Ale nie powiesz - ciekawie napisał. Kwestia pytanie do Ciebie, jako ibowego eksperta na forum: w jakim procencie miał rację?
Nic czego nie możesz napisać o każdej innej kapeli. To że gra w studiu na czym innym a na żywo czy nawet na próbach. Wywód na temat customów dziwny bo ibek zaczął im je strugać już po tym jak zostali sławni (i posiadali swoje brzmienie), podobnie jak było z FF które nagrywało po odejściu od ESP na 7620 i UV.
po pierwsze - pierwsze customy dla KORNa to mody UVek które w połowie lat 90tych były dominantami na terenie siedmiu strun. pierwszy mod pod KORNa opisałem - zmieniono green dota w całościowo czarną gitarę. jakie były mody customshopowe nie wiem, bo się tym aż tak nie interesowałem. FF grało też na identycznej UVce (cała czarna). Myślę, że w necie można znaleść nieco informacji na ten temat. " ibek zaczął im je strugać już po tym jak zostali sławni" masz na myśli sygnatury czy customy UVek czy coś jeszcze innego?
długi post
Śmiało pisz mi dalej o customach ibka i ich różnicach względem seryjnych gitar.
piszę o różnicach sprzętu o których wspominają ich właściciele. Head udzielił informacji w wywiadzie, że jego RGD to custom shop, pojawia się to w wielu miejscach gdzie ludzie zbierają informacje o sprzęcie KORNa.
PS: na dualu grałem prawie dwa lata więc mam w sumie jakieś nikłe pojęcie co się da na nim wykręcić
nie będę się licytował ile grałem na DR i TR, bo to nie ma sensu. nie mam też czasu ani ochoty mielić tematu - przeczytaj co napisałeś a propos mesy - bigmuff na maksa brzmiący jak fuzz i drive w mesie na maksa
Head nie jest debilem z Arizony przerzucającym buraki z pola na ciężarówkę, oglądałem i czytałem z nim niejeden wywiad - gada sensownie, łącznie z jego filozofią prostego rigu. Skoro grałeś/miałeś DRkę to... albo tak se pierdolnąłeś głupotę, albo nie zdejmowałeś z niej pokrowca.
Co do customów Ibaneza... Być może jesteś znawcą ibków, natomiast wątpię, aby ta wiedza sięgała aż do szczegółów ustaleń konkretnego customa zrobionego dla Head'a. Co tam siedzi to wie ten co mu to zmontował w custom shopie + Head co chciał/zamówił - więc dla mnie Head mówiący w wywiadzie, że gra na RGD z custom shopu, że decha mahoń i pafy bo tak lubi - jest to bardziej źródłem niż Ty
i jeszcze jedna kwestia - marketing marketingiem - ale jaki sens jest mówienia nieprawdy w wywiadzie o takiej rzeczy? przecież Ibanez zrobi im co chcą.
Zakres cenowy dość prosto definiuje temat: entry level. Bardziej placebo niż realia. Jeżeli masz jakieś ciekawe informacje nt. Ibaneza i KORNa to napisz, w tym temacie nie będzie to 'z dupy', a ja z chęcią przeczytam, ba nawet zrewiduje swoje informacje. Byle by nie były to rewelacje na miarę brzmienia KORNa robione "Big Muffem nie jako dopałką tylko praktycznie Fuzzem i mesą z niemal całkowicie odkręconą gałką". Pozdro!