Siema
Mam Schectera Loomisa 7 FR (jeszcze nie zrobiłem NGD od jesieni
) i noszę się z zamiarem wymiany 707 na coś bardziej mięsnego, naturalnego, soczystego, przejrzystego, klarownego, fajnego, (...miliard synonimów...). Stąd moje zainteresowanie stajnią BKP
Problem w tym, że totalnie nie ogarniam charakterystyki tych pickupów i w zasadzie mylą mi się te ich wszystkie nazwy
To co gram zahacza o metalkory/djenty/progressivy (czyli potrzebuje czegoś co nie bedzie zamulać na szybkim galopie, ale równocześnie coś co będzie dawać wygar na djentowaniu no i będzie miało piękną pełnie na akordzie/powerchordzie)
Ja się skłaniałem ku Aftermath, bo wstępnie jak badałem na YT to ma fajny taki wygar własnie , nie ma miliard gainiu (troche mi to z wiekem przechodzi, więc szukam czegoś po środku, wystarczający gain soczysty, ale nie zbyt mały i nie w drugą strone, EMG np troche za bardzo mi łypią tą siarą
). Z kolei czytałem też że taki Dimarzio CrunchLab to spoko alternatywa dla Aftermath (tańszy i też podobnie daję rade). Jest oczywiście jeszcze Painkiller - ale wyraźnie słyszałem na YT że jest raczej bardziej pod szybkie granie (ale słuchanie próbek na YT można sobie wsadzić więc licze na wasze opinie). Dodam że dużo używam wiosła do nagrywania, i 707 jest fajne, nawet kosiara wychodzi, ale ja eksperymentuje trochę i szukam czegoś bliżej Bulba (jego brzmienie to ideał, szczególnie z wałka Zyglrox). Stroje wiosło do Drop A (maxymalnie do Drop G). Macie jeszcze ewentualnie jakieś inne propozycje do tego wiosła ? (korpus jesion/ podstrunnica klon)
EDIT: lol napisałem tego posta jak przedszkolak