Autor Wątek: Bare Knuckle - warto?  (Przeczytany 154794 razy)

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
Odp: Bare Knuckle - warto?
« Odpowiedź #450 22 Gru, 2014, 13:38:59 »
A ma ktoś doświadczenie z gryfowym Aftermathem zamontowanym pod mostem?

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #451 22 Gru, 2014, 13:42:47 »
Dobra, chopakie, jest sprawa. Kto z Was ogrywał jakieś HSP90 od BKP? Kusi mnie wrzucić do mojego Gibsona Midtown Custom coś takiego pod gryf żeby dżezy same wychodziły, a pod most Muła, Blek Doga albo Rebel Yell'a. Łoczjufink?
Leoś ma set Stockholmów które źli ludzie mu naraili ;)

Yup. Mam set. I to bardzo dobry set jest. Nie wiem jak tam dżezy, ale metalurgia i obróbka skrawaniem wychodzi elegancko :D
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline deathtom

• Gaduła
« Odpowiedź #452 23 Gru, 2014, 13:55:40 »
Powiem tak.
Mam w 30letnim Vantage BareKnuckle Emeraldy i gra to razem tak, że kopara opada. Bardzo czułe przetworniki, bardzo czytają naszą rękę, mają super atak i dają taki świeży i okrągły sound. Nie świszczą i nie są tak suche jak inne popularne BareKnuckle. Jestem zadowolony jak pierun. Nie spodziewałem się takiego efektu. Nie wymieniłbym na żadne inne (jak na razie :devil: )

Offline Fizyczny

• Gaduła
  • THALL
« Odpowiedź #453 06 Sty, 2015, 23:36:02 »
Hmm.. A co byście zaproponowali jako tańszą alternatywę VHII ? Słyszałę, że SH2 może być spoko, a może jakie dimarcjo(ionizer, dactivator neck, illuminator czy jaki kuj) ? Najlepiej żeby też sporo góry było i ładnie się splitowało, ale generalnie charakterem jak najbardziej do VHII podobne.
.

Offline lordgreg33

• Gaduła
« Odpowiedź #454 06 Sty, 2015, 23:46:37 »
Hmm.. A co byście zaproponowali jako tańszą alternatywę VHII ? Słyszałę, że SH2 może być spoko, a może jakie dimarcjo(ionizer, dactivator neck, illuminator czy jaki kuj) ? Najlepiej żeby też sporo góry było i ładnie się splitowało, ale generalnie charakterem jak najbardziej do VHII podobne.
Miałem kiedyś SH-1 i z tego co pamiętam mógłby chyba odegrać rolę ubogiego krewnego VHII, ale prawda taka, że znam VHII z youtube  :D ( co prawda obecnie w swoich gitach mam tylko BKP ale przerabiałem wiele różnych pickupów i raczej nie wróciłbym w tej chwili do żadnych duncanów, dimarzio i innych gibsonów... ;) ).

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #455 07 Sty, 2015, 04:55:24 »
SH-1 to '59, czyli The Mule jak już, czyli zwykły PAF, a ten o którym mówisz jest "hot rodowany". Najlepiej, jeśli chcesz VHII - zbieraj na VHII :D

Z podobnych nie wiem, może PATB-3 od SD?

Offline lordgreg33

• Gaduła
« Odpowiedź #456 07 Sty, 2015, 07:39:35 »
SH-1 to '59, czyli The Mule jak już, czyli zwykły PAF, a ten o którym mówisz jest "hot rodowany". Najlepiej, jeśli chcesz VHII - zbieraj na VHII :D

Z podobnych nie wiem, może PATB-3 od SD?
Może i tak...choć obecnie posiadam the mule i jakoś specjalnie mi SH1 nie przypomina...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #457 07 Sty, 2015, 08:35:36 »
@Fizyczny spróbuj deactivatora, jeśli uważasz ze na BKP Ciebie nie stać, lub jeśli chcesz być hipsterę ;)
Dla mnie to jedyny DM które toleruję bez wysypki.

Offline Fizyczny

• Gaduła
  • THALL
« Odpowiedź #458 07 Sty, 2015, 08:42:58 »
Hipsterę wśród BKPowców     he      he

Nie stać mnie w dwóch wiosłach :P

Dactivatorek neck ? Tak patrzałem po tych wykresikach i mi się podobał, ale nie słyszałem żeby ktoś go używał do takiego śpiewnego grania, wydawało mi się, że raczej pod gaina jest robiony
.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #459 07 Sty, 2015, 09:06:20 »
Hipsterę wśród BKPowców     he      he

Nie stać mnie w dwóch wiosłach :P

Dactivatorek neck ? Tak patrzałem po tych wykresikach i mi się podobał, ale nie słyszałem żeby ktoś go używał do takiego śpiewnego grania, wydawało mi się, że raczej pod gaina jest robiony

I to jest problem z wykresami i kierowaniem sie wyłącznie nimi.

Offline Zelman

• Gaduła
  • http://trylionband.com
    • Trylion
« Odpowiedź #460 12 Sty, 2015, 19:58:25 »
Taka sytuacja:
Ibanez RG1527 (lipa, gryf klon, podstrunnica palisander). Strój drop A#. Aktualnie siedzą w nim DiMarzio Crunch Lab + Liquifire.
Tak to brzmi aktualnie (stare struny, więc lekka zmułka jest):
rytm
Wlacz osadzony player soundcloud

solo

Chciałbym jakieś BKP wsadzić, ale nie wiem jakie. Z próbek na stronie brzmią mi ceramiczny Nailbomb i ceramiczny Warpig. Chciałbym, żeby pod mostem było bardziej "tight" oraz może trochę mniej siary i więcej klarowności na akordach. Nie wiem, czy Warpig to nie będzie za dużo dołu do mojego grania. Painkiller i Juggernaut na podstawie próbek w ogóle mi nie siedzą. Aftermath też tak średnio. Ważne, żeby mostkowy też dobrze gadał w solowych sytuacjach.
Pod gryf chciałbym coś zbliżonego do Liquifire z delikatnie mocniejszą górą. Jak wypada gryfowy alnico Nailbomb? Czy warto w ogóle patrzeć na pickupy rodzaju Black Dog - spasuje to mocą do mocnego np. Nailbomba?

Jeszcze dodam, że w środkowej pozycji chciałbym je mieć w "petrucci mod", czyli grają wewnętrzne cewki obu pickupów.
« Ostatnia zmiana: 12 Sty, 2015, 20:14:53 wysłana przez Zelman »

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #461 12 Sty, 2015, 21:19:03 »
Jak pisałem wcześniej miałem w RG827Z set Nailbombów. Ceramic pod mostem zajebisty, wszystko na tym zagrasz i nie ma zamuły. Gryfowy według mnie jest o wiele lepszy niż Air Norton w lipie czy Liquifire, którego nie cierpiałem hehe. Te dwa nie mają startu do tego Nailbomba. Ale swego czasu pod gryfem rozjebał mnie Cold Sweat i dzisiaj brałbym w ciemno. Rozważ też pod gryf VHII, dla niektórych lepszy od CS. Warpiga miałem tylko raz i to dość krótko w Ibku 1527Z, nie wiem czy ceramiczny czy alnico, ale nie pasił mi że japier*ole ;)
power to a being never dies

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #462 12 Sty, 2015, 23:54:19 »
Nie pamiętam, czy to zgodne z regulaminem, ale ktoś mnie kiedyś w tym temacie pytał, za ile będę pchał swoje przetworniki, no więc pcham http://forum.sevenstring.pl/sprzedam/bare-knuckle-pickups-aftermath-set/

Offline Olcha

• Gaduła
« Odpowiedź #463 12 Sty, 2015, 23:56:48 »
Mam set Nailbomów alnicoV. I mogę jedynie powiedzieć że są zajebiste po prostu, do obydwu nie mam pytań, gryfowy czytelny i delikatnie ciepły, mostkowy pełny i tight.
 Czego chcieć wiecej, wsadziłem to do mahonia :)

Zrobiłem to po przewaleniu praktycznie wszystkich dimarzio i SD i jest inaczej - dla mnie na pewno na plus, czuć ze są bardziej "specyficzne" w dobrym tego słowa znaczeniu.

Offline Zelman

• Gaduła
    • Trylion
« Odpowiedź #464 13 Lut, 2015, 14:50:01 »
W odpowiedzi na pytanie z tematu - warto!

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
« Odpowiedź #465 13 Lut, 2015, 16:22:15 »
Brzmi naprawdę ok choć wolałbym usłyszeć ją na Nailbombach  :headbang:
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline Zelman

• Gaduła
    • Trylion
« Odpowiedź #466 13 Lut, 2015, 16:25:30 »
Brzmi naprawdę ok choć wolałbym usłyszeć ją na Nailbombach  :headbang:

Celowałem na początku w Nailbomby (ceramic pod mostkiem i alnico V pod gryfem), ale akurat napatoczyły się używki Aftermathy od @mondomg ,więc zaryzykowałem i jestem mega zadowolony., chociaż też jestem ciekaw, jak by to gadało na Nailbombach.

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #467 13 Lut, 2015, 18:05:42 »

Ależpiękniekurwią!

BTW ramki weszły bez problemów?
power to a being never dies

Offline Zelman

• Gaduła
    • Trylion
« Odpowiedź #468 13 Lut, 2015, 18:13:24 »

Ależpiękniekurwią!

BTW ramki weszły bez problemów?

Na styk - udało się bez dłubania. Według info od @mondomg te puszki są trochę mniejsze, niż wymiary na stronie BKP (https://bareknucklepickups.co.uk/main/downloads/dimensions/humbuckers/7_string.pdf).

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #469 13 Lut, 2015, 21:24:54 »
Proponuję zmianę nazwy wątku na "Bare Knuckle - warto." ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #470 13 Lut, 2015, 21:37:45 »
Właśnie miałem zapytać, czy po 20. stronach są już jakieś wnioski ;).
Paczki z głów!

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
« Odpowiedź #471 14 Lut, 2015, 11:17:53 »
Nailbomb AlNiCo po mostem (zresztą jako jedyny). Gryf klon/palisander decha Padouk. Nagrywane na szybko.No i oczywiście jebie cyfro  :facepalm:
Niebawem próba Warpiga.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #472 14 Lut, 2015, 19:45:17 »
No i oczywiście jebie cyfro  :facepalm:
Najbardziej to nie w gitarach ;).
Paczki z głów!

Offline IndependenT

• Gaduła
« Odpowiedź #473 22 Mar, 2015, 12:09:57 »
poszukiwań ciąg dalszy, po przygodzie z ceramicznym nailbombem stwierdzam że to pipak nie dla mnie, oczywiście jest ok, ale dla mnie taki grzeczny jest trochę, brakuje mi w nim mięcha, drapieżności i takiego agresywnego środka, co polecacie? aftera czy painkillera? dodam tylko że gita to Ibanez RGD, korpus basswood.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #474 22 Mar, 2015, 12:30:49 »
poszukiwań ciąg dalszy, po przygodzie z ceramicznym nailbombem stwierdzam że to pipak nie dla mnie, oczywiście jest ok, ale dla mnie taki grzeczny jest trochę, brakuje mi w nim mięcha, drapieżności i takiego agresywnego środka, co polecacie? aftera czy painkillera? dodam tylko że gita to Ibanez RGD, korpus basswood.

Jak chcesz bardziej karabin maszynowy, to after, laserowy środek- apap, a jak czołg/granatnik maszynowy- ceramiczną wojświnię. :) Coś pośrodku, bierz jaggera ;)