Naczytałem się o różnych wersjach Logic Studio. Nie bardzo zrozumiałem różnice ale ogółem wolę już
dopłacić i zakupić pełną najdroższą wersję.
http://store.apple.com/pl/product/MB795Z/AOgólnie zgaduję że Logic Express, ( jest połowę tańszy ) jest jakby okrojonym pełnej wersji logic Studio 9, np. posiada mniejszą ilość sampli, mniej instrumentów i efektów.
Byłbym wdzięczny za odpowiedź, w kwestii jak wiele jeszcze pieniędzy muszę wydać by dokupić potrzebne do programu Logic studio inne rzeczy jak; wtyczki, sample itp,? A może wszystko to już jest darmowe?
Komputer mam Macbook pro 17. A program potrzebuje do tworzenia dźwięków syntezatorowych, nagrywania ich wraz z wokalem, ( w czasie rzeczywistym ) i dodawania ogromnych efektów wokalowi.
Jest jeszcze inna sprawa. Otóż przestraszyłem się trochę jak wiele miejsca na dysku muszę poświęcić Logic-owi.
Cytat;
Wolne miejsce na dysku
9 GB w celu zainstalowania wszystkich aplikacji i wymaganej zawartości
Dodatkowe 38 GB w celu zainstalowania całej zawartości opcjonalnej (duże pakiety zawartości można zainstalować na osobnym dysku):
— 10 GB na kolekcje Jam Pack
— 16 GB na efekty dźwiękowe
— 6 GB na podkłady muzyczne z dźwiękiem przestrzennym
— 7 GB na inną zawartość opcjonalną[/b]
Zastanawiam się czy jak dokupił bym zewnętrzny dysk, czy mógłbym tam umieścić wszystko a korzystać z tego mógłbym po podłączeniu dysku do laptopa?
Co o tym sądzicie?