Autor Wątek: Nowości na 2016 (seryjniaki, prototypy itp)  (Przeczytany 101243 razy)

Online Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
O krok dzisiaj byłem od sprawdzenia tego wiosła... jasny chuj. No, ale 3600 to chyba nie jest najgorzej? Przecież chyba nikt nie liczył na to, że to będzie kosztowało poniżej 3k.

Ja uważam, że nie. Z tym że zwróćcie uwagę na koszmarne łączenie tego korpusu.
Ja niczego takiego tutaj nie widzę, ale może jestem zwyczajnie ślepy. Za parę miechów uruchomi się rynek wtórny i wtedy się będę rozglądał za egzemplarzem dla mnie.

Korpus wygląda na klejony z dwóch kawałków i do tego jeszcze fornir (taka kanapka) może o to mu chodzi? Dużo powierzchni klejonej się robi a klej średnio brzmi ;)

Dokładnie. Od przodu wygląda przepięknie. A pod kątem to chyba jakiś żart. Puzzle. I ta chamska wręcz naklejka na topie.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline oz

• Pr0
O krok dzisiaj byłem od sprawdzenia tego wiosła... jasny chuj. No, ale 3600 to chyba nie jest najgorzej? Przecież chyba nikt nie liczył na to, że to będzie kosztowało poniżej 3k.

Ja niczego takiego tutaj nie widzę, ale może jestem zwyczajnie ślepy. Za parę miechów uruchomi się rynek wtórny i wtedy się będę rozglądał za egzemplarzem dla mnie.

Korpus wygląda na klejony z dwóch kawałków po grubości i do tego jeszcze fornir (taka kanapka) może o to mu chodzi? Dużo powierzchni klejonej się robi a klej średnio brzmi ;)
że klejone i co z tego, przecież jest set neck, wieloczęściowe korpusy? przecież, gdzie jak gdzie ale w gitarach zawsze jest "klej najlepiej trzymo gdy go ni mo" (cytat klasyka)

Online Mother Puncher

• Pr0

Korpus wygląda na klejony z dwóch kawałków po grubości i do tego jeszcze fornir (taka kanapka) może o to mu chodzi? Dużo powierzchni klejonej się robi a klej średnio brzmi ;)
że klejone i co z tego, przecież jest set neck, wieloczęściowe korpusy? przecież, gdzie jak gdzie ale w gitarach zawsze jest "klej najlepiej trzymo gdy go ni mo" (cytat klasyka)

No ok, w porządku. Rozumiem klejone z kilku części korpusy, czasami wręcz mozaiki pod grubą warstwą nietransparentnego lakieru. Ale gdy widzę coś takiego:

No od razu mnie się odechciewa wszystkiego. Może ze mnie jest pizdeczka, ale dla mnie to łączenie tych dwóch wręcz listw jesionu jest wstrętne. Wieje tandetą na kilometr. Już pomijam fakt, że pewnie zaczep paska jest wkręcony centralnie w to łączenie (środek korpusu).
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline aciek_l

• Pr0
Ech,a polamowaliby na coś nietransparentnego i by nie było problemów... :D

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
( Obraz usunięty.)

No od razu mnie się odechciewa wszystkiego. Może ze mnie jest pizdeczka, ale dla mnie to łączenie tych dwóch wręcz listw jesionu jest wstrętne. Wieje tandetą na kilometr. Już pomijam fakt, że pewnie zaczep paska jest wkręcony centralnie w to łączenie (środek korpusu).

Faktycznie sandwitch to tandeta. To nic że Ibek coś takiego robi od lat 70 w najwyższych modelach MC i AR, a Fender robił tego typu przekładańce np. w palisandrowych tele...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Online Mother Puncher

• Pr0
( Obraz usunięty.)

Faktycznie sandwitch to tandeta. To nic że Ibek coś takiego robi od lat 70 w najwyższych modelach MC i AR, a Fender robił tego typu przekładańce np. w palisandrowych tele...

No ok - co chyba nie zmienia faktu, że w tym konkretnym przypadku można było to zrobić mniej rażąco w oczy, czyż nie?

Offline aciek_l

• Pr0
Strandberg:

Online Mother Puncher

• Pr0

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Mi to wygląda na przekładkę z forniru. Tak chcieli, tak robią.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Orzeszku rwa mać. Mam coś ciekawego:
http://voxamps.com/StarstreamType1

Powinno być też w wątku z brzydalami  :facepalm:
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline bonedeth

• Gaduła
Te dwa kutasiki na dole korpusu to wbudowany stojak? :D

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0

Przeeż to sienieda jeść.. :D

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Kurna chata. Pomys byłby świetny - czyli rdzeń gitary jest stały i dokręca się "skrzydła" w różnych kolorach i kształtach. Można by mieć w ten sposób gitarę w kilku kolorach i kształtach.
Spoiler
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline bonedeth

• Gaduła
Co prawda nie wiosło, ale związane z niskim strojem.
Subwoofer dedykowany do 6505. Seryjnej kolumny jeszcze takiej nie widziałem. Ma to sens ?
Link: http://www.guitarplayer.com/namm-news/1142/namm-2016-peavey-announces-the-6505-guitar-subwoofer/56318

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
loomis tez mial kolumne z subem ale w jednej obudowie z 3ma zwyklymi glosnikami gitarowymi.
i always go full retard

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
Music Man JP16, czyli w końcu JP z floydem. Z tego co mówił Petrucci to od początku chciał floyda w swojej sygnaturze ale w MM się nie zgodzili i wyszli ze swoim mostkiem.
http://www.music-man.com/instruments/guitars/jp16

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Co prawda nie wiosło, ale związane z niskim strojem. ( Obraz usunięty.)
Subwoofer dedykowany do 6505. Seryjnej kolumny jeszcze takiej nie widziałem. Ma to sens ?
Link: http://www.guitarplayer.com/namm-news/1142/namm-2016-peavey-announces-the-6505-guitar-subwoofer/56318

rivera produkuje subwoofery do wzmaków gitarowych. model sub1 i sub2.

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!

Offline Pronounce

• Pr0
( Obraz usunięty.)
Powinno być też w wątku z brzydalami  :facepalm:

Taki Parker z odpadów ;)

Offline aciek_l

• Pr0
A Parker ponoć się zamknął, tak btw.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli

:O
i always go full retard

Offline polec

• Użytkownik

Skąd info? Ja na stronce ich, ani fejsie nic takiego nie widzę.

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!

... i tak bym nie kupił.
« Ostatnia zmiana: 24 Sty, 2016, 23:23:09 wysłana przez Ewolter »

Offline Pronounce

• Pr0

Jak sobie tak szybko sprawdziłem to wychodzi na to, że ich amerykański oddział został zamknięty.