Autor Wątek: RG2228 czyli potęga strojenia się do Ź  (Przeczytany 48930 razy)

Yony

• Gość
RG2228 czyli potęga strojenia się do Ź
« 25 Gru, 2006, 23:46:31 »
http://ibanez.com/forum/forum_posts.asp?TID=4151
Czy ja to dobrze zrozumiałem? Przemo, weź i mnie oświeć, bo może ja nie baudzo kumam...

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
przeciez nikt wklejał ten link na .pl

tak i to znaczy, ze od NAMM 2007 bedzie mozna kupic seryjnego ibaneza z 8 strunami :)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
nie mozna bedzie tylko "TRZEBA BEDZIE" !!!!!!!!!!

:twisted:  :twisted:  :twisted:

http://drumcityguitarland.com/inventory/Details.cfm?ProductTypeID=14&BrandID=18

a tu troche danych:
model name: RG2228-GK 8-STRING GUITAR !

Bolt-on
Fixed Edge III-8
Basswood body
EMG 808 Pickups

kupuje dziada jesli bedzie mial FX Bridga  :twisted:
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
:D A to czadowo :) ciekawe, chyba bedzie miał dwa pręty, nie?
No i cieszę się na ten stały mostek.
Kurde, jest na co odkładać mamone :)

Tylko ile bedzie kosztować...

Offline el-biczel

• Pr0
Cytat: "nikt"
nie mozna bedzie tylko "TRZEBA BEDZIE" !!!!!!!!!!

:twisted:  :twisted:  :twisted:

http://drumcityguitarland.com/inventory/Details.cfm?ProductTypeID=14&BrandID=18

a tu troche danych:
model name: RG2228-GK 8-STRING GUITAR !

Bolt-on
Fixed Edge III-8
Basswood body
EMG 808 Pickups

kupuje dziada jesli bedzie mial FX Bridga  :twisted:

uuu EMG sweet mowiac krotko :) do mnie wlasnie przyszly czesci na lutnicza 7demke jeszcze tylko na EMG 60/7 czekam :)

Offline wojtux

• Nowy użytkownik
Witajcie nowy tu jestem. Na 7-string gram od ponad roku, aktualnie mam ESP LTD H-307 na Dimarzio Blaze. I tak na przywitanie umieszczam bardzo ladna fotke:

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
A witaj :) Troche czailes sie z tym pierwszym postem ;)

Co do 8ki to teraz dopiero sobie uzmysłowiłem, że tak wygląda fx edge III (przykrecony floyd) :oops: I teraz nie wiem czy wolałbym FX bridge czy FX Edge III :). Po wyglądzie zaślepki na truss rod mozna sadzic ze jest tylko jeden. Przynajmniej mi sie tak wydaje.

Pozdr

SCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
FX bridge to blokowany mostek staly z mikrostrojeniem i blokada na gryfie. taki sam mostek byl montowany w modelu Joe Satrianiego JS2000, Micka Thomsona MTM1 oraz w modelach LACS dla panów z Mesuggah. Ja i tak mam poblokowane moje Edge i jest to super opcja.o wiele stabilniej trzyma stroj niz zwykle stale mostki a struny nie zsuwaja sie z siodelek
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline el-biczel

• Pr0
ciekawe jaka menzure bedzie miała

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Cytat: "el-biczel"

stawiam ze 30cali,i mam nadzieje ze nie krotsza bo bedzie porazka ze strojeniem tego

EDIT: cena na europe 1400Euro. czyli na stany ok 1200$$ znajac zycie ,Prestige plus ta cena = bardzo duze prawdopodobienstwo ze to Made In Japan  :twisted:

Offline el-biczel

• Pr0
Cytat: "el-biczel"

stawiam ze 30cali,i mam nadzieje ze nie krotsza bo bedzie porazka ze strojeniem tego

EDIT: cena na europe 1400Euro. czyli na stany ok 1200$$ znajac zycie ,Prestige plus ta cena = bardzo duze prawdopodobienstwo ze to Made In Japan  :twisted:

o w twarz 1200$ to tanio  :twisted:

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
ktos jest powaznie zainteresowany ta gitara?? gdzies miedzy marcem a kwietniem (o ile juz beda dostepne wtedy) moglbym sciagnac 1 lub 2 do PL

Offline el-biczel

• Pr0
ktos jest powaznie zainteresowany ta gitara?? gdzies miedzy marcem a kwietniem (o ile juz beda dostepne wtedy) moglbym sciagnac 1 lub 2 do PL

kurde jestem na kupnie 7demki lutniczej, mniej wiecej w tej cenie gdyby nie to...

Yony

• Gość

Wiesz co men? Zobaczymy, jeżeli rzeczywiście zamknąłbym się w kwocie powiedzmy do 5 tys, to jak już będzie dostępna, spróbuję powalczyć z jakimś kredytem, czy cuś...?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
no ja tez czekam na oficialna cene. w USA prawdopodobnie wioslo bedzie mialo inny kolor niz w Europie a to na fotce jest wlasnie edycja na europe

jak cos bede nowego wiedzial to dam znac

Offline el-biczel

• Pr0
no ja tez czekam na oficialna cene. w USA prawdopodobnie wioslo bedzie mialo inny kolor niz w Europie a to na fotce jest wlasnie edycja na europe

jak cos bede nowego wiedzial to dam znac

ztym kolorem to moze i dobrze, bo czarny to troszke lipa :) ten niebieski prototyp był zajebisty :twisted:

Yony

• Gość
Dostałem odpowiedź z Intertonu:

Cena na dziś 1275 EURO + 22%VAT z futerałem zamówienie go 15.02.2007 odbiór koniec sierpnia, cena aktualna będzie znana 1.02.2007. przy zamówieniu należy przedpłaćić.

Offline el-biczel

• Pr0
czyli w sklepie raczej tego nie ujrzymy.... a szkoda, bo zanim cos takiego bym kupił, to osobiscie najpierw wolałbym ograc...

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Cytat: "Yony"
Cena na dziś 1275 EURO + 22%VAT z futerałem zamówienie go 15.02.2007 odbiór koniec sierpnia, cena aktualna będzie znana 1.02.2007. przy zamówieniu należy przedpłaćić.

niech mnie w dupe pocaluja.zamawialem juz u nich w ten sposob mojego 1077XL ,czekalem pol roku,nie dostali tej gitary i kazali czekac drugie pol roku  :x

bedziesz mial szanse u mnie jak dobrze pojdzie ale to po wakacjach....

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
niektorzy to jednak wszystko musza spier....

http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_uk.html

nowy ibanez 8strunowy bedzie mial skale 27cali <sciana> :x

Yony

• Gość
Gdzieś to kurwa wyczytał, bo nie widzę?!

Yony

• Gość
Znalazłem. To chuj, robię se customa który będzie wyglądał jak RG.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Cytat: "Yony"
Znalazłem. To chuj, robię se customa który będzie wyglądał jak RG.

selekcja naturalna :P nie chca mojej kasy to nie.ESP zgarnie  :twisted:

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
filmik z prezentacji na NAMM SHOW

w sumie nic ciekawego,koles cos tam pod nosem pierdzieli ale mozna sobie wioslo poogaldac :P

http://www.gearwire.com/ibanez-eight-string-winter-namm.html

Offline zz_top

• Gaduła
    • http://www.pasguitars.com
Witam wszystkich! Przy okazji 1 posta pozdrawiam nieliczną lecz szlachetną zgraję, smietankę i szumowiny... :D
Abstra-huj-ąc od tego, że się komuś nie podoba menzura 27" to uprzejmie donoszę, że jakiś gostek na sevenstrings.org znalazł te Ibki w Kanadzie po 1099USD. To ładne 250$ mniej niż w USA... Jakby to kogoś interesowało, to jeszcze parę miechów mam kola w Kanadzie mogącego ściągnąć co się da na mienie przesiedleńcze...
Przemek Sułkowski
PAS Handmade Guitars