Jeszcze raz, witam wszystkich
Skoro opowiedziałem matisq swoją smutną historię o mayo, to postanowiłem pokazać wam moje wiosło.
Setius jaki jest każdy widzi. Specka od standardowej różni się klonową podstrunnicą i pickupami w układzie HSH.
W czasach kiedy klon nie był opcją w Setiusie napisałem maila do Mayo czy da się zrobić klonową podstrunnicę. Odpisali, że "z przyjemnością, w cenie instrumentu" Złożyłem zamówienie u kolegi w sklepie który już sporo handlował z mayo. Następnego dnia przychodzę i dostaję odpowiedź że klonu nie będzie "bo się nie klei"
. Po kliku telefonach stanęło ostatecznie na tym że zrobią klon w cenie instrumentu. HURRA! Uzbroiłem się w cierpliwość i czekałem. Po grubo ponad 2 miesiącach idę do sklepu i pytam znajomego jak tam gitara. Dzwonimy...dostajem
y odpowiedź że gitara jest na polerni i będzie w przyszłym tygodniu. Przychodzę po tygodniu raz, nie ma, drugi, też nie, trzeci, też nie. Kumpel się lekko mówiąc uniósł i zadzwonił do mayo z gębą co się dzieje. Dostał odpowiedź że wiosło jednak polerni nawet nie widziało...i jeszcze to trochę potrwa. Kumpel miał jakieś kontakty z Mighty Haliną
to zadzwonił i ona coś tam dopilnowała z tą gitarą. Myślę sobie, już nic nie może się zdarzyć ALE! tuż przed przyjazdem dostaję informację że gitara będzie z zapasowymi przetwornikami bo pod koniec roku w całej EUROPIE mayo nie mogło znaleźć białego ToneZone'a
I czekali na styczniowy transport pupsów z USA. Gitara przyjechała z setem czarnych pickupów. W lutym ze sporą dozą nieufności wysłałem im gitarę na "3 dni" ... nie było jej tydzień
Gitara mi dobrze leży, fajnie gada. Jestem zadowolony, ma wszystko czego chciałem. W sumie chciałbym jeszcze jedno bardziej szatańskie Mayo ale po podwyżkach cen i tym co się działo to nie ma co, poszukam czegoś innego
Skervesen na celowniku!
a jako że
(zawsze mi się podobało
) to proszę:
Mostek: Dimarzio ToneZone
Środek Dimarzio Area 67
Gryf: Dimarzio PAF Pro