Heja,
Wziąłem tę gitarkę raczej z krotkotrwalego kaprysu, mimo że S7 jaką opinię ma to każdy wie. Niektórzy je wychwalają pod niebosa (Ola E.) a inny raczej zniżają do poziomu bezużytecznego kawałka drewna (Keith M.). Mimo tego zaryzykowałem. Paczka dzisiaj do mnie przyszła, otworzyłem futerał mimo obaw. Po gruntownym obejrzeniu wiosła stwierdzam, że gitara wykonana jest wzorowo. Nie ma fajerwerków ale wszystko jest super solidne. Progi dobrze wykonczone, drewno ładnie wyciete i spasowane, finish specifyczny ale nie można się przypierdolić. Inlay bez skazy. Jedyne dwie rzeczy, które znalazłem to niezbyt dobrze unieruchomione pickupy (będę musiał podłożyć gąbkę pod nie) oraz brak folii miedzanej w cavity (człowiek jest rozpieszczany przez Skervesenów).
Więc byłem ucieszony, że zrobiłem dobry deal. Pojechałem sobie obgrać i zdębiałem. Już się jej nie pozbywam (lol, tak wiem), zastąpi Regiusa u mnie w kapeli
Brzmi wykurwiście, skala barytonowa jednak jest dla mnie wymogiem. Przepiękne krystaliczne i szklane cleany do tego super ciasne brzmienie na przesterze. Nakurwia to jak pojebane, jestem zachwycony.
Dzisiaj jedna fotka, z prawie całą rodzinką (reszta pochowana w case'ach)
Lepsze fotełe zrobię jak znajdę chwilę i będzie ładne światło.
EDIT: Lepsze fotełe
No i specka:
CONSTRUCTION: Neck through
HEADSTOCK: Reverse inline
SCALE LENGTH: 27.5
TOP WOOD: Swamp Ash
BODY WOOD: Swamp Ash
NECK WOOD: 7-pc Purple Heart
FRETBOARD WOOD: Ebony
NUT: Graphite
NECK RADIUS: 20"
FRETS: 26 x Jumbo Stainless Steel