to oznacza brak nie tylko odpowiedzialności, ale i brak podstawowej przyzwoitości.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2017, 17:18:27 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Czytałeś lub słuchałeś wywiad z gen. Polko ? Niestety teraz politycy wybierają i to sa tego skutki. Szefowie BOR odchodzili bo nie mieli wpływu na działanie "swojej" słuzby. Przeczytaj co mówi fachowiec który nie jest za ani poprzednią opcja ani za jakąkolwiek, jest zawodowcem. Miał z podobnych powodów konflikt, z chyba najsłabszym ministrem MON w nowej historii Polski, Klichem z PO.
Także Andrzeju ;) polecam
http://www.rp.pl/Rzad-PiS/170219865-Gen-Roman-Polko-o-wypadku-Beaty-Szydlo-Cos-jest-nie-tak.html

Zanetkaleta

Rodzi sie jeszcze jedno pytanie, dlaczego Policja nie zabezpieczyła trasy. Zazwyczaj wszelkie newralgiczne miejsca sa zabezpieczane a to było kilkaset metrów od zjazdu na autostrade.

Kolejne słabe źródło i wrzucam je w spoiler ale z niektórymi punktami trudno mi sie nie zgodzić. To nasz ulubiony Stonoga ;)
Spoiler
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2017, 17:25:36 wysłana przez commelina »

Offline Algiz

• Gaduła
Akurat Generałowi Polko wierzę ! raczej wie co mówi. Tym bardziej jest to skandal i brak profesjonalności skoro to politycy wybierają sobie ochronę i kierowców. To jest pewnie przyczyna wszystkiego.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 Najśmieszniejsze jest to, że Jaruzelski, to podobno był "znienawidzony przez naród dyktator", a poruszał się zawsze w towarzystwie jednego ochroniarza, a nasi umiłowani "wybrańcy narodu" wszędzie się pojawiają w otoczeniu uzbrojonej po zęby kilkunastoosobowej ekipy.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
A kogo miał się obawiać? Wtedy była tylko jedna mafia, a teraz wyewoluowała w dwie.
Jazz, Lounge, Downtempo

Online Pronounce

• Pr0
Śmieszki, śmieszkami na temat wypadku, ale gdzie jest teraz HejtStop?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Rozbawił mnie do łez apel hitlerowców, żeby nie dogadywać się z usa na własną rękę :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A ktoś hejtuje?

Świński ryj Kuźniara?
Musiałem go wygoogle'ować, bo po nazwisku gościa nie kojarzyłem :D W sensie, że on się w telewizji śniadaniowej z niej nabija? Nawet to do mnie nie dotarło ani nie ma nic na youtube, więc chyba nic strasznego nie powiedział.

To kolejny taki wypadek tylko w przeciągu ostatniego miesiąca - to z dala pokazuje, że coś jest wyraźnie nie tak. Sama premier niby ok, ale nie ma żadnej dokładnej informacji o jej stanie i dalej leży w szpitalu - czuję się trochę traktowany jak frajer, jako obywatel, dostając sprzeczne komunikaty o stanie zdrowia premier. Nie wiem, czy to już jakiś fetysz tego dezinformowania wszystkich o wszystkim?

@up Hitlerowcy to kto tym razem?

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A, ok, też wygoogle'owałem :D

Swoją drogą, John Oliver wraca z impetem. Po obejrzeniu uważam, że polityka w Stanach jest dużo bardziej podobna do polskiej... z tą różnicą, że to teraz oni nadążają za nami, normalnie wyrwaliśmy się z ideowych peryferiów!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Musiałem go wygoogle'ować, bo po nazwisku gościa nie kojarzyłem :D W sensie, że on się w telewizji śniadaniowej z niej nabija? Nawet to do mnie nie dotarło ani nie ma nic na youtube, więc chyba nic strasznego nie powiedział.

Twarz kampanii HejtStop która komentuje wszystko czym da się dowalić PiSiakom.

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline selfslave

• Gaduła
Po obejrzeniu uważam, że polityka w Stanach jest dużo bardziej podobna do polskiej... z tą różnicą, że to teraz oni nadążają za nami, normalnie wyrwaliśmy się z ideowych peryferiów!
Rzeczywiście jest dość podobnie, ale my jeszcze nie doszliśmy do tego co oni. U nas ciągle rządzi establishment tylko ma dwie twarze. Kandydat antysystemowy póki co nie znajdzie u nas większego poparcia, a w USA i Trump i Sanders (bo wszyscy wiemy, że Hillary go wyjebała, chociaż miał większe poparcie) to byli jednak kandydaci antysystemowi. U nas byłoby podobnie, gdyby w wyborach było 50-50 na Korwina i Razem. Niestety ciągle ludzie mają złudzenie alternatywy, zapominając że obie strony uzgadniały wszystko przy jednym, okrągłym stole ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
No nie wiem, IMO Trump jest bardziej Kukizem niż antyestablishmentow cem - mało wprawiony politycznie ignorant, który "walcząc z wielkimi układami" proponuje autorytaryzm i który wprowadził neofaszystów do mainstreamowej polityki :D

BTW Przed chwilą przypadkiem, jedząc kolację, obejrzałem wywiad M. Olejnik z ppłk Pytlem, byłym szefem SKW. I trochę ciężko mi uwierzyć w to, co słyszałem. Prawdopodobnie koleś jest rzeczywiście wkurwiony na Macierewicza i spółkę, ale jako były szef kontrwywiadu chyba by nie ryzykował brania tych informacji z powietrza - otaczanie się Macierewicza młodymi chłopcami, powiedzenie mu w twarz, że Smoleńsk to tylko instrument walki politycznej? Jak będzie w necie, koniecznie polecam obejrzeć, bo to zakrawa na aferę, jakiej u nas dawno nie było :o

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Chyba wolę białych chłoptasi Trumpa niż "antifę" która podpala miasta i podburza do zamieszek na tle rasowym...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Ostatnia zmiana: 14 Lut, 2017, 08:53:02 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
No nie wiem, IMO Trump jest bardziej Kukizem niż antyestablishmentow cem - mało wprawiony politycznie ignorant, który "walcząc z wielkimi układami" proponuje autorytaryzm i który wprowadził neofaszystów do mainstreamowej polityki :D
Zaczynam podejrzewać, że mało ogólnie orientujesz się w polityce albo po prostu widzisz tylko to co chcesz widzieć. Program Trumpa, również ten już obecnie realizowany, jest właśnie bardzo zbliżony do tego partii Korwin czy jak tam ona się teraz nazywa. Są to programy mające przede wszystkim wdrożyć rozwiązania prawicowe ekonomicznie, poprawić działanie gospodarki w państwie, a kwestie społeczne są w nich raczej mało istotne. Więc naprawdę nie wiem gdzie ten autorytaryzm. To już chyba tylko Twoje urojenia wynikające z uprzedzeń, popularne obecnie u regresywnej lewicy. W PiSie jak najbardziej widać te autorytarne dążenia i w ich działaniach i w przedstawianych poglądach. U Trumpa, podobnie jak u Korwina, nie widać za bardzo autorytarnych pomysłów. Chyba, że jestem ślepy, to oświeć mnie proszę.

Offline Przychlast

• Pr0
U Trumpa, podobnie jak u Korwina, nie widać za bardzo autorytarnych pomysłów. Chyba, że jestem ślepy, to oświeć mnie proszę.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHAHAHAHAHHAHA HAHAHHAHAHAHAHAHAHA HAHAHHAHAHAHAHAHAHA HHAHAHAHAHHAHAHAHAH AHAHAHAHAHHAHAHAHAH AHAHAHHAHAHAHAHHAHA HAHAHAHAHAHAHAHHAHA HAHAHAHAHAHHAHAHAHA HHAHAHAHAHAHAHAHAHA HHAHAHAHAHAHAHAHHAH AHAHAHHAHAHAHAHAHAH AHAHAHHAHAHAHAHAHAH AHHAHAHAHAHHAHAHAHA HAHAHAHAHAHHAHAHAHA HAHAHAHHAHAHAHAHHAH AHAHAHAHAHAHAHAHHAH AHAHAHAHAHAHHAHAHAH AHHAHAHAHAHAHAHAHAH AHHAHAHAHAHAHAHAHHA HAHAHAHHAHAHAHAHAHA HAHAHAHHAHAHAHAHAHA HAHHAHAHAHAHHAHAHAH AHAHAHAHAHAHHAHAHAH AHAHAHAHHAHAHAHAHHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHA HAHAHAHAHAHAHHAHAHA HAHHAHAHAHAHAHAHAHA HAHHAHAHAHAHAHAHAHH AHAHAHAHHAHAHAHAHAH AHAHAHAHHAHAHAHAHAH AHAHHAHAHAHAHHAHAHA HAHAHAHAHAHAHHAHAHA HAHAHAHAHHAHAHAHAHH AHAHAHAHAHAHAHAHAHH AHAHAHAHAHAHAHHAHAH AHAHHAHAHAHAHAHAHAH AHAHHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHAH

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Zaczynam podejrzewać, że mało ogólnie orientujesz się w polityce albo po prostu widzisz tylko to co chcesz widzieć. Program Trumpa, również ten już obecnie realizowany, jest właśnie bardzo zbliżony do tego partii Korwin czy jak tam ona się teraz nazywa. Są to programy mające przede wszystkim wdrożyć rozwiązania prawicowe ekonomicznie, poprawić działanie gospodarki w państwie, a kwestie społeczne są w nich raczej mało istotne. Więc naprawdę nie wiem gdzie ten autorytaryzm. To już chyba tylko Twoje urojenia wynikające z uprzedzeń, popularne obecnie u regresywnej lewicy. W PiSie jak najbardziej widać te autorytarne dążenia i w ich działaniach i w przedstawianych poglądach. U Trumpa, podobnie jak u Korwina, nie widać za bardzo autorytarnych pomysłów. Chyba, że jestem ślepy, to oświeć mnie proszę.

A czym jest wg Ciebie wydawanie dekretów, na dodatek takich jak ten o zakazie wpuszczania muzułmanów, omijający kraje jak Arabia Saudyjska z której było najwiecej zamachowców ale z ktorymi Trump prowadzi interesy. Czym wg Ciebie jest opracowanie prawa o zakazie aborcji, stawianie muru, to godzi w społeczeństwo, owszem jest na fali, ale takie wybiórcze sterowanie jest niczym innym jak realizowaniem prywatnych wizji.

Offline selfslave

• Gaduła
HAHAHAHAHAHAHA(...)
Może bądź dorosły i wymień te autorytarne rozwiązania, bo Twoje "Hahahaha" świadczy póki co o emocjonalnej niezgodzie z tym co napisałem przy jednoczesnym braku argumentu.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
W jaki sposób stawianie muru blokującego nielegalne przekraczanie granicy przez imigrantów, godzi w społeczeństwo?
Przecież te osoby nie są obywatelami USA.

Offline selfslave

• Gaduła
A czym jest wg Ciebie wydawanie dekretów, na dodatek takich jak ten o zakazie wpuszczania muzułmanów, omijający kraje jak Arabia Saudyjska z której było najwiecej zamachowców ale z ktorymi Trump prowadzi interesy. Czym wg Ciebie jest opracowanie prawa o zakazie aborcji, stawianie muru, to godzi w społeczeństwo, owszem jest na fali, ale takie wybiórcze sterowanie jest niczym innym jak realizowaniem prywatnych wizji.
Chyba musisz zacząć od przeczytania co oznacza słowo "autorytaryzm". Bo mam wrażenie, że "autorytarny" oznacza dla Ciebie i przedmówcy - "mi się nie podoba".
W jaki sposób zakaz wpuszczania muzułmanów i stawianie muru pomiędzy USA, a Meksykiem, aby ograniczyć ilość nielegalnych imigrantów, godzi w społeczeństwo? :D Chyba, że miałeś na myśli społeczeństwo muzułmanów i imigrujących Meksykanów ;) Ale w amerykańskie społeczeństwo to nie godzi. Co do aborcji to żadnego zakazu nie ma, więc polecam zmienić źródło informacji.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Korwin jest oficjalnie monarchistą, a partia jest do tego stopnia oparta o autorytet, że nawet  nazwę wywodzą od swojego lidera (a może 'Krula'?). Polecam obejrzeć materiał Johna Olivera, który wstawiłem wyżej, nawet pełnomocnicy Trumpa twierdzą, by nie interpretować jego słów dosłownie. Tak samo, jak zresztą u Korwina "wyrywanie z kontekstu" i racjonalizowanie starczego gderania przez wyznawców. To jest właśnie autorytaryzm - wiernopoddańcze odwołanie do autorytetów, które wiedzą najlepiej i chcą zawsze dobrze, tylko coś im nie wychodzi. Nawet Kaczyński ideowo przy Korwinie to spokojny pragmatyk.