Autor Wątek: Mayones setius albo regius  (Przeczytany 31336 razy)

Offline Musza

• Pr0
Odp: Mayones setius albo regius
« Odpowiedź #75 11 Maj, 2013, 12:54:14 »
Jak dostał customa od Jacksona z lipy i bolt onem to wszyscy na orgu dostali palpitacji i wzmozonego ataku łupieżu.
Bulb wtedy sie wypowiedział, ze w jego doswiadczeniu i dla jego brzmienia takie polaczenie jest najblizsze jego ideałowi.

Dobrze, że bana nie dostał ;D
Gdy Englund dostał za cośtam bana na orgu, to wszyscy razem z nim uśmiali się po pachy z komentarza "he got banned for not using Axe-FX II and Superior Drummer" ;)
chyba tylko kolejny dowód na to, że większość sevenstringowców woli pierdolić o tym, na czym trzeba grać, zamiast naprawdę coś robić.

O bana to sie proszą nasi tutejsi trzej koledzy na orgu, za narodową mowę ;) paczam i czekam który z tamtejszych yntelygentuf sie obudzi.

Gdzie tak?
« Ostatnia zmiana: 11 Maj, 2013, 12:59:04 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #76 11 Maj, 2013, 14:04:14 »
Tez jestem ciekaw.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
« Odpowiedź #77 11 Maj, 2013, 14:07:51 »
No ja też bym to chętnie zobaczył.
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #78 11 Maj, 2013, 14:33:26 »
Uderz w stół a nożyce się odezwą... prawie wszystkie ;D

Oo jeden sie poprawił, czyżby sie przejoł ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Maj, 2013, 14:41:07 wysłana przez commelina »

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #79 11 Maj, 2013, 14:55:24 »
Nie wiem o co chodzi wiec chyba niepotrzebnie sie odzywam.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #80 11 Maj, 2013, 14:55:35 »

:D

Odpisałem właśnie dlatego, że już od dobrych kilku godzin kiedy napisałeś "paczam i czekam" było poprawione, więc Ci się nie udało. Za resztę na szczęście nie odpowiadam.

Swoją drogą to o mnie się martwić nie musisz Jarek. Pięć lat już na .orgu przeżyłem i bana nigdy nie zarobiłem. Poza tym wytykasz pierdołę innych, a gdzieś bliżej Ciebie jeden Anarchista się naraża ;D

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
« Odpowiedź #81 11 Maj, 2013, 15:07:59 »
No, a odnosząc sie jeszcze do Twojego podpisu-komentarza , który to nawiązuje do powyższego, bo to jest znacznie prostsze, nawalić 4k postów i dalej gówno wiedzieć, ale choć w tym względzie lepiej sie bedzie czuć.

Autorem cytatu jest gitarzysta z mojego zespołu, takie tam gorzkie rozkminy o Sevenstringu wracając o 2:00 nocnym z Asymmetry ;)

ale taka jest prawda. mam wystarczający do grania sprzęt, ale nie najlepszy i z pewnością topienie morza szmalu tylko po to, by powiedzmy kupić sobie Axe FX-II nie jest moim priorytetem w życiu (może niekoniecznie to się komponuje z faktem, że zamówiłem niedawno wiosło w custom shopie, ale to wyłącznie dlatego, że ładna gitara jest po prostu dziełem sztuki i taki miałem kaprys ;) ). Hi-endowy sprzęt muzyczny jest świetny i ułatwia wiele rzeczy, ale bardzo śmieszy mnie stawianie sobie go na pierwszym miejscu, ocenianie tak subiektywnej rzeczy jak brzmienie po ilości wydanych na nie dolanów czy też ślepe podążanie za trendami. Przecież org to się posra na miętowo, gdy ogłoszą jakiegoś powiedzmy Axe FX-III czy Bulba nagle przerzucającego się na ukulele.
Może czasem i pierdolę na forum, nikt nie jest od tego wolny, ale najważniejsze co z tym wiosłem się robi, to jednak gra, nagrywa, trenuje, tworzy, ciągle doskonali swoją twórczość i poddaje ją krytyce. Dopiero później można ewentualnie mieć jakiekolwiek podstawy, by mieszać z błotem ludzi preferujących inne pickupy, drewno, kolor kabli czy też populację młodych termitów w blokach drewna z Uzbekistanu dla Defil Guitars Inc. Tu wychodzi jeszcze inny fascynujący temat-rzeka, jak specyficzny odbiór muzyki i instrumentalistów mają inni muzycy i na chuj znajdują sobie tyle powodów do pierdolenia, kiedy można po prostu zwyczajnie odbierać muzykę jak zwykli słuchacze, którym po prostu coś się podoba albo nie ;)
IMO najbardziej na tym forum na podziw zasługują tacy ludzie jak Yony czy Widek - na forach ich praktycznie nie ma, a ile zajebistych rzeczy osiągnęli własną pracą, to każdy może sam sobie sprawdzić.

Amen.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #82 11 Maj, 2013, 15:17:00 »

Odpisałem właśnie dlatego, że już od dobrych kilku godzin kiedy napisałeś "paczam i czekam" było poprawione, więc Ci się nie udało. Za resztę na szczęście nie odpowiadam.

Swoją drogą to o mnie się martwić nie musisz Jarek. Pięć lat już na .orgu przeżyłem i bana nigdy nie zarobiłem. Poza tym wytykasz pierdołę innych, a gdzieś bliżej Ciebie jeden Anarchista się naraża ;D

Chlopie zloty, jakie wytykasz, nabijam sie z modów orga ,przy okazji Waszej , podobnej do dysputy Freda po portugalsku , polskiej wymiany zdań ot i cała filozofia. Gdybym chciał cos wytykać zaczałbym od siebie, tyle ze ten jak to mówisz anarchista od czasu do czasu mnie powstrzymuje. Niezwykłem raczej komentować postepowania modów bo to nieprzystoi ale to co tam odpierdalaja nie raz już było tematem razgawor a to co zrobili z Bartem z Candy music i z Didejem to jest jakies kuzorium.

@lupus, zgadzam sie z panem w całej rozciągłości. Od siebie dodam iż uknułem takie oto stwiedzenie ze owszem muzyka łagodzi obyczaje ale nie wsród muzyków czytaj gitarzystów.
Tez bardziej nadawało by sie do wkurwów ,gdy ktoś podaje nam swoją twórczośc a tam nic o kompozycji, harmonii , tylko nieustannie , chooiowy werbel , perka z dupy , gita muli , gdy tak naprawde tak jak wspomniałeś nikt nie zwraca uwagi na kompozycję tylko jedynie na tzw technikalia.
« Ostatnia zmiana: 11 Maj, 2013, 15:23:48 wysłana przez commelina »

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #83 11 Maj, 2013, 15:25:27 »

Chlopie zloty, jakie wytykasz, nabijam sie z modów orga ,przy okazji Waszej , podobnej do dysputy Freda po portugalsku , polskiej wymiany zdań ot i cała filozofia. Gdybym chciał cos wytykać zaczałbym od siebie, tyle ze ten jak to mówisz anarchista od czasu do czasu mnie powstrzymuje. Niezwykłem raczej komentować postepowania modów bo to nieprzystoi ale to co tam odpierdalaja nie raz już było tematem razgawor a to co zrobili z Bartem z Candy music i z Didejem to jest jakies kuzorium.

;)

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #84 12 Maj, 2013, 17:50:26 »
mod edit: english language site guys, please keep the posts in english

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #85 12 Maj, 2013, 18:12:17 »
;D

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #86 12 Maj, 2013, 18:15:37 »
Taki Bulb pytany dlaczego ma same bolt-ony skoro stać go na cokolwiek we świecie, odpowiada

że ma też Regiusy NTB ;)

Wydaje mi się, że Setiusy darzy większym uczuciem i jestem nawet w stanie w to uwierzyć, choć sądzę, że i na NTBach faktycznie ukręca co chce.

Nie na temat do Lupusa:
Spoiler

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #87 12 Maj, 2013, 18:27:06 »
Taki Bulb pytany dlaczego ma same bolt-ony skoro stać go na cokolwiek we świecie, odpowiada

że ma też Regiusy NTB ;)

Wydaje mi się, że Setiusy darzy większym uczuciem i jestem nawet w stanie w to uwierzyć, choć sądzę, że i na NTBach faktycznie ukręca co chce.

Setiusa ma jednego zdaje się, Regiusów kilka. Pisał gdzieś, że Regius to jedno z jego ulubionych wioseł i to z nimi go często widzę na scenie, nie z Setiusem. ale - Y Regius? Cuz Bulb said so ;) ;) ;)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #88 12 Maj, 2013, 18:47:57 »
Ok, nie wiem dlaczego mi się tak utarło, jakoś z jego wyrywkowych odpowiedz na formspringu i na facebooku odniosłem takie wrażenie. Wobec tego odwołuję cokolwiek powiedziałem o Bulbie i jego Mayonesach i nie wypowiadam się więcej bo się nie znam.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #89 12 Maj, 2013, 18:55:41 »
Wielu ludzi niestety nie chce uwierzyć ze jeśli sie urodziło pizdą trzeba wiele sie napracować by umrzeć skowroniem.
Dlatego tez jest to zapewne wyjątek ba zazwyczaj jest :" kto sie pizdą urodził skowronkiem nie umrze"  smutne to ale prawdziwe.

Tu wychodzi jeszcze inny fascynujący temat-rzeka, jak specyficzny odbiór muzyki i instrumentalistów mają inni muzycy i na chuj znajdują sobie tyle powodów do pierdolenia, kiedy można po prostu zwyczajnie odbierać muzykę jak zwykli słuchacze, którym po prostu coś się podoba albo nie 

Tylko, że zwykli słuchacze nie słuchają Twoich djentów tylko Mandaryny. Słuchacza jakiegokolwiek wypada szanować, ale wolałbym, żeby moja muzyka trafiała do ludzi, którzy nie uważają, że klnięcie czarnucha do mikrofonu jest więcej warte niż symfonia Beethovena. Jeżeli ktoś nie jest w stanie powiedzieć nic więcej oprócz "podoba się/nie podoba się" to jest to niesamowita porażka.
« Ostatnia zmiana: 12 Maj, 2013, 19:11:02 wysłana przez pivovarit »

Offline lupus

• Pr0
« Odpowiedź #90 12 Maj, 2013, 19:45:38 »
Głupoty pleciesz o ludziach kupujących Fractale tylko dlatego, że kosztują miliony i grają na nich gwiazdy. Ja jakiś bogaty nie jestem, a zaoszczędziłem sobie na jednego i chwalę sobie bo brzmi znakomicie i mogę z nim wszystko, mam w dupie jakieś tam legendy dookoła niego powstające.

Co do niskiego poziomu forum: nie marudzić, tylko kreować nowy kontent, wzbudzać ciekawe dyskusje, a nie spędzać pół dnia w Offtopicu.

Jeżeli chcesz ze mną dyskutować, proszę czytaj ze zrozumieniem. Nie napisałem, że Fractale warto kupować tylko z tego powodu: dobre narzędzia niesamowicie ułatwiają pracę, ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że część osób chce je mieć z innych powodów, wymienionych przeze mnie wcześniej.

Tylko, że zwykli słuchacze nie słuchają Twoich djentów tylko Mandaryny. Słuchacza jakiegokolwiek wypada szanować, ale wolałbym, żeby moja muzyka trafiała do ludzi, którzy nie uważają, że klnięcie czarnucha do mikrofonu jest więcej warte niż symfonia Beethovena. Jeżeli ktoś nie jest w stanie powiedzieć nic więcej oprócz "podoba się/nie podoba się" to jest to niesamowita porażka.

Zasadniczo masz rację, ale nie miałem na myśli takiego przegięcia w drugą stronę, o jakim piszesz. Zwykły słuchacz danej muzyki to dla mnie osoba, która ma o niej pojęcie i generalnie jest świadoma składających się na muzykę elementów, ale jest wolna od tak typowego dla większości gitarzystów przypierdalania się do rodzaju drewna w gryfie gitary używanej w nagraniu.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #91 12 Maj, 2013, 20:04:39 »
Głupoty pleciesz o ludziach kupujących Fractale tylko dlatego, że kosztują miliony i grają na nich gwiazdy. Ja jakiś bogaty nie jestem, a zaoszczędziłem sobie na jednego i chwalę sobie bo brzmi znakomicie i mogę z nim wszystko, mam w dupie jakieś tam legendy dookoła niego powstające.

Co do niskiego poziomu forum: nie marudzić, tylko kreować nowy kontent, wzbudzać ciekawe dyskusje, a nie spędzać pół dnia w Offtopicu.

Jeżeli chcesz ze mną dyskutować, proszę czytaj ze zrozumieniem. Nie napisałem, że Fractale warto kupować tylko z tego powodu: dobre narzędzia niesamowicie ułatwiają pracę, ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że część osób chce je mieć z innych powodów, wymienionych przeze mnie wcześniej.

"Część osób" chce je mieć może i z takich powodów, ale ludzie, którzy już je mają, chcą je dalej mieć, bo to świetne urządzenie. Ci, którzy nie chcą - sprzedają (kto by trzymał tak drogi grat nieużywany? Co innego z kolekcjonowaniem gitar...). A to, że ludzie się po forach jarają sprzętem gwiazd metalu, to nic dziwnego. To jak z celebrytami na pudelkach, zawsze jest stadko adoratorów/hejterów i każde pierdnięcie jest sensacją. Nic dziwnego w tym nie widzę.

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #92 12 Maj, 2013, 20:10:29 »
Jest jeszcze jeden ważny i zarazem mój ulubiony powód, żeby kupić sobie Fractala:
Spoiler
« Ostatnia zmiana: 12 Maj, 2013, 20:44:59 wysłana przez Musza »

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #93 12 Maj, 2013, 20:38:41 »
A fraktale tysz mayo robi bo sie jusz pogubiłem.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
mniut i piah

Offline lupus

• Pr0
« Odpowiedź #95 12 Maj, 2013, 23:16:30 »
(...) czy też ślepe podążanie za trendami(...)

http://forum.sevenstring.pl/kupie/(k)-fretwrap-do-7/

:lambanan:

O, masz jakiegoś na sprzedaż? Zajebiście ;)

generalnie ja już swoje powiedziałem, życzę Wam miłej zabawy i idę sobie pograć, cya.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #96 12 Maj, 2013, 23:37:32 »

ehm

Offline Piotrucci

• Nowy użytkownik
  • practice makes perfect
« Odpowiedź #97 13 Maj, 2013, 02:21:38 »
Dobre :D

Offline polec

• Użytkownik
« Odpowiedź #98 11 Cze, 2013, 23:27:14 »
Co, by nowego tematu nie tworzyć, podbiję ten nieco  ;).

Od jakiegoś czasu się przymierzam do Mayo Setiusa, ze względów budżetowych raczej używanej, fundusze się powoli zbiera i poluje na okazje.

Jednak przyuważyłem niedawno pojawienie się na stronie Mayo wersji Setiusa oznaczonej literką M6, M7, M8 (na oko bardziej budżetowej). I tu moje pytanko, czy ktoś miał z tym do czynienia? Bardzo różni się wykonaniem, brzmieniem od wcześniejszych wersji?

Wiadomo brak klonowego topu na brzmienie pewnie wpływa, a że na razie nie mam namiaru gdzie można obadać tę wersję to dźwięczny będę bardzo za jakieś osobiste opinie ;)!

Offline Darkmar

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #99 12 Cze, 2013, 08:08:17 »
No ja osobiście nie jestem przekonany, czy to są wersje budżetowe...

Nie jestem nawet przekonany, czy Mayo robi coś budżetowego za wyjątkiem Flame'a...

Generalnie- ładne te gitary, jako uzytkownik kilkuletniego Setiusa polecam mimo wszystko, nawet, jeśli nie mają klonowej nakładki. ;)