Witam.
Do ćwiczenia w domu używałem rozwiązania zespół z nagrania przez komp i monitory, ja na piecu. Wiadomo... rodzina mnie zaszantażowała eksmisją na bruk razem z cała graciarnią (!!!).
Wprowadzam zatem rozwiązanie alternatywne - chciałbym użyć jakiegoś programu typu Amplitube zamiast rozkręcać lampę.
Jako, że nie gram w utworach na jednym brzmieniu, muszę wprowadzić jakiś sterownik nożny, w moim przypadku jest to Roland FC300. Chciałbym wykorzystać sterownik do zmiany presetów w jakimś programie komputerowym najlepiej Amplitube.
Rolanda podpiąłem do zewnętrznego interfejsu M-Audio Fast Track C400 (sterownik midi out - interfejs midi in) za pomocą kabla midi.
Korzystam z Reapera. Na jeden track wrzuciłem mp3 z nagraniem reszty kapeli. Na drugim odpaliłem Amplitube. Słuchaweczki na uszy, zimny browarek do szklaneczki i fruuu.... Ale niestety... Presety mogę zmieniać myszą, wszystko gra oprócz sterowania Rolandem - Amplitube go nie widzi...
Co mam zrobić, aby zsynchronizować Rolanda z Amplitube. Dodam, że Roland z g-majorem 2 współpracuje bez zarzutu...czyli działa
.
Pozdrawiam