Ja akurat studiuję elektronikę na AEiI w Gleiwitz. Póki jestem na 1szym roku i moje wrażenia dość pozytywne, aczkolwiek przed sesją jestem i wkrótce nastąpi weryfikacja czy studiuję dalej czy nie
Generalnie nastaw się na zapierdol. Może nie masakryczny, ale dziennie siedzisz parę godzin i jedziez z zadaniami. Nie wiem jak miałeś w liceum, ja w jednym z lepszych bytomskich liceów 3 lata leżałem interesem do góry. Kolejny rok na UŚu na anglistyce też tak zmitrężyłem będąc niezłym studentem w sumie [tzn. Uniwerek w porównaniu z liceum to w ogóle były wakacje a średnia robiła się prawie sama] w końcu wybrałem się na polibudę [ale zostając na dziekance na UŚu bo cholera wie czy pokocham całki tak jak należy, prawdziwą i odwzajemnioną miłością
].
Powiem Ci tak - matma - no cóż, nie przeskoczysz.
Z fizy można się czasem zwolnić z egzaminu jak masz odp. wysoką ocenę z ćwiczeń. Polecam bo teoria a zadania to przepaść i to co u nas pan doktor na wykładzie czaruje przy tablicy - tego nie łapie nikt. A dobra ocena z kolosa daje chociaż nadzieję
Programowanie - póki co miałem asemblera i kod maszynowy i podstawy algorytmów, a aktualnie robimy C. Fajny przedmiot, jak jesteś w tym dobry to naprawdę wdzięczna dziedzina a prowadzący zajebiści [przynajmniej w moim wypadku]. Do tego dochodzi jeszcze filozofia/psychologia/socjologia [tzw. przedmiot humanistyczny] - nie wiem jaki jest, bo mam przepisaną filozofię z UŚa, oraz prawo - to jest zorientowane głównie na prawo cywilne, odszkodowania, zawieranie umów - czyli w sumie przydatne rzeczy, aczkolwiek brzmią czasem bełkotliwie, jak to prawo
Co będzie potem - dam Ci znać o ile dotrwam, bo matematyka to jest ból w mojej dupie
Generalnie wstępne wrażenia pozytywne, bardzo dobra organizacja studiów, ćwiczeniowcy raczej przygotowani [z wykładowcami gorzej ale i tak jest w miarę ok]. Aaaa i jeszcze jedno. Na pierwszym semestrze nie warunków. Tzn. albo wszystko zaliczasz, albo wylot. Ale jak to czujesz to powinno Ci się podobać.
A w ogóle wiesz dlaczego laski z polibudy nie noszą krótkich kiecek?
Spoiler bo by im siusiak wystawał.