Pamiętam jak przez mgłę, jak widziałem kiedyś ogłoszenie Skervesenów, że mają do oddania (za cenę materiału) kilka sztuk, którym coś dolegało. Nie żeby progi krzywo, tylko że kolor nie taki, deska za mocno ściśnięta w imadle (czy coś takiego)... Niestety, nie miałem wtedy kasy "na już" - ale zapamiętałem, że da się... Minęło trochę czasu. Kaska przyjszła a mnie się uaktywniły śliniawki na Jebaneza RGD7421. Z głupia frant tylko wysłałem emalję do Jarka z zapytaniem, czy ma może jakieś takie "uszkodzone" do oddania. I wieta co? Okazało się, że mają Prothotaiphy! To ta cała seria piaskowańców jednych.
Spec
Rapciu 7 Paprotka Piaskowana 27''
dupeczka - Polska Jesię
gryf - klą-orzę-klą-orzę-klą
pod strunami - palisą z markerami ala Raclavska fala (dzięki Jarku, żeś się zgodził
)
czarny binding na gryfie - chuj wi co to i po co, ja tego nie chciałem, Jarek też nie wie co to...
Lumin leje na zielono... fluorescencują
osprzęt - Hopsiup
sraploki - Danlop
pipałki - Łorpigi w cipuszkach (woljum-puszpul na splity, bridż-zusammen-nek)
hardkejs
koszulka z logo...
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Teraz trochę detali o... detalach. Po otwarciu trumny ukazał mnie się taki oto widok...
Wszystko mi kurwa opadło! Świat mię się zawalił znów, bo to chyba jakaś klątwa! Czy jakaś Mysza Monsun skarżyła się na ujebaną główkę w gitarze? NIE!
Czy Fabio z Acheode skarżył się na ujebaną główkę w gitarze? Nie! Bo ma Szoguna!
Wniosek - fatalnie zabezpieczona gitara w trumnie.
Dalej. O ile do nabitych progów dojebać się nie mogę to już do tego jak zostały oszlifowane końce - TAK. Jakby ktoś na chwilę przed zapakowaniem do wysyłki robił ostatnie szlify. Tyle, że płaskim, metalowym pilniczkiem do paznokci. Cały ten binding jest tak porysowany, że wygląda to na Relic gryfu gitary Ray Voughan'a (gdyby ta miała plastikowy binding oczywiście...), a nie nową gitarę.
Jeszcze dalej. Nichuja nie da się ustawić menzury na B7! Sprężynka jest tak dojebana, że aż podwinięta! A pytałem Jarku, udało się ustawić menzurę, bo na zdjęciu już było widać, że coś nie kaman? Oczywiście, że tak! "Będzie pan zadowolony"...
Pipaki. Wiem, pipaków nie robicie Wy ale i tak: mostowy jest w macie a gryfowy się błyszczy jak psu...
Koszulka z logo Skreva. Wiem od Jarka, że koszulki dla Nich robi gość z Materii. No więc gościu z Materii, w tej materii... się nie popisujesz, bo wiem, że to nie pierwszy raz! Ale wiecie co, koszulka też może być... krzywo!
Piszę to dwa tygodnie po tym ją (gitarę) wypakowałem, pograłem dwa dni i wyjechałem. Myślałem, że poziom żółci opadnie. Ochłonę.
Smutne to, bo to moja pierwsza lutnicza gitara. Jednak prawdą jest, że łatjusiisłatjuget i gadanie, że to wasze ciężko zarobione pieniądze, więc my ten tego... to wimy i "będzie pan zadowolony". Ech...
Tak, teraz możecie mi pojechać...