Autor Wątek: Jaka paczka 412 do MG Fendmessa?, MG, Buzzaro, NoisyBox?  (Przeczytany 17726 razy)

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
No chyba że od razu swojego akustyka zatrudnisz i zakupisz mikrofony pod pakę :D

Offline wuj Bat

• Pr0
Ja bym tam nic nie mieszał, zastanawiające dla mnie zawsze było, że ludzie szybko sprzedawali paki na MoW, albo chcieli wymieniać głośniki. Powiedz Markowi, żeby zrobił taką samą prostą pakę na Wizardach jak kiedyś jedną brązową (bo może zastosował w niej jakiś fajny patent typu dusza, czy cóś).
Paczki z głów!

Offline IndependenT

• Gaduła
a  lepsza paka będzie prosta czy łamana? bo rozumiem że prosta ma więcej dołu? i co to jest ten patent typu dusza?

Offline SevenSix

• Prawie użytkownik
  • Helix does it better.
Bierz prostą, IMHO lepiej spisuje się przy dużych głośnościach. Co do duszy... to taki patencik polegający na dodaniu elementu łączącego ściankę przednią z tyną. Filozofia tego jest różna. Zazwyczaj dodaje to jakiegoś tam naprężenia minimalizując odkształcenia ścianek podczas pracy głośników.
W wolnych chwilach jeżdżę czołgię

Offline wuj Bat

• Pr0
Dusza musi albo rozpychać albo ściskać ze sobą wymienione ścianki. Można dodać samemu, każdej pace pomoże - robi tak zawsze Dziki z Mechu (najbardziej masywne brzmienie gitary live ever jakie słyszałem). Dodatkowo na każdej ściance paki od środka mocuje klocki drewna, każdy musi być inny - pozbywa się w ten sposób niepotrzebnych rezonansów.
Paczki z głów!

Offline IndependenT

• Gaduła
widzę po opiniach że w sumie każda z tych firm będzie dobra MG, Buzzaro, Noisybox, Laboga, i to już tylko ode mnie zależy która wybiorę , kwestia jeszcze dobrania głośników i wybrania prostej lub ściętej, wiadomo najlepszym sposobem było by ogranie tych paczek i wybór najlepszej, ale przecież nie będę jeździł po całej Polsce żeby ograć trzy, cztery paczki ;) na chwilę obecną podzwonię po tych producentach i się zorientuję ile to będzie kosztować i jak to wygląda od strony wykonania, technologi, brzmienia, itp. najbardziej się skłaniam ku prostej 412 od MG na Man-o-war, bądź Wizardach, zobaczę co na ten temat powie Pan Marek  ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
najbardziej się skłaniam ku prostej 412 od MG na Man-o-war, bądź Wizardach, zobaczę co na ten temat powie Pan Marek  ;)
Aśś... Posłuchaj tutaj i powiedz, czy na pewno chcesz MoW?? Przeca piszę, że podejrzanie szybko wracają na rynek wtórny - i się nie dziwię:

Paczki z głów!

Offline IndependenT

• Gaduła
no zdecydowanie lepiej brzmią Governory, lubię takie nowoczesne brzmienie, ciekawe jak wypadają w starciu z Wizardami?

Offline drzevoo

• Gaduła
Żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...

Offline IndependenT

• Gaduła
widziałem te porównanie, ale ma się ni jak co do porównania man-o-war vs governor 

Offline bamse

• Prawie użytkownik
Governory tak :headbang:, Wizzardy  :facepalm: nie.

MoW nie wąchałem.

Offline IndependenT

• Gaduła
te Governory chyba będą świetne do djentów  :headbang:

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline 2BeFree

• Gaduła
  • me, me and me
    • Distand Dream
Governor = to co lubi się w V30 - to czego się nie lubi :) + więcej dołu
MoW = ciemniej + ciężej to przesterować na czystej (jak ktoś lubi czystą to jest czysto) + DÓÓÓÓÓÓŁ i UPSSSSS

po rozmowie z Eminence - nowoczesne hamerykańskie brzmienie do gi-gain bez siary z dołem i pięknym środkiem w 4x12 = 2xMoW + 2xGov :) całość (podkreślam całość) zagada pięknie w każdym paśmie tym bardziej, że mają (pomimo innej mocy) identyczne głośności

niestety nie miałem możliwości testów GOV + MoW - oddzielnie tak (same MoW w 2x12 dla mnie za ciemne), GOV w 4x12 duuuuuuużo lepiej niż JCM 900 1960A w każdym aspekcie, w 2x12 jeszcze lepiej bo bardziej zwarte, czaję się teraz na 2 MoW, żeby dopełnić drugą 2x12 i będzie cacy moim zdaniem :)
« Ostatnia zmiana: 10 Sty, 2014, 10:01:11 wysłana przez 2BeFree »

Offline drzevoo

• Gaduła
widziałem te porównanie, ale ma się ni jak co do porównania man-o-war vs governor

Sorka....wywnioskow ałem z Twojego posta, że chodzi Ci o porównanie Governor i Wizard.
Co złego to nie ja ;)
Żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...

Offline IndependenT

• Gaduła
po rozmowie z Eminence - nowoczesne hamerykańskie brzmienie do gi-gain bez siary z dołem i pięknym środkiem w 4x12 = 2xMoW + 2xGov :) całość (podkreślam całość) zagada pięknie w każdym paśmie tym bardziej, że mają (pomimo innej mocy) identyczne głośności

takie rozwiązanie też proponował Pan Marek, czyli dół 2x M-O-W góra 2x Governor ale ja się bardziej skłaniam ku 4x12 governor

Offline IndependenT

• Gaduła
po wielu przemyśleniach, obsłuchaniach na youtube i opiniach innych ludzi, zdecydowałem się na prostą pakę 412 na głośnikach: dół eminence man-o-war, góra eminence governor

Offline wuj Bat

• Pr0
po wielu przemyśleniach, obsłuchaniach na youtube i opiniach innych ludzi, zdecydowałem się na prostą pakę 412 na głośnikach: dół eminence man-o-war, góra eminence governor
Aha, teoretycznie masz w sobie przekonanie, że będzie dobrze. Mógłbym zapytać: "kiedy radzę Tobie 4x Wizard, bo słyszałem w praktyce i urwało mi dupę + krawat, to na chuj ciśniesz 2x MoW + 2x Gov, a potem będziesz ciamkał, że Ci brakuje górki środkowego środka?" ;)

Paczki z głów!

Offline grz_ost

• Pr0
Jak dla mnie to w ogóle kosmiczne rozwiązanie. Nie lepiej rozmieścić głośniki "na krzyż"?

Offline 2BeFree

• Gaduła
  • me, me and me
    • Distand Dream
Jak dla mnie to w ogóle kosmiczne rozwiązanie. Nie lepiej rozmieścić głośniki "na krzyż"?

pisząc MoW dół, Gov góra nie mówiłem, że tak trzeba zamontować głośnik tylko, że te głośniki przekażą te pasma :), możesz na X wtedy nie tylko nogawki Ci zafurgoczą ale i drobne z tylnych kieszeni wypadną, a może i rozporek się łotworzy nawet ten na guziki :)

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Mam Noisy Box 2x12 na Legend V128 i Texas Heat. Paczka z zajebiście grubej sklejki solidna bez żadnych wodotrysków.
Kosztowała mnie 1200 zeta i 2 stare głośniki fenderowskie z comba samoróbki. Służy świetnie, nic niepotrzebnie nie rezonuje.Moc całkowita 270 W. Polecam.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline KamilOli

• Prawie użytkownik

I jaką paczkę w końcu wybrałeś?

Mam teraz Firebirda (wzorowany na fendmess) no i mam paczkę na v30.... ale nie gra to rewelacyjnie. Myślę nad testem Wizardów.

Orange

• Gość
Celestion classic lead 80  :facepalm:

Offline IndependenT

• Gaduła
a co z nimi nie tak? dla mnie siedzą, i to bardzo dobrze