Autor Wątek: Bare Knuckle - warto?  (Przeczytany 154650 razy)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Odp: Bare Knuckle - warto?
« Odpowiedź #550 20 Lip, 2015, 01:04:29 »
( . Y . )

Oto cycki objawienia. Niech Supermassive Ci służy... Nuże, jużci pospołu braciom w lołtuningowej religio Twe doświadczenie dopomoże... ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline dawrus

• Prawie użytkownik
  • dż dż dźdź dż
« Odpowiedź #551 02 Sie, 2015, 20:08:49 »
Trochę kaski udało się w końcu przyoszczędzić a za nie długo mam urodziny i chce sobie bkp sprezentować :D
Obecnie mam EMG 81-7 w ltd m-107 (lipa korpus, klon gryf i palisandrowa podstrunnica a wpinam się do mg raven) i potrzebował bym więcej tydy tydy niż bum bum jak jest teraz (gram modern metal może trochę ocieram się o dżęty). Stroję do GCGCFAD i najgrubsza struna już mi trochę muli ( .70). Słuchałem próbek na stronie bkp ale wiem że to zabrzmi inaczej w każdej gitarze, dlatego też uderzam do was o pomoc  ;)
« Ostatnia zmiana: 02 Sie, 2015, 20:11:36 wysłana przez dawrus »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #552 02 Sie, 2015, 20:58:32 »
After/ Cbomb.

Offline Fizyczny

• Gaduła
  • THALL
« Odpowiedź #553 02 Sie, 2015, 21:27:26 »
Raczej nie polecałbym tu Nailbomba( miałę Al w prawie identycznym drewnie), zwłaszcza jeśli bardziej dż dż niż pum pum. Jeśl dź dź After, a jeśli dż dż to Warpig. Gram na MG raven tyż.
.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #554 02 Sie, 2015, 21:36:59 »
Czeł? Może być NB, tyle, że ceramic.
Paczki z głów!

Offline dawrus

• Prawie użytkownik
  • dż dż dźdź dż
« Odpowiedź #555 02 Sie, 2015, 21:44:09 »
Z próbek właśnie warpig i after (ceramic) się podobał, by nie było mułu zbytnio, raczej zwarty i szybki atak. Przy okazji :p miał by ktoś do opchnięcia :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #556 02 Sie, 2015, 22:08:58 »
Jeśli chcesz sucho bier aftera jeśli grubiej to Jagger lub Warpig Jeśli bardziej klasycznie to nailbomb ale wg mnie Alnico. Lipa z klonem bedzie dość jasnym kompletem a ceramiczne mają jednak ciut podbitą górkę. To tak wg mnie ;)

Offline dawrus

• Prawie użytkownik
  • dż dż dźdź dż
« Odpowiedź #557 02 Sie, 2015, 22:19:36 »
O dziwo moje wiesło dość ciemne jest, chyba after najciekawszy dla mnie ale pewnie się to jeszcze zmieni :p

Offline Fizyczny

• Gaduła
  • THALL
« Odpowiedź #558 03 Sie, 2015, 01:32:51 »
A nie wiem, mnie siódma muliła w RGD z Nb czasem i trochę za mało agresywny dla mnie był
.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
« Odpowiedź #559 03 Sie, 2015, 12:58:22 »
Wydłuż skalę i zmniejsz kaliber tej najgrubszej struny. Muł może Ci iść nie od pikapa, bo na moje ucho EMG ma słaby sygnał, ale raczej nie muli. W każdym razie nie aż tak, jakoby się mogło wydawać. Ja przechodzę teraz takie batalie, że w moim Epi V7 (24,75") pomimo zastosowania SH-6 nadal szedł muł z tej jednej tylko struny, to była 0.72" w G#. Mimo tego, że stroiła i wszystko było git, to jednak tylko z tej jednej struny muł szedł, grała bardzo nienaturalnie. Zjechałem z kalibrem do 0.68, reszta to 10-52, wyregulowałem i nastroiłem w std B/drop A i jest znacznie lepiej. Obecnie mam w nim EMTY. Dlatego chyba reguła "żeby grać niżej - załóż grube baty" w pewnym momencie się kończy i wchodzi, ja wiem, prawo fizyki strun? :D

Dlatego ja obawiam się, że do drop G, jednak bardziej przydałaby się barytonowa skala (albo chociaż te 26,5) niż jasnogrający pikap. EMTY też miało jebać górą, a jednak w 100% mi tego grubasa nie odmuliło ;)
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #560 03 Sie, 2015, 13:09:57 »
jak się przypierdoli z łapy to i 120 w niskim D nie muli :)
i always go full retard

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #561 03 Sie, 2015, 13:12:43 »
@Mother Puncher Niekoniecznie musi zaraz zmieniać skalę i grubość strun. Tutaj problem bierze się raczej z właściwości brzmieniowych lipy (lub ich braku ;) ), ale i tu da się zaradzić.

@commelina Abomb w momencie, kiedy wiosło już obecnie muli, byłoby dosyć ryzykowne, może wyjść bardzo fajnie, ale Cbomb/ After są znacznie bezpieczniejsze. Jugger to już w ogóle loteria, z cpigiem mogłoby się jeszcze udać.

@dawrus Jeśli nie boisz się pickupów z trochę mniejszym sygnałem, zaryzykowałbym muła/emeralda na neck i VHII/blackdoga na bridge. Można też skupić się na zmianie właściwości drewna, co jest do zrobienia.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #562 03 Sie, 2015, 15:40:54 »
Dobrze ojcze. A teraz pokaz mi choc jedno wiosło  z Nb które muli. Ponad to jeśli kolega ma Ravena bez modów to on sam z siebie był "delikatny, gładki"  i mało nowoczesny w brzmieniu jak na dzień dzisiejszy, stąd nasza współpraca z Markiem by to odświeżyc i tak właśnie powstaje nowy piec.

Offline Fizyczny

• Gaduła
  • THALL
« Odpowiedź #563 03 Sie, 2015, 20:04:33 »
Nie zapominajcie, że kolega ma dość tanie wiosło ze stockowymi pupami, do tego nie używa TSa do ravena...

Mnie muliła siódma z Nb :P Szo do mater punszera to mam warpiga i nie muli ;)

.

Offline dawrus

• Prawie użytkownik
  • dż dż dźdź dż
Bare Knuckle - warto?
« Odpowiedź #564 03 Sie, 2015, 20:50:46 »
Akurat mój raven ma basmoda i dość fajnie gra (gain max daje 4 i jest ciekawie ) a gitarka ma EMG 81-7, stockowe były jakies od ltd. Gitarka taka strasznie zła nie jest, stroi wręcz znakomicie, gra sie bardzo przyjemnie (produckją Korea lata 99/00). Struny mam ghs zack wylde 70-11 + 28 i moze trzeba cos cieńszego ale nie wiem czy nie bedzie zbyt duży flak (mam .70 i stroje go G ) ale sprawdzę i przemyśle dopałki z tsa :) dzięki za tyle informacji ale teraz mam większy mętlik niż wiem co potrzebuje :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 04 Sie, 2015, 08:39:46 wysłana przez dawrus »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #565 04 Sie, 2015, 08:52:31 »
Nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc +28  nie wiem też jak gra Raven z bas modem. Mi-nam głównie przeszkadzał charakter przesteru Ravena, który znakomicie sprawdzał sie w "odskulowym" rocku natomiast gorzej było z nowoczesnym graniem. Zakładamy masowo GHS i uważam  ze 70 do G jest akuratne. Na moim Ravenie przed przeróbkami, na niczym i z zadnym pipakiem nie grało to tak jak powinno wg naszych wyobrażeń. Nie oznacza to ze było źle, zwyczajnie nie było tak jak mogło być i jak potrafiło zagrać wiesło na innym piecu.

Wstaw sobie chłopie Aftery i bedziesz miał dobrą wyjściową. Nigdy nie jest tak ze bedziesz miał pewny wybór.
« Ostatnia zmiana: 04 Sie, 2015, 08:54:26 wysłana przez commelina »

Offline dawrus

• Prawie użytkownik
  • dż dż dźdź dż
« Odpowiedź #566 04 Sie, 2015, 09:11:27 »
z tym +28 to chodzi o to że mam set do 6 a dokładam sobie do środka .28 ;) jeszcze muszę pomyśleć co potrzebuje ale teraz więcej pytań niż odpowiedzi :D

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #567 09 Sie, 2015, 15:58:09 »
Zeby nie zakladac oddzielnego watku, to zapytam tutaj. Zastanawiam sie nad wstawieniem P90 (humbucker sized) do mojego Les Paula, tylko nie bardzo wiem, ktory model wybrac? Jak wiadomo Les Paul to tlusta mahoniowa krowa, ja stroje do A i gram ciezkie i wolne riffy (cos jakby Korn sie skumal z Nirvana), wiec szukam czegos gruzowatego, tlustego ale zarazem w miare klarownego. No i zeby czysty byl czysty (aktualnie mam pod mostem SH6 i to jest zdecydowanie za mocne i ostre na cleanach). To brzmienie nowej gitary @iwronk nawet mi przypasowalo (mimo slabego nagrania) jednak to inna gitara, inne drewna itd. Do BKP Support tez bede pisac, jednak na Wasza opinie tez licze.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #568 09 Sie, 2015, 16:07:27 »
Ja do mahoniowego Jaguara i podobnych brzmień kombinowałem nad Nantucketem (choć w końcu nie kupiłem, tylko zrobiłem risercz), ale jak ma być do napier*olu, to może świniak?

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
« Odpowiedź #569 09 Sie, 2015, 16:30:35 »
Zeby nie zakladac oddzielnego watku, to zapytam tutaj. Zastanawiam sie nad wstawieniem P90 (humbucker sized) do mojego Les Paula, tylko nie bardzo wiem, ktory model wybrac? Jak wiadomo Les Paul to tlusta mahoniowa krowa, ja stroje do A i gram ciezkie i wolne riffy (cos jakby Korn sie skumal z Nirvana), wiec szukam czegos gruzowatego, tlustego ale zarazem w miare klarownego. No i zeby czysty byl czysty (aktualnie mam pod mostem SH6 i to jest zdecydowanie za mocne i ostre na cleanach). To brzmienie nowej gitary @iwronk nawet mi przypasowalo (mimo slabego nagrania) jednak to inna gitara, inne drewna itd. Do BKP Support tez bede pisac, jednak na Wasza opinie tez licze.

SUpermassive HSP90, rozerwał mi mosznę jak miałem okazję ogrywać i sam zamierzam kupić właśnie do LP, jak za słaby będzie, w co wątpię to masz Stockholma ;)
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #570 09 Sie, 2015, 16:49:00 »
Wstaw supermassive'a, robi rozpierdol, jak trzeba, a dalej jest bardzo selektywnie, dymanicznie i w ogóle ma taki specyficzny punch. Do kolejnej swojej gitary prawdopodobnie też wrzucę ten pickup. :)

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #571 10 Sie, 2015, 16:21:12 »
Mister Tim z BKP polecil Mississippi queen i Supermassive. Teraz tylko wybrac, ktory bedzie lepiej pasowac...

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #572 10 Sie, 2015, 17:00:24 »
Mister Tim z BKP polecil Mississippi queen i Supermassive. Teraz tylko wybrac, ktory bedzie lepiej pasowac...

Mississippi będzie więcej kremu, supermassive bardziej ryczy. Rozważyłbym miskę na neck, supera na bridge, jeśli składasz set :)

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #573 10 Sie, 2015, 17:21:37 »
No wlasnie nie wiem, czy set skladac. Wyjdzie wiecej niz gitara warta :D Na neck myslalem wstawic jakiegos PAFa, no ale jeszcze decyzji nie podjalem.

Orange

• Gość
« Odpowiedź #574 10 Sie, 2015, 22:30:08 »
Merlin paf pod gryf.  Albo shaller golden 50. A pod most bkp