Witam forumowiczów
Jako, że nie zauważyłem tej propozycji nigdzie, pozwolę sobie zaproponować jeszcze jedno rozwiązanie, które moim zdaniem bije na głowę wyżej wymienione.
Jest na iPada apka o nazwie Liine Lemur. Jest to engine firmy Jazzmutant, który zadebiutował w ich urządzeniu Lemur. Samo urządzenie pierwotnie stało się popularne dzięki zespołowi Daft Punk, który to obszernie używał go na koncertach
Urządzenie jednak kosztuje w okolicach 1500$, więc Lemur zagrzał miejsce tylko u profesjonalistów, którzy nie mogą się bez niego obyć
Długo nie trzeba było czekać aby firma wypełniła lukę na rynku, wykorzystując ten sam engine na iPadzie, a wygląda to tak:
Piękno tej apki polega na możliwości zaprojektowania własnego interfejsu, własnych kontrolek. Cały design zależy od potrzeb i zastosowania
Miałem okazję pracować z kilkoma wyżej wymienionymi aplikacjami i przyznam, że żadna z nich Lemura nie przebiła. Pomijając funkcjonalność zastosowanych patentów, kontrolki te świetnie wykorzystują precyzję touchscreena iPada. Nic nie skacze, fadery i przyciski są bardzo responsywne i ciężko o przypadkowe przeciągnięcie jakiejś kontrolki w niezamierzony sposób. Solidny produkt który po prostu działa
Jedna rzecz, odróżniająca Lemura od reszty, to niestety cena. Aplikacja kosztuje w AppStore 50$. Moim skromnym zdaniem to niedużo porównując do podobnie funkcjonalnego urządzenia tej firmy, który kosztuje niepomiernie więcej. Warto zabulić
Sam posiadam od roku - śmiga w połączeniu z Logic Pro i na dzień dzisiejszy nie potrafię już sobie wyobrazić bez niego pracy przy miksowaniu, czy choćby tworzeniu warstw elektronicznych w muzyce
I jeszcze jutub:
Przy okazji wielkie cześć i siema wszystkim, jako że to mój pierwszy post na forum