A ja chciałem dopytać o tego Alesisa jeszcze.
Są jego dwie wersje (starsza i nowsza) i nie czaję różnicy między nimi. Do tego w internetach, jak o nim czytałem, to go hejtują w wielu miejscach - a nawet i tutaj na forum widziałem jakiś topik, że ktoś miał z nim jakieś kłopoty.
Pytanie o tego UX2 nadal aktualne póki co, ale nie wiem, czy będzie mnie na niego stać
Ale pewnie gdyby mi się udało, to to najlepsza opcja?
I jeszcze jedno pytanie, bo w necie znalazłem kolejną fajną zabawkę za 409zł+przesył nówka, czyli Zoom S2t (czy jakoś tak).
W paczce jest interfejs z (o ile dobrze czaję speckę) wejściem gitarowym (z dodaną placebogenną lampką - gdzieś w internetach ktoś pisał, że jej wymiana zauważalnie zmienia brzmienie, ale średnio w to wierzę) + dwa mikrofonowe (z zasilaniem phantom!). Nie umiem się rozczytać co do wzmocnień.
Dodany jest do niego Cubase LE i jakiśtam soft z gitarowymi symulacjami mogący pracować zarówno samodzielnie, jak i jako VST. Jako że Zoom z dobrych brzmień nie słynie to podejrzewam, że to bardziej zabawka, niż coś użytecznego, ale jeśli tylko sam interfejs miałby być okej, to jestem za.
A i jeszcze da się do niego podłączyć footwitcha i geja ekspresji
Minusem jest to, że Zoom ma wysrane na systemy 64bit i musiałbym pewnie wrócić do XP.
EDIT:
http://allegro.pl/zoom-zfx-soft-pedal-ekspresji-zoom-c5-1t-wwa-i2240976763.htmlCena ;O toć to to samo, tylko z wbudowaną podłogą. Nie schodzi im i chcą się pozbyć, czy jak?
Posty połączone: 10 Kwi, 2012, 22:28:24
Dobra, już chuj, utargowałem 230zł za tego Zooma i go zamówiłem, w najgorszym wypadku go odsprzedam bez większych strat