Cóż, przyszła i na mnie pora. Gutaru kupione od Lothara, któremu bardzo chciałbym podziękować za udaną transakcję i gościnę podczas odbierania mebla w Poznaniu. Również chciałbym podziękować Lordowi za case, bez którego nie poradziłbym sobie nijak.
Z gitary jestem bardzo zadowolony, spełnia wszystkie moje oczekiwania, bo w roli instant modern metal djent machine spisuje się idealnie, lepiej od MMJP7 AKA "Swiss Army Knife", z którego mogę ulepić w zasadzie każde brzmienie, a Biegał Zgniatacz jest jednak niemożliwie charakterny. EMG 808X to strzał w dziesiątkę, jeśli chodzi o aktywy, nie zmieniłbym absolutnie nic w brzmieniu zarówno jednego, jak i drugiego. Do tego wygodny gryf, estetyczne wykończenie i ergonomia kształtu sprawia, że bardzo dobrze się dogadujemy.
Jestem w trakcie klecenia testu mojego rigu nagraniowo-mixerskiego, który może jeszcze w tym roku wrzucę tu na forum, więc będzie okazja posłuchać, jak Crusher się u mnie sprawuje, jeśli to kogoś interesuje. Oczywiście znajdzie się również na moim demo, które realnie planuję na wiosnę/lato 2012.
Specyfikację pozwoliłem sobie skopiować z
tematu Lothara:
Spec:
No. of strings:8-string
Scale length:28”
Construction method:Ran AANJ w/NTB style heel and metal inserts/countersunk hex bolts
Body shape:CRUSHER
Body material: carved - American Walnut
Body finish:other - Hand-rubbed Oil
Headstock shape:CRUSHER
Headstock:regular
Headstock finish:match body finish
Truss rod cover:ovangkol
Logo:MOP
Neck material:Ovangkol (quartersawn)
Neck shape:Ran R8
Nut width:2 5/32” (55mm), 8-string
Thickness at 1st/12th:20-22mm