Przecież nie napisałem że jest słabo wykonany(ale można się więcej spodziewać), ale z drugiej strony jeśli ktoś napisze, że wykonanie jest na wysokim poziomie to kłamie, albo nie miał nigdy innego smartphona w rękach
. I jest się do czego przyczepić: głównie spasowanie obudowy i słabe materiały - no mogli zrobić aluminiowa ramkę w high-endowym telefonie za grubą kasę. Ale braku solidności nie mogę zarzucić, wielokrotnie spadł mi ryjem na asfalt czy inne twarde podłoże i nic poza obtarciami się nie stało.
A gorilla glass bardzo chętnie się rysuje(wystarczy nosić w kieszeni z kluczami od auta
), dlatego założyłem folię na wyświetlacz.
Samsunga nie kupiłbym za to że odgrzewa kotlety i jest mało innowacyjny w porównaniu do innych producentów(podobnie jak HTC).
Co ostatnio Samsung wniósł w rynek androidów? Ogromny ekran w telefonie, którego nawet w kieszeni nie da się schować?
Mam wrażenie, że Samsung jak i HTC jadą w tej chwili na swojej opini i będą w tyle jeśli chodzi o smarty. Natomiast wydaje mi się, że główne role na rynku androidów odegrają LG, ASUS, Motorola.
Podejrzewam, że następnym telefonem który kupię będzie jakaś Motorola.
A i jeszcze jedna rzecz. SGS ma ogromne wsparcie ze strony developerów, chyba największe ever jeśli chodzi o androidy. Ale z pośród dziesiątek romów, które przerzuciłem znalazłbym może 1, który działał w 98% dobrze(co ciekawe na andrzeju 2.2). KAŻDY rom 2.3 i 4.0 jest pełen błędów. O ile w przypadku 4.0 nie można mieć pretensji, bo sa to porty. O tyle za 2.3 winę ponosi Samsung. Najlepszym romem 2.3 dla mnie było MIUI, SURFACE też dawał radę z tego co pamiętam.
Żeby nie było wątpliwości: SGSa używam od ponad roku i jestem z niego mega zadowolony, nigdy(chyba?) mnie nie zawiódł i pewnie jeszcze długo bede go miał
Btw. jakby ktoś szukal uchwytu do samochodu na telefon to polecam Nokia CR-115. Sprawiłem sobie ostatnio taki i jest bardzo git. Z wysyłką poniżej 30zł na allegro