Autor Wątek: [qqryq] NGD - Ibanez ARZ307 + video  (Przeczytany 17265 razy)

Offline Musza

• Pr0
Sh-6, albo sh-4.

Sh-6 ssie, jeśli chodzi o tłustość, ma dużo góry i bardzo mocny output. Sh-4 byłby ok, bo jest bardzo plastyczny.

Ten by się najlepiej zgadzał z Twoimi potrzebami jeśli o SD chodzi i tak się składa, że wystawiłem go na giełdę ;D
http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/medium-output/custom_5_sh14_a/
na tym modelu bazuje jego opis, bo to to samo tylko Ceramic vs Alnico V:
http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/medium-output/sh5_duncan_cust/

ps. mogę wziąć coś z MayShopu w rozliczeniu :D

ps. Crunchlab mógłby mieć trochę za dużo dołu dla takiego wiosła, przynajmniej tak wnioskuję po tym teście:

a skoro masz 800zł w May-Shop i nie masz nic przeciwko wydaniu całości (a nawet dołożeniu kilku groszy) to (ja) wziąłbym zapuszkowany set BKP Nailbomb AlnicoV.
« Ostatnia zmiana: 11 Paź, 2012, 16:38:15 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline oz

• Pr0
gratuluję wiosełka, odnośnie pickupów polecam ze swojej strony set od merlina paf i sabotage

Offline Yakus

• Gaduła
  • albo się przegrywa albo przegrywa
Też gratuluje. No i mam pytanie. Ta siódemeczka ma skalę 25cali, jak się to spisuje w praktyce? Nic w brzmieniu na tym nie ucierpiało? To chyba najkrótsza menzuraa jaką spotkałem w siódemce, stąd moje pytanie. ;)

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Epi LP 7 nie miało czasem skali 24,75?

Offline Yakus

• Gaduła
  • albo się przegrywa albo przegrywa
Nie wiem, nigdy się nie spotkałem i nie grałem na siódemce Epi, nawet nie wiedziałem, że produkuje. :D Wybaczcie ignorancje, dopiero się czaję na swoją pierwszą. ;)

Offline oz

• Pr0
miało

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Jest bardzo ładna, nie mam pojęcia jak oni to robią, ale czarne Ibanezy w glossie zawsze mi się podobały (pewnie stąd dawny GAS na RGA7 ;D )

nie mam pojęcia, kto kiedyś powiedział, że LP w siódemce jest brzydki... wręcz przeciwnie!

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
ax'y też są 24,3/4" . ja bardzo lubię :)
a gitarka ładna, gratki :)
i always go full retard

Offline qqryq

• Użytkownik
Ten by się najlepiej zgadzał z Twoimi potrzebami jeśli o SD chodzi i tak się składa, że wystawiłem go na giełdę ;D
http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/medium-output/custom_5_sh14_a/
na tym modelu bazuje jego opis, bo to to samo tylko Ceramic vs Alnico V:
http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/medium-output/sh5_duncan_cust/

ps. mogę wziąć coś z MayShopu w rozliczeniu :D

a skoro masz 800zł w May-Shop i nie masz nic przeciwko wydaniu całości (a nawet dołożeniu kilku groszy) to (ja) wziąłbym zapuszkowany set BKP Nailbomb AlnicoV.
Zwęszył okazję :D
Przemyślę to :)

Offline 7th

• Pr0
Gratsy!

Glówka wydaje się duża w stosunku do korpusu, wszystko ok, tylko czy nie leci na głowę w czasie grania na sojąco?
power to a being never dies

Offline qqryq

• Użytkownik
Lecieć nie leci, ale trochę ciągnie za ramię. Duża główka, mały korpus. Ktoś na sevenstring.org kombinował żeby założyć jakieś lżejsze klucze, może to i jakiś sposób. Ale nie jest to w sumie bardzo uciążliwe, a obecne klucze trzymają strój całkiem przyzwoicie, nie wiem czy jest sens kombinować.

Też gratuluje. No i mam pytanie. Ta siódemeczka ma skalę 25cali, jak się to spisuje w praktyce? Nic w brzmieniu na tym nie ucierpiało? To chyba najkrótsza menzuraa jaką spotkałem w siódemce, stąd moje pytanie. ;)

Nie wiem, musiałbym pograć na dłuższych skalach :D Mi akurat taka skala pasuje, to moja pierwsza siódema i szeroki gryf już wymaga przestawienia, dłuższa skala pewnie tylko by mi utrudniła. Zresztą lubię krótkie, na 25 i 1/4 gra mi się dobrze, na 25,5 już zauważalnie gorzej.
« Ostatnia zmiana: 13 Paź, 2012, 10:27:35 wysłana przez qqryq »

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Lecieć nie leci, ale trochę ciągnie za ramię. Duża główka, mały korpus. Ktoś na sevenstring.org kombinował żeby założyć jakieś lżejsze klucze, może to i jakiś sposób. Ale nie jest to w sumie bardzo uciążliwe, a obecne klucze trzymają strój całkiem przyzwoicie, nie wiem czy jest sens kombinować.

A nie prościej przyszyć jakąś metalową płytkę do paska przy korpusie? Może by wyrównało ciężar.

Offline qqryq

• Użytkownik
No można pokombinować, w każdym razie mówię, nie jest to bardzo uciążliwe.

Offline TheBlueNote_7

• Użytkownik
Niezły badyl, gratsy  :) Pierwszy zjebanez który podoba mi się wizualnie  :D :D :D

Offline Lukas

• Gaduła
Kurde, ładne to to...PRS'ik również  8) Brzmięcho na video też git... Mi się podoba, jest w pytkę ;)
Gratuluję zakupu!

Offline xaper

• Prawie użytkownik
Trochę dziwnie wygląda LP z tak długą skalą i siedmioma strunami, ale gada nieźle jak na chiński stock

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
To nie jest LP :P
mniut i piah

Offline xaper

• Prawie użytkownik
a co? chętnie się zedukuję

Offline Musza

• Pr0
Single Cut, jeszcze 26 postów ;)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline xaper

• Prawie użytkownik
ja rozumiem że LP to trademark dla EPI/GIBON

@Musza, no jeszcze połowa men, cięzko idzie, trolić muszę na siłę

Offline qqryq

• Użytkownik
Trochę dziwnie wygląda LP z tak długą skalą i siedmioma strunami, ale gada nieźle jak na chiński stock

Ale jaką długą skalą? Przecie to tylko 25 :) Gada nieźle, pickupy jeszcze się chyba wymieni, ale co bardzo ważne, jest to bardzo porządnie wykonany instrument.

Offline xaper

• Prawie użytkownik
wygląda jakoś strasznie długaśnie, pewnie ujęcie

Offline qqryq

• Użytkownik
wygląda jakoś strasznie długaśnie, pewnie ujęcie

Może i ujęcie, ale na pewno też tak jak wcześniej wspominałem, stosunkowo mały korpus ;) Co ciekawe, PRS na zdjęciu ma 25 i 1/4 więc dłuższą.
« Ostatnia zmiana: 17 Paź, 2012, 14:33:33 wysłana przez qqryq »

Offline xaper

• Prawie użytkownik
PRS przy nim jakoś tyci wyszedł
Wynika z tego że fajne wiosło jak za taką rozsądną cenę

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
Nie wiem czy zmieniles juz pickupy ale tutaj inne wideło ARZ z aftermąkami

||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||