Autor Wątek: Roter Bogdan Grad Model "SOLO 29"  (Przeczytany 108014 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ja chciałem zauważyć jedną, jedyną rzecz. Kto z was macał Rotery? Bo wszystkie opinie tutaj to są raczej "ja słyszałem/wyczytałem". W tej chwili na forum są trzy ósemki Rotera, ktoś tam jeszcze jakiegoś barytąga miał. Indabrain na swoje wiosło nie narzeka. Ta, którą miałem w łapach nie powalała, ale sorry - budżetowe wiosło (mniej niż 1 kpln za 8 strun). Prawda jest taka że ileśtam gitar trzeba spierdolić, żeby w końcu się czegoś na nich nauczyć.  Ja po macaniu jednego wiosła mam opinię wyrobioną o tym panu. Partaczem on może nie jest - nawet tulejki na struny są wpuszczone w korpus. Poza tym ja do gościa pisałem w sprawie wyceny wiosła z konkretnych materiałów zrobionego. Czy któryś z was to zrobił? Panowie jesionowy korpus, klonowy gryf z klonową podstrunnicą, 27''. merliny i shallery. Około 2 kloce. Dziękuję, pozamiatane. Czepcie się czegoś za taką cenę. Może gość jest samoukiem i na początku sie uczył, teraz może być lepiej i tyle. Ja pierdole dwie strony jeżdzenia po Roterze i kurwa żadnych konkretów o co się można dojebać.
Następna rzecz, przez którą gość jest spalony na ss.pl - Bogdan Grad. Jedyny człowiek w Polsce, który poszedł do Rotera, zamówił gitarę i jeszcze ją reklamuje gdzie może. Proszę was. Pomijam zajebistość tego pana. Rany kurwa i inne majonezy to pod niebiosa, bo "o jakie to zajebiste".  A tych wynalazków nikt w łapie nie miał i od razu ble, masakra i partactwo. A majonez tez wali babole, ale o tym to jakos cichutko jest.  W dużo droższych gitarach notabene. Kurwa.

Macać - nie macałem. Ale jakbym ruszył dziś z produkcją customowych wioseł to prawdopodobnie nie wypuszczałbym gniotów na świat tylko trzymał je w piwnicy z daleka od ludzi do momentu aż nauczyłbym się coś robić.
Poza tym - w filmiku Pan Bogdan gada o kwotach 8 razy większych niż te, o których wspomniałeś.
A przy ilości, jakie produkuje Mayo, to ich babole są niczym w porównaniu do http://www.rotersucks.com/

Jak ktoś się kompromituje po wypuszczeniu baboli to oczywistym jest, że prędko reputacji nie odbuduje i musi liczyć się z hejtem.

Offline sylkis

• Pr0
Kiedyś z ciekawości dopadłbym jakiegoś używanego Rotera za jakieś może 600zł. ;D

Jeśli tylko by brzmiał dobrze na czysto i był względnie wygodny (chociaż kształty jego gryfów mnie przerażają), to może w końcu bym się porządnie nauczył tappingu :D
« Ostatnia zmiana: 18 Cze, 2012, 12:28:42 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Ja macałem Rotera i gitara była absolutnie chujowa.

Możecie mnie cytować.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ja chciałem zauważyć jedną, jedyną rzecz. Kto z was macał Rotery? Bo wszystkie opinie tutaj to są raczej "ja słyszałem/wyczytałem". W tej chwili na forum są trzy ósemki Rotera, ktoś tam jeszcze jakiegoś barytąga miał. Indabrain na swoje wiosło nie narzeka. Ta, którą miałem w łapach nie powalała, ale sorry - budżetowe wiosło (mniej niż 1 kpln za 8 strun). Prawda jest taka że ileśtam gitar trzeba spierdolić, żeby w końcu się czegoś na nich nauczyć.  Ja po macaniu jednego wiosła mam opinię wyrobioną o tym panu. Partaczem on może nie jest - nawet tulejki na struny są wpuszczone w korpus. Poza tym ja do gościa pisałem w sprawie wyceny wiosła z konkretnych materiałów zrobionego. Czy któryś z was to zrobił? Panowie jesionowy korpus, klonowy gryf z klonową podstrunnicą, 27''. merliny i shallery. Około 2 kloce. Dziękuję, pozamiatane. Czepcie się czegoś za taką cenę. Może gość jest samoukiem i na początku sie uczył, teraz może być lepiej i tyle. Ja pierdole dwie strony jeżdzenia po Roterze i kurwa żadnych konkretów o co się można dojebać.
Następna rzecz, przez którą gość jest spalony na ss.pl - Bogdan Grad. Jedyny człowiek w Polsce, który poszedł do Rotera, zamówił gitarę i jeszcze ją reklamuje gdzie może. Proszę was. Pomijam zajebistość tego pana. Rany kurwa i inne majonezy to pod niebiosa, bo "o jakie to zajebiste".  A tych wynalazków nikt w łapie nie miał i od razu ble, masakra i partactwo. A majonez tez wali babole, ale o tym to jakos cichutko jest.  W dużo droższych gitarach notabene. Kurwa.

Macać - nie macałem. Ale jakbym ruszył dziś z produkcją customowych wioseł to prawdopodobnie nie wypuszczałbym gniotów na świat tylko trzymał je w piwnicy z daleka od ludzi do momentu aż nauczyłbym się coś robić.
Poza tym - w filmiku Pan Bogdan gada o kwotach 8 razy większych niż te, o których wspomniałeś.
A przy ilości, jakie produkuje Mayo, to ich babole są niczym w porównaniu do http://www.rotersucks.com/

Jak ktoś się kompromituje po wypuszczeniu baboli to oczywistym jest, że prędko reputacji nie odbuduje i musi liczyć się z hejtem.

Przynaje obydwu panom rację ;)
A tak w ogóle to sobie myślę za zabrakło energetycznych tematów chyba na forum, ktoś ma za dużo wolnego czasu :P A jak tak bardzo nie chcecie zeby Roter cokolwiek robił to to po prostu ignorujcie.
Czyzbyście nie znali starej zasady która mówi : niech mówią o mnie, dobrze czy źle ale niech mówią. Przecież to jest najtańsza reklama.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Czyzbyście nie znali starej zasady która mówi : niech mówią o mnie, dobrze czy źle ale niech mówią. Przecież to jest najtańsza reklama.

Mam nadzieję, że nie będziesz stosował Roterowych praktyk na moim Skervesenie.

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 18 Cze, 2012, 12:58:03 wysłana przez pivovarit »

Offline sylkis

• Pr0
Taka to reklama, ze W ŻYCIU nie kupiłbym nowego rotera (a więc producent by na mnie ani grosza nie zarobił) a wspominając mojego poprzedniego posta - po jak największej taniości bym wciągnął używkę tak naprawdę dla beki, co by obczaić toto i prawdopodobnie dalej opchnąć (chyba, żeby moje niewygórowane oczekiwania jednak spełnił, to by został i w sumie głównie na fazę).
(\__/)    This is Bunny.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jak się cos dowiem o Twoim to się zastanowię :P ;D

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli

Mam nadzieję, że nie będziesz stosował Roterowych praktyk na moim Skervesenie.

Spoiler
ale będzie miot skervesenów :D

a co do rotera, to nie macałem żadnego, a opinii z pierwszej ręki słyszałem kilka od paździerzy do bardzo dobre wiosła.
niestety pomacać nie było mi dane, ale szczerze? za tą cenę chętnie bym jednego przyjął i przekonał się na własne ręce!

acha, a ten od Pana Bogdana całkiem ładny, ale i tak imho nic nie przebije tych Maikh'owych ;)
i always go full retard

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Tak to już jest, przynajmniej z polakami, że pojawi się coś nowego, które jest jeszcze lepsze i zaczyna się hejt na (równie dobre) stare, w tym przypadku gitary.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline dawson

• Gaduła
No sorry ale ja sobie nie wyobrażam sytuacji w której dostając zamówienie na lewą gitarę mayo czy inny ran wysyła do zamawiającego prawą, nie mówiąc o tym jakie popisy dalej są opisane  :facepalm: , druga rzecz te fotki na stronach anty roterowych są tragiczne i jadą partactwem na całej linii. Dlatego po co komu obgrywać wiosło jak na fotach widzi jego wykonanie i jedną wielka chujozę. I cena tutaj niczego nie tłumaczy.

Orange

• Gość
No sorry ale ja sobie nie wyobrażam sytuacji w której dostając zamówienie na lewą gitarę mayo czy inny ran wysyła do zamawiającego prawą, nie mówiąc o tym jakie popisy dalej są opisane  :facepalm: , druga rzecz te fotki na stronach anty roterowych są tragiczne i jadą partactwem na całej linii. Dlatego po co komu obgrywać wiosło jak na fotach widzi jego wykonanie i jedną wielka chujozę. I cena tutaj niczego nie tłumaczy.

A słyszałeś o zamówieniu, które przyjęło Mayo na gitarę z barytonową skalą, a zrobił z normalną? Bo z tego co pamiętam to na orgu takie coś było.
Ja też moge hejtować Majo, bo jedna gitara jaka do kumpla przyszłą (sygnatura!!) była tak ustawiona ż ewkładałem kostkę między gryf a korpus. W gnieździe. Używam kozików 1mm. W innym setuisie były wilki na gryfie. Setiusy obydwa. Victorious był tak zrobiony że decha w ogóle nie rezonowała (NTB) w rezultacie stingray zmiażdżył mayonesa. Sam mam flejma i żyję - ale nie spodziewałem się kokosów - od znośnie gadające wiosło.  na kilka majonesów jakie miałem w łapach tylko jeden, JEDEN był fajny - nie miałem do czego się doczepić. Tak że sorry - wiosło za ciężkie tysiące jest też często hujowe. 

Posty połączone: 18 Cze, 2012, 14:12:13
Ed - Sorry Amanita nie doczytałem twojego posta :D
« Ostatnia zmiana: 18 Cze, 2012, 14:12:13 wysłana przez Orange »

Offline dawson

• Gaduła
gdy coś nie gra istnieje możliwość zwrotu, no kurwa ludzie mamy 21 wiek, gwarancje, serwisy, prawo konsumenta na co to niby ktoś wymyślił? :)

Offline oz

• Pr0
ja miałem rotera, grało to lepiej niż epifony, ale konstrukcja była nieprzemyślana i tak jakby na próbę, ale z drugiej strony to wiosło kosztowało tyle ile pickupy

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ale jaka jest procentowa skala błedów w Mayo w stosunku do ilości jakie robią. Karwa po za tym znam tych ludzi i wiem ze każdemu może sie coś zdarzyć.  To nawet nie ma co porównywać bo i Gibolowi i fenderowi sie zdarzyło. Ja główka w rewersie dla Aligatora, pierwszy gryf dla terrora poszedł we wiór, jebłem sie i maszyna zrobiła kuku, kurwa nie ma ze czegos po drodze nie spierdolisz, po prostu w to nie wierze, kwesti tylko jakie wnioski z tego wyniesiesz. i czy potrafisz uczyc sie na własnych błędach.
« Ostatnia zmiana: 18 Cze, 2012, 15:34:16 wysłana przez commelina »

Offline Frantic

• Pr0
pierwszy gryf dla terrora poszedł we wiór, jebłem sie i maszyna zrobiła kuku
Tylko Ty wiedziałeś, że coś poszło nie tak i zrobiłeś nowy gryf. Wiadomo, koszty przez to rosną dla producenta ale nikt później nie powie "ale te Skervesyny to chujowe gitary, zobacz jaki gryf nieładny". A taki Roter nie dość, że pierdzieli na potęgę to puszcza takie niedorobione gitary w świat, razem ze słabą opinią. Z resztą sorry za porównanie :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ja i terror ;) ale to nieważne.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
No i zaczęło się. Temat powstał, żeby pozachwycać się gitarą i kunsztem wykonawczym Pana Bogdana, a ci jak zwykle porównania, obelgi...

Tak, Roter popełnił kilka poważnych błędów od konstrukcji po "obsługę klienta", co komuś robiącemu instrumenty na zamówienie zwyczajnie nie przystoi. Porównania do Mayo są nie na miejscu, to jest zupełnie inna skala produkcji, a przede wszystkim oni są chętni do współpracy i jeśli coś z gitarą jest nie tak, to masz serwis pogwarancyjny, etc. Przypadek z sevenstring.org z gościem, któremu zrobili zamiast barytonowej skali normalną - napisał do nich o tym, odpisali, że przepraszają, zrobią mu drugą, a on, że w sumie to taka mu nie przeszkadza, buziak na zgodę. Przypadek Rotera z praworęcznym wiosłem zamiast leworęcznego opisał Amanita.

Także tego, do meritum.

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Czepiacie się strasznie.
Jeżeli chodzi o sam projekt - gdyby dolny róg był nieco mniej wycięty, a główka nieco dłuższa i smuklejsza, to gitara byłaby bardzo IMHO ciekawa. Pomijam kwestię tego, że to Roter. Jedyne co mnie cofa w tym egzemplarzu to idiotycznie głębokie wcięcie, i zbyt krótka i krępa główka.
Ten nawis u góry jest IMHO zajebisty.

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Ja wioseł Roter'a nie macałem - przyznaje się bez bicia, żadnego rotera nie miałem w łapie <pomijając me umiejętności  :facepalm:>. Ale jednak gościu zaliczał całkiem niezłe wtopy (o przypadku zamiany lefty na right nie słyszałem oO ).
Ja rozumiem tych co bronią rotera - ale takie argumenty trafiają do nielicznych. Sytuacja z sufitu
Masz te 2-3 kafle na gitare. Nie śpisz po nocach, szukasz kogoś kto by ci wystrugał wiosło bo chciałbyś customa.
Znalazłeś rotera, następny tydzień nie śpisz i robisz rozeznanie i 3/4 opinii to negative. Lutnik część/całość bierze z góry - dałbyś kase komuś takiemu ? Skoro nawet w Mayo nie masz pewności, że będziesz miał dobre wiosło, to tym bardziej u Rotera, tym bardziej, że i "obsługa" po zakupie niepewna...

EDITA: Co nie znaczy, że zrobiłbym lepiej - na forum zresztą też jest niewielu dla których zbudowanie choć w połowie takiego wiosła to pryszcz...
« Ostatnia zmiana: 18 Cze, 2012, 19:02:50 wysłana przez sharpi »
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline sylkis

• Pr0
Swoją droga, czemu akurat 29 progów? Ta liczba mi się wydaje tak głupia, że ja pierdolę. Ni w pięść ni w oko mi nie pasuje - tak jakby po prostu zrobił ich "tyle, ile się tylko zmieści", a nie że to jakoś przemyślane było...
(\__/)    This is Bunny.

Offline dawson

• Gaduła
Swoją droga, czemu akurat 29 progów? Ta liczba mi się wydaje tak głupia, że ja pierdolę. Ni w pięść ni w oko mi nie pasuje - tak jakby po prostu zrobił ich "tyle, ile się tylko zmieści", a nie że to jakoś przemyślane było...

Też miałem w Kameckim 29 progów, masz wtedy 3 pełne oktawy, oczywiście prawdziwi mężczyźni nie schodzą poniżej 10 progu  ;)

Offline pele

• Gaduła
dla bogdana grada 29 progów ma widocznie sens, skoro to jego sygnatura :D
qrde, dawno się tak nie uśmiałem :D

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Masz te 2-3 kafle na gitare. Nie śpisz po nocach, szukasz kogoś kto by ci wystrugał wiosło bo chciałbyś customa.

2-3 kafle na customa to trochę śmieszna sytuacja, Sir.

Offline sylkis

• Pr0
Też miałem w Kameckim 29 progów, masz wtedy 3 pełne oktawy, oczywiście prawdziwi mężczyźni nie wchodzą powyżej 10 progu  ;)
fix'd ;)

No i mi 12*3 wychodzi 36 ale chuj tam.
(BTW, wydawało mi się, że ty tam miałeś 27 progów...)
« Ostatnia zmiana: 18 Cze, 2012, 19:35:07 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.