Autor Wątek: [NGD] (JETZT MIT VIDEO!)Straszny Skurwiel Raptoł zagryza Legendarnym Majonezem  (Przeczytany 18736 razy)

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
Tczew.

Pan listonosz dzisiaj przyniósł dwa nowe dzieciaczki do molestowania hłe hłe hłe. Nie jestem księdzem niestety, dlatego będę sobie tylko na nich grał. Sumsayin?

Dwa nowe nabytki to SKERVESEN Raptor i Mayo Legend. Cóż można powiedzieć. Dobre gitejry, Legend jako 6ka zdecydowanie wygodniejszy od Regiusa. Co prawda ma bezsensowne tremolo, ale monetki już upchnięte i można grać. To prawdziwa maszyna do jazzu, bardzo fajny wachlarz brzmieniowy, nawet na tych lipnych SD. Akurat do tego wiosełka pasują całkiem nieźle, chociaż muszę je podregulować bo jest trochę za dużo góry w najbardziej interesujących mnie ustawieniach.

Raptor to straszny skurwiel, get it? 28.5 cala, brzmi potężnie, a zdecydownie najlepiej na cleanach. Aftermath pod mostkiem, Nailbąb pod gryfem. Wygodny profil gryfu, dupa też dobrze leży pod łokciem. Niestety jakość wykonania trochę mnie zaskoczyła negatywnie. Binding jarmaczny, widać szczeliny między nim a drewnem. Progi nabite przyzwoicie, ale zawału pyty nie dostałem. W każdym razie, można to spokojnie wybaczyć, bo brzmienie jest naprawde kozackie i jedyne co bym zmienił w tej gitejrze to dodałbym singla po środku żebym mógł tosić jor abasi. No i ten kształt głowy to poezja, a i klucze z odłoniętymi girsami robią wrażenie. Muszę dodać, że skurwiel sukinsyn skurwysyn SKERVESEN JEEEEEEE!! :D W gratisie dostałem też mnóstwo rolek po papierze toaletowym. A Kazimiera Szczuka powiedziałaby, że Skełwese Łaptoł ośmiostłunowy z bełnakl aftełmaf na bałdzo głubych stłunach. Ale loda nie zrobi (Szczuka, nie Łaptoł).

Przygotowałem małe fotostory, mam zamiar jutro wysłać też do Bravo.

Rzecz jasna możecie spodziewać się humorystycznego filmiku później. :D

EDIT: Zgodnie z obietnicą....

« Ostatnia zmiana: 25 Paź, 2013, 13:07:35 wysłana przez vinz893 »

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
sam niewiem, która fajniejsza :o
gratki!
i always go full retard

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
Żeś się wysypał z gitarami :D

byś w końcu kupił jakiegoś akustyka albo co :P

+100 za raptora :)

ten top ma faktycznie taki efekt 3D?
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady
Raptor mnie sponiewierał - już dłużej chyba czekać nie będę

graty  :allah:
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
btw. jak dla mnie ten Raptor jest wykonany bez skazy. Progi idealnie wykończone a żadnych szpar w bindingu nie zauważyłem.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
Żeś się wysypał z gitarami :D

byś w końcu kupił jakiegoś akustyka albo co :P

+100 za raptora :)

ten top ma faktycznie taki efekt 3D?

to były transakcje bezgotówkowe, ja pamiętam cały czas. :)

ma, tylko musi być jasno i jakiegoś 1.5 metra trza patrzeć.

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
Teraz patrze na poczatek posta - TCZEW.

Stary ja tak daleko do Ciebie nie mam :D
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
u mnie w szkole się tak mówiło zamiast dzień dobry wieczór. :D

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
Muszę władować jakieś fajne gałki do tego legenda.

Offline matisq

• Pr0
  • Gadaj z dupą to Cię osra
    • My Youtube
Graty!
To jakieś 14k chyba wszystko wyszło. Chyba nie mam tyle nerek żeby mnie było na to stać.

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
w przeliczeniu na trejdy wyszło więcej, ale to zupełnie bez znaczenia. Liczy się, że gitary są zajebiste. To nie są zimnioki, żebym patrzył po ile za kilo. Każda gitara tego typu ma swoją własną duszę i głos, to jest warte dużo więcej, niż jest napisane na metce. Jak zobaczyłem te konkretne egzemplarze to nawet mi do głowy nie przyszło liczyć, czy wyjdę na plus przy wymianie na to, co miałem do wymiany. Pieniądze mogą mieć tu znaczenie tylko w kwestiach jakichś gitar robionych seryjnie, że oł, jak wymienię takiego telecastera na takiego ibaneza to zyskam tyle a tyle. Jebać to, tu się liczy czy gitejra będzie inspirowała do poszerzania horyzontów, czy są w niej ukryte dobre utwory. Osobiście uważam, że zbyt wielu "handlarzy" gitarami, szególnie tych pajaców z allegro, zapomina w ogóle o tym, że diluje żywym instrumentem, a nie kurwa oponami do stara. Ja wiem, każdy orze jak może. W dupie to mam, ja nie jestem stratny na żadnej wymianie, bo jak chcę się za coś wymienić, to mam konkretne powody, nigdy finansowe.

Spoiler

Offline xaperfly

• Gaduła
  • Pikabooo
    • Outsane
Zacnie pojechane z tematem  :devil:
« Ostatnia zmiana: 23 Paź, 2013, 16:42:53 wysłana przez xaperfly »
Lubię nakurwiać!
www.OUTSANE.com.pl

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
A to jest tak w ogóle Majonez Kielecki, pozdro dla kumatych. :D

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
pozdro dla kumatych. :D

Trochę jak "pozdrowienia do więzienia" :D
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Kurwa mać ;___; Tyle nowych gitar a ja hajsu na nic nie mam  :facepalm: Pieprzę, za rok taki Skurwesyn będzie u mnie leżał :D

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Gratsy! Akurat Legenda miałem w łapach jak Grudzień był w Opolu w kwietniu, bardzo fajne wiosło. Skervesena żadnego nie trzymałem jeszcze w łapach, ale jak gra tak jak wygląda, to tylko pozazdrościć.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Mayo mnie rozjebal, śliczne wiosło
B ( o ) ( o ) B S

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
Paaaanie, ile jaj było z tym legendem. Mostek mi kurwa wypadł przy zmianie strun. :D

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Zaczyna się robić naprawdę imponująca kolekcja :) ale definitywnie brakuje dziesięciostrunówki ;D

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
Zaczyna się robić naprawdę imponująca kolekcja :) ale definitywnie brakuje dziesięciostrunówki ;D

Dzięki. :) Kolekcja się jednak nie powiększa, bo żeby łyknąć te, musiałem się pozbyć 2 regiusów. W planach mam jeszcze tylko jeden zakup, ale nie wiem jeszcze co to będzie. Chcę ósemkę, ale w konfigu HSH. Jak na razie tylko sygnatura Tosina spełnia ten warunek z tego co patrzyłem, ale jest absurdalnie droga, zdecydowanie za droga jak na taką gitejrę w takiej skali.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
następny Skervesen albo jakiś RAN? Na pewniaka zrobisz sobie takie wiosło o wiele taniej niż TAM100, a i pewnie ładniejsze będzie :P

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
następny Skervesen albo jakiś RAN?

RAN? Może jeszcze w kształcie pentagramu? :D Raczej nie... kupię jakąś używkę, szybciej będzie niż zamawianie.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Może jeszcze w kształcie pentagramu? :D

Deal with it.