Autor Wątek: Nowości na 2016 (seryjniaki, prototypy itp)  (Przeczytany 100978 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Na jednym filmiku widziałem przez chwilę przy stanowisku Diezela stompbox mający symulować 3-ci kanał VH-4'ki - ktoś widział gdzieś jakąś dłuższą wypowiedź na jego temat albo próbki brzmienia? Bo wśród wyników wyszukiwania na google ni widu ni słychu

Offline Andres

• Prawie użytkownik

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Ale ceny to się u Niemca trzymajo... Może jak sprowadzą do Polszy to się ogra i obaczy co to warte, i czy w ogóle poza hypem i loffcianiem Pripri jest sens się w to pakować :)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline wuj Bat

• Pr0
Fajny, podstrunnicAAAAA :)
Paczki z głów!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?

Co próbujesz nam sprzedać?

:D
B ( o ) ( o ) B S

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
nazwa modelu: rgdix7mpb-sbb :facepalm:
i always go full retard

Offline wuj Bat

• Pr0

Gdzieś trzeba te 50 postów nabić... ;)

Spoiler
Paczki z głów!

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Gdzieś trzeba te 50 postów nabić... ;)

Spoiler

To lepiej szukajcie już ten klą do mojego następnego projektu ;)
BTW brzeg podstrunnicy bez nacięć w moim Skevie wygląda zajebiście   :o

Offline wuj Bat

• Pr0
Nie wiem, czy damy radę znaleźć "klon oczkowy, który jest jak najmniej oczkowy" ;).
Paczki z głów!

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Nie wiem, czy damy radę znaleźć "klon oczkowy, który jest jak najmniej oczkowy" ;).
Kupisz jebaneza i przemontujesz ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
To jeszcze jest na rzepy? :) OK, koniec żart, chłopaki się starajo, doceniam.
Paczki z głów!

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Starajo zrobić jak najtaniej ;)
A tak na poważnie.. Ciekawa jest ta droga:
Doug z Blackmachine wzorował się na RG, potem była terromaszina, Raptor, Niby-lóng i teraz Jebanez fturnie otpacza. Coś jak wonsz zjadajoncy ogą.  :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Damy radę ;)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Doug z Blackmachine wzorował się na RG, potem była terromaszina, Raptor, Niby-lóng i teraz Jebanez fturnie otpacza. Coś jak wonsz zjadajoncy ogą.  :D

Synergia innemi słowy ;)

Poznaje ktoś tych panów?

http://www.facebook.com/SynergyAmps/photos/a.977574518957179.1073741829.959324924115472/1025316994182931/?type=3

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Dalej ciągną temat MTSów?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...

Synergia innemi słowy ;)

Poznaje ktoś tych panów?
( Obraz usunięty.)
http://www.facebook.com/SynergyAmps/photos/a.977574518957179.1073741829.959324924115472/1025316994182931/?type=3

Tego drugiego od lewej nie? Kto on?

Niezaleznie od tego kim on jest, juz F-F-E moze... o ja pierdziele jak duzo moze!  :headbang:

Ciekawe, ze generalnie sledzilem wiesci z NAMM, ale Synergy Amps mi jakos umknelo  :-[
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Dalej ciągną temat MTSów?

Modułowe heady Egnatera będą rozwijać.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Jako antyfan Ibaneza miałem dziś (o dziwo - przyjemność) ograć tego zielonego RGD i obmacać porządnie RGD szóstkę, nowego RGA (tego co kolega @Yazgot kupił, ale szóstkię) i parę innych badyli do porównania w Ostrowskim - czyli muzyczny.pl. Również porównywałem to z RGIF7.

I powiem wam - jestem zdumiony. Ten RGDsiedemcośtamcośt am zaskoczył mnie jakością wykonania. Wszystko równo, dobrze, bez wypierdoleń. Progi w porządku duże, dobre wyszlifowane, nawet to naleśnikowe coś wcale nie przeszkadza, bo ta czarna linia to nie jest ślad łączenia desek, tylko jakby listewka...zasłania jąca ten ślad łączenia :D W każdym razie wcale nie wygląda źle. Z dechy w porządku, pikapy...ujdzie, ale to chyba raczej dopalony PAF niż coś w stylu Diaktiwejtora - czyli u mnie wymiana (ogrywałem na 6505+ 112 Combo, więc w miarę logiczny sprzęt). Klucze fajne, siodełko w porządku. Piękna, klonowa podstrunnica (prawie pawie oczko!) Ale...no właśnie...

Korpus jest bankowo dwuczęściowy. Wyczaiłem wyraźne klejenie obu części spodniego kawałka tego jesionu. Być może było tego więcej, jeśli wierzchni placek tego korpusu też taki jest, no to minimum puzelki z 4 części. To zielone coś - wygląda ładnie, ale to w zasadzie jest jakby naklejka. Drewniana, ale naklejka. Na zdjęciach może i spoko, ale na żywo wygląda mocno słabo. Nadal nie podoba mi się "szlif" tej gitary. Kanty są nieprzyjemnie ostre. Wiem, że ma być surowo, że gołe drewno (to bardzo plus, ja uwielbiam taki styl), ale jakbym się postarał, to bym się skaleczył.

Żeby nie było - spodobał mi się ten RGD. Ale te ~4k to IMHO mocno zawyżona cena. Tak gdzieś o tysiaka. Bo wróciłem do domu, wziąłem do łapy Demona...i niemalże to samo. Jakby obie wyszły tego samego dnia, z tej samej fabryki od tego samego azjaty. To pewnie jest ta sama fabryka i Ci sami ludzie. Nie porównuję tutaj brzmienia - bo inne warunki, inna specka. Ale jakość wykonania. Pomimo różnicy prawie 3 klocków - niewiele się różnią pod tym kątem.

Pozostałe badyle - RGDsześć fajne, RGA nowe super fajne. Zupełnie inny badyl jak na Ibaneza. Tak samo poprawnie zrobiony, ale gryf ma zupełnie inny jak na Ibaneza...fajny. Takiego mógłbym mieć, jakby mnie naszło na szóstkę superstrat. Serio :D
Macałem też starsze wypusty RGIB6 i tego cygańskiego złoto-niebieskiego Ironlabela. I tutaj czuć mocno, że jakość już nie ta. Półka cenowa podobno, a jednak miałem wrażenie mocnej chujowości tych starszych modeli. RGIF jakby gdzieś po środku. Nie taka wielka chujoza, ale jednak większa niż w modelach 2016. Dlatego chyba Ibanez zaczyna się wyrabiać w tym wszystkim i jak zmienią politykę cenową to może się skuszę...kiedyś? :D

Na potwierdzenie fotos z dzisiejszej wyprawy. Na potwierdzenie, że byłem i grałem. Mieli też Explorera 2016, ale byłem zbyt głodny, żeby jeszcze siedzieć w sklepie :P
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Nightmarishreaper

• Pr0
  • ÞUNGR HNÍFR. Þessi hnífur á að vera þungur.
    • Dimension Eleven
Coś o samym brzmieniu możesz więcej powiedzieć? Do czego byś porównał? Jak się zachowuje w niższych rejestrach? Pytam o tego ze zdjęcia.

Offline Mother Puncher

• Pr0
Coś o samym brzmieniu możesz więcej powiedzieć? Do czego byś porównał? Jak się zachowuje w niższych rejestrach? Pytam o tego ze zdjęcia.

Ciężko mi się odnosić do Twego pytania bez ogrywania na moim zestawie. Wtedy miałbym jakiś lepszy odniesienia. Ale hmm...mają raczej średni output, przynajmniej takie mam wrażenie. Miałem w łapach kiedyś K7 i reagowała na granie bardzo podobnie, ale nie wiem, czy to Cię w jakikolwiek sposób usatysfakcjonuje. :(
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline bonedeth

• Gaduła

Sg siódemka od Gibsona. Jestem fanem mojego sg standard ale do siódemki ładować 24.75... Trochę szkoda bo mogło być ciekawie.

Specka:
http://www.gibson.com/Products/Electric-Guitars/2016/USA/SG-Light-7.aspx

Offline Mother Puncher

• Pr0
Jak ktoś nie chce stroić się do jakiegoś szalonego G czy F i wystarczy mu standard B/drop A, to wystarczy ;)