Autor Wątek: Razor SIN AMP - robi się będze kurwić!  (Przeczytany 30567 razy)

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Jestem za ;)
Spoiler

Oj wiem o czym mówisz. Jak ojciec robił mi Red Barona to też bardzo chciałem, żeby były chrom knoby. Jak pokazał mi cenę za same gałki to rzucił mi tylko krótkie "no chyba Cię pojebało" i wybraliśmy co innego, ale też fajnego ;)
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline blendamed

• Gaduła
Mnie się tylko to obicie z tolexu nie podoba.

Offline sinquestsound

• Pr0
  • Tekst osobisty
    • SinMix
A chuj tam z wyglądem :D to tak jak z brzmieniem - zara zacznie się porównanie do Mesy piweja itd.... Pierwsze sample z paczką Mesy :D Zajebista ta bramka aż się chujowo czuje jakbym wtyczki słuchał bo tak czysto :D

Pozdrawiam.

Offline stillG

• Użytkownik
Czysto i ostro kurwi ;)

Online gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
To pierwsze ustawienie sporo za jasne, ale potencjał jest, fajnie naparza

Offline blendamed

• Gaduła
Zajebista ta bramka aż się chujowo czuje jakbym wtyczki słuchał bo tak czysto :D
+1

Offline sinquestsound

• Pr0
  • Tekst osobisty
    • SinMix
To pierwsze ustawienie sporo za jasne, ale potencjał jest, fajnie naparza
To są dwa kanały zgrane - tak jakby 2 różne wzmaki :D ta sama pozycja mikrofonu i ta sama paczka. Zrobiłem to wszystko w 10 minut - jasne żadne tłumaczenie ale byłem napalony w chuj :D Nie oczekujcie że po 1 godzinie obcowania ze wzmakiem zrobię zaraz coś co wszystkim podpasuje - bo i tak nigdy nie podpasuje. Myślę że pora na miksy i wtedy się okaże czy wzmak gada w miskie czy nie :D

Pozdrawiam.

Zomballo

• Gość
Łoooooo fakinkuwa czad! Nie dość, że wygląda to jeszcze gra. Pierońsko szybki się wydaje. Widzę, że moja była miśka pójdzie w odstawkę. Jakby co to jestem pierwszy w kolejce do odkupu Mesy. ;) :P :D

Offline sinquestsound

• Pr0
  • Tekst osobisty
    • SinMix
Wiedziałem że ten moment nastąpi więc :D Zgrałem również i mesę single z dopałką bee w tej samej pozycji mika z tą sama paczką i tym samym DI.

Mesa Single: http://www.brickwall.pl/sinsample/SIN_MSINGLE.mp3
Sin Kanał Pride http://www.brickwall.pl/sinsample/SIN_PRIDE_1.mp3

Pozdrawiam.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Oba fajnie gadają. Anger tak gniewnie, agresywnie a Pride tak...dumnie i bogato. Dammit :D

Spoiler
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline ITHMW

• Pr0
Z cała odpowiedzialnością i oczywiście biorę to na klatę, ale stwierdzam, że w ostatnich dwóch próbkach Mesa dostała wpierdol. SIN jest jaśniejszy i wyraźniejszy, wprowadza inną wartość syfu do dży dży niż mesa. SIN ma dla mnie o wiele więcej ciała. 1-0 dla SIN'a

Gratuluję stwórcy wzmaka jak i nabywcy.
« Ostatnia zmiana: 06 Cze, 2015, 21:47:26 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline sinquestsound

• Pr0
  • Tekst osobisty
    • SinMix
Ale panowie no niestety zawsze nawet ja staram się oceniać brzmienie na podstawie porównania do.... :D Mam ten zajebisty komfort że mogę używając tego samego śladu DI paczki i pozycji mikrofonu zgrać wam 6505,JSX mese Single,JCM, Fireballa, Orange TT i Sina podmieniając tylko głowy i ustawiając "bomisiepodoba" brzmienie - i wtedy możemy porównywać jak chcemy - pytanie czy o to chodzi żeby powiedzieć ooo kurwa gra jak mesa albo jak engl? no na chuj? jak se moge kupić/użyć engla i po co robić kolejnego wzmaka? Wszystkie wzmaki higain gadają bardzo podobnie chodzi o różnicę 10-20% i ta inność między nimi jednym się spodoba innym nie :D tak samo jak wygląd kolor tolexy i to czy gałki są trójkątne czy okrągłe czy ich wcale nie ma :D Moim zdaniem powstał kolejny wzmak który nie odbiega "klasą brzmienia" od innych PRO - i o to chodziło! A miksy będą jasna sprawa :D

Pozdrawiam.

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
Po próbkach stwierdzam Mesa>Razor. Czekam na więcej   ;)

Offline Razor89

• Gaduła
jeszcze flaki  ;D

Offline ITHMW

• Pr0
Razor jesteś gość :)   hahaha  .  Nie dość, że widać porządnie nafaszerowany wzmak to i porządek jak byk. Mój ENGL wygląda jak ascetyczny wypierd kapitalizmu no, ale brzmieniowo mi ja pierdole jak pasuje :)
INTERSTELLAR

Offline Razor89

• Gaduła
Przy tak złożonym wzmaku porządek to podstawa ;) Jak się coś spierdoli to tego nie znajdziesz w plątaninie przewodów  ;D

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Wiedziałem że ten moment nastąpi więc :D Zgrałem również i mesę single z dopałką bee w tej samej pozycji mika z tą sama paczką i tym samym DI.

Mesa Single: http://www.brickwall.pl/sinsample/SIN_MSINGLE.mp3
Sin Kanał Pride http://www.brickwall.pl/sinsample/SIN_PRIDE_1.mp3

Pozdrawiam.
Mesa FTW! ;)

Offline sinquestsound

• Pr0
  • Tekst osobisty
    • SinMix
DI Ola wszystkie wzmaki na paczce recto i sm57 ta sama pozycja wszystkie z dopalka bee ale drive na 0   - sobie teraz porównujcie - dla mnie to bez sensu no ale.... 

PEAVEY JSX,6505
MESA SINGLE
ENGL SAVAGE,FIREBALL
MARSHALL JCM 800 KK
BASH SIDEWINDER DORICO
ORANGE TT
SIN KANAŁ PRIDE I ANGER

http://www.brickwall.pl/ampss/

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 07 Cze, 2015, 16:46:02 wysłana przez sinquestsound »

Offline blendamed

• Gaduła
Jezusie nazareński, gdzie ten 6505 środek zgubił? Z 5 lat na tym piecu łupię i nigdy to to tak badziewnie nie gadało :o

Offline stillG

• Użytkownik
SIN_PRIDE i ENGL_SAVAGE bardzo podobnie i w sumie najlepiej.

Offline sinquestsound

• Pr0
  • Tekst osobisty
    • SinMix
SIN_PRIDE i ENGL_SAVAGE bardzo podobnie i w sumie najlepiej.
w tym konkretnym przykładzie z tym konkretnym DI, z tą konkretną paczką z tym konkretnie sm57 i wtej pozycji sm57 i do tego zrobione wszystko w niedziele przed obiadem u teściowej - tooo dla Ciebie jest właśnie tak :D Mam nadzieje że łapiecie o co mi chodzi :D

Pozdrawiam.

Offline ITHMW

• Pr0
Jak wiadomo każdy ma swój gust jeżeli chodzi o brzmienie, ale w tym konkretnym teście jak dla mnie...   ...stary...   ...kurwa...   ...Panie...     ...ludzie...  SIN ANGER pozamiatał wszystko w pizdu. O dziwo Peavey JSX wyszedł dość podobnie, ale nie kontroluje syfu w górce tak dobrze jak SIN no i ma mniej ciała w środkowym paśmie. 
Sin Anger na prezydenta. Wznowić wybory
INTERSTELLAR

Offline sinquestsound

• Pr0
  • Tekst osobisty
    • SinMix
Pod koniec videłooo jakiś miks z kanałem Pride - nie jest on taki szybki jak Anger i ma większe/grubsze ziarno - no ale :D

Pozdrawiam.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Jedyne co ja bym zmienił (pod kątem estetyki) to gałeczki - na chromowane knoby. Ale mnie nie słuchajcie, bo ja mam pierdolca na tym punkcie... :D

czikenhedy najlepsze
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline sinquestsound

• Pr0
  • Tekst osobisty
    • SinMix
Dobra rozjebałem system :D

Pozdrawiam.