Autor Wątek: Czego Was życie nauczyło?  (Przeczytany 199281 razy)

Orange

• Gość
Odp: Czego Was życie nauczyło?
« Odpowiedź #175 08 Mar, 2014, 19:48:31 »
Jakby się ktoś pytał (bo widzę, że się nikt nie pyta, he he), to jest już rozwiązanie zagadki!

Spoiler

Bardzo ładny. Żółty kolor jest w modzie, bo wiosna.

:D

No, pudełkowaty kształt bardzo praktyczny.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #176 09 Mar, 2014, 02:12:05 »
Jakby się ktoś pytał (bo widzę, że się nikt nie pyta, he he), to jest już rozwiązanie zagadki!

Spoiler

( Obraz usunięty.)

Nareszcie, którenś zauważył i docenił wysiłki ;D :D.

Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #177 23 Mar, 2014, 00:15:20 »
Chcecie dowiedzieć się jak zakończyć w związku spory, kłótnie, napięcia???
Mnie zajęło 8 lat. A właściwie, to 39 ;).

Spoiler
Paczki z głów!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #178 23 Mar, 2014, 00:24:04 »
A jak się pokłócicie o to, kto zaczął?

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #179 23 Mar, 2014, 00:26:36 »
Czekaj... Zapytam ;).
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #180 24 Mar, 2014, 22:02:57 »
Aaaaaaaaaaaa, to już wiem skąd nowy samochód... ;D
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #181 29 Mar, 2014, 21:40:31 »
Nieźle, bo ja sam nadal nie wiem ;).

Tymczasem:

Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #183 29 Mar, 2014, 23:42:54 »
Choć potwierdzam całość, to mie przedostatnie - so true ;)...

A chciałoby się inaczej...
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #184 06 Kwi, 2014, 07:53:39 »
Ludzie, szczególnie coraz młodsi, mają problem podziękować i przeprosić. Z tym pierwszym to jeszcze, ale z drugim - ni chuja. Najlepiej przeczekać, aż wszyscy (rzekomo) zapomną...
Albo powiedzieć komuś asertywnie wprost. Brak odwagi cywilnej: totalny. Nawet jeśli kogoś sprawa dotyczy - udaje jakby nie dotyczyła ;)...
Paczki z głów!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #185 06 Kwi, 2014, 15:07:58 »
Przepraszam, jeśli bywam zbyt brutalny...

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
« Odpowiedź #186 07 Kwi, 2014, 08:26:12 »
Ludzie, szczególnie coraz młodsi, mają problem podziękować i przeprosić. Z tym pierwszym to jeszcze, ale z drugim - ni chuja. Najlepiej przeczekać, aż wszyscy (rzekomo) zapomną...
Albo powiedzieć komuś asertywnie wprost. Brak odwagi cywilnej: totalny. Nawet jeśli kogoś sprawa dotyczy - udaje jakby nie dotyczyła ;)...

Ci coraz mlodsi to jedno, jakby oderwani od rzeczywistosci, ale ja zauwazylem multum przypadkow wsrod starszych ludzi zachowujacych sie jakby mieli immunitet poselski (czyt. "święte krowy"), to akurat najczesciej w przypadku emerytow pociskajacych do kosciola i wracajacych z niego autobusem. Z kolei ludzie w srednim wieku to udaja ze nie wiedza o co chodzi, nawet jak im wprost zwrocisz uwage to nie ma co liczyc na reakcje, bo zachowuja sie jakby byli w bańce. Ja to odnosze do wszystkich sytuacji typu popchnięcia, szturchnięcia, przepychanki bez pardonu w sklepie, pociagu, autobusie itp. Jakby podstawowe zasady kultury osobistej coraz bardziej zanikały, co wiecej myślę, że co niektórzy ludzie im starsi tym bardziej przestaja przywiazywac do tego jakakolwiek wartosc u siebie, ale nadal wymagaja tego od ludzi wokol. Wiem ze troche generalizuje, ale jak czlowiek doswiadczy tego zbyt czesto to potem tak to odbiera.
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #187 07 Kwi, 2014, 08:47:50 »
Tak, moja zona ma spore doswiadczenia z babciami i ich zwyczajnym chamstwem, niestety  zdecydowanie czesciej babcie niz dziadkowie na starośc robią sie zgorzkniałe i awanturnicze. Swoją drogą zastanawiam sie skąd wiesz, ze to w drodze z i do kościoła ( to teraz takie powszechne ) . Niestety prawda jest tez taka, ze takie zwyczajne chamstwo jest tez w samym kosciele na mszy. Podsiadanie miejsc rozpychanie sie, puszczanie drzwi przed nosem i to te starowinki biedne i schorowane mające wywalone na wszystko i wszystkich dookoła.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #188 07 Kwi, 2014, 08:56:04 »
Bo ludzie już tak mają.  Rodzi się taki i ma wywalone na wszystkich, potem w miarę nabywania wiedzy zaczyna się przystosowywac do społeczeństwa. ( jedni mniej inni więcej).
Potem na starość wracają do stanu poczatkowego.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
« Odpowiedź #189 07 Kwi, 2014, 10:48:57 »

Swoją drogą zastanawiam sie skąd wiesz, ze to w drodze z i do kościoła ( to teraz takie powszechne )

a to z racji ze w Wejherowie kosciolow jest z 5 a jedna linia autobusu objezdza miasto akurat tak ze zahacza o przystanki blisko 4 z nich wiec babcie i dziadkowie maja udogodnienie. Jeszcze pare lat temu jeździłem częsciej z racji tego ze mieszkalem w Wejherowie to i o roznych porach dnia sie jezdzilo autobusem, po przeprowadzce tez jeszcze korzystamy z żoną z autobusow jak trzeba gdzies szybko dojechac, w niedziele akurat zwykle mamy dojazd z Gowina do Wejherowa kolo 12.00 a wiec zaraz na koniec jednej mszy a potem kwadrans do kolejnej, wiec jak sie przesiadamy na drugi autobus to jedziemy razem z cala falą starszych ludzi, a w tygodniu to tez podobnie kiedy mam wolne czy akurat zona jedzie z dziecmi do miasta - wzorcowa sytuacja typu kobieta z wozkiem wsiada ostatnia bo ludzie pchaja sie do autobusu jak najszybciej zeby usiasc (jakby kobieta z wozkiem miala gdziekolwiek usiasc...z wozkiem :facepalm:) albo pchaja sie zeby stanac w miejscu gdzie i tak beda musieli sie zaraz przesunac bo tam jest jedyne miejsce na wozek, ale udaja z poczatku ze nie widza mojej zony z wozkiem (trzeba koniecznie powiedziec przepraszam i to zazwyczaj jeden raz nie wystarczy) albo odsuwaja sie tak byleby tylko nie musieli przejsc do innej czesci autobusu (czyt. mysla ze zamieniaja sie w super plaska sciane :facepalm: a potem zdziwieni ze kaza im sie calkowicie usunac z tamtad :D )
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #190 08 Kwi, 2014, 14:08:38 »
jakby kobieta z wozkiem miala gdziekolwiek usiasc...z wozkiem

Albo z torbami wielkości wojskowych plecaków. Pcha się taka (zwykle "taka" a nie "taki") przez pół autobusu, żeby usiąść na pół minuty, po czym wraca tą samą drogą (ponownie się pchając) bo wsiadła tylko na ten jeden przystanek... Jak to dobrze że jeżdżę jakimikolwiek autobusami od wielkiego dzwonu, bo tego co miałem w liceum (2x 5dni w tygodniu, zwykle z przesiadką po drodze) chyba bym dzisiaj nie zdzierżył :P
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #191 17 Kwi, 2014, 01:34:09 »
Że z wiekiem coraz mniej rzeczy zaczyna mieć jakiekolwiek znaczenie....
Paczki z głów!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #192 17 Kwi, 2014, 18:18:49 »

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #193 18 Kwi, 2014, 09:16:42 »
Mondziu kocham Cię. Uzmysłowiłeś mi ile jeszcze życia przede mną :* :D
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #194 18 Kwi, 2014, 09:36:52 »
łał to i dla mnie jest nadzieja 48 konkol skervesen started :P

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #195 18 Kwi, 2014, 10:05:26 »
Opcjonalnie ślub można pominąć ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #196 24 Kwi, 2014, 21:38:07 »
A jeśli to jedyne osiągnięcie? ;)
Paczki z głów!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #197 24 Kwi, 2014, 21:43:01 »
To też jakiś sukces. Dla niektórych jedynym osiągnięciem jest to, że się urodzili i jeszcze nie umarli...

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #198 04 Maj, 2014, 14:46:55 »
...że różnica zaledwie jednej sekundy to bardzo dużo. Np. kiedy chce się trzaśnięciem drzwi zamaskować pierda :D.
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #199 21 Cze, 2014, 21:38:05 »
...że w zasadzie nie doceniamy ile mamy w dokładnie tym życiu, które mamy...
Paczki z głów!