Dobrze więc, może pokuszę się o podsumowanie tego całego zamieszania :
1. używam wtyk i impulsów w swoich miksach i nie ma bata że z pieca zrobię to lepiej - dlatego że nie raz próbowałem i nie mówie o nagraniu 1 wzmaka ale trochę sie tego nazbierało !!! jeżeli ktoś z was by sie pokusił o spojrzenie na mój kanał YT wiedziałby o czym piszę
http://www.youtube.com/user/sinquestsound , zresztą parę video zamieściłem i tu na forum

,
2. Dla mnie najlepiej w miksie brzmi połączenie żywego wzmaka i duble z wtyk

dlatego pomijam cały czas ten temat ponieważ wtyki znam używam i bardzo sobie chwalę !
3. To że 80 % moich nagrań to szatan to jedno, ale nagrywam sporo roczka i min do niego również potrzebuję wzmaka - gdzie rockmenon nie da się wytłumaczyć że na wtykach też się da

4. Pomijam kwestię wtyk i ich zalet, ale maja jedną wadę 90 % obecnych miksów "semipro" więc i moich brzmi tak samo

5. mam okazję to chcę na spokojnie posiedzieć ze wzmakiem paczką i mikrofonem, mam kostki: Rocktrona Metal Planet (zamieszczałem tu na forum ze 2 filmy - które przypadły Wam do gusty zapraszam na mój kanał YT), miałem TS XR, teraz zamówiłem kolejną kopię tutaj na forum, mam poda xt "full opcja" z podfarmem + bass, miałem Digitech 2120, miałem rocktrona gainiaca, mam sporo mikrofonów min :sm57, sm58, beta 57, audix i5, at3035 - które wykorzystuje do rejestracji gitar, mam spliter ABY do zbierania i DI, mam reampbox palmera (nie chwalę się po prostu piszę bo niektórzy sugerują mi zakup mikrofonu itd...)
6. lubię kupowac graty pobawić się i sprzedawać, dlatego mimo że stać mnie na 5150 - szkoda mi teraz kasy na toto, mimo wszystko chcę na czymś się "pobawić" ale mieć również możliwość sprzedania teho z niewielką stratą

7. mam trochę uraz do polskich wzmaków, w mojej kapeli gitarmeni mieli Soundmana MK 2 - sygnatura kozakiewicza z tego co pamiętaj, gadał spoko ale nagrywał się słabo, słabo wspominam przygodę z Grunthellem - czy jak mu tak, za to miło z Laboga Mr hector (zajebisty wzmak ale poza zasiegiem finansowym),
Mam nadzieję że naświetliłem trochę temat

, Paczka zamówiona, i szczerze chyba wezme tego małego Engla (bo to zawsze Engl - łatwiej będzie sprzedać) pobawię się pokręce poreampuje zobacze, jak coś sprzedam może dołożę i kupię cos innego - i pewnie za jakiś czas zakupie mojego wymarzonego 5150 albo 6505 i już nie sprzedam, ale to kiedyś.
Tak to w skrócie wygląda,
Pozdrawiam,