Hejka!
Noszę się powolutku z wymianą wysłużonego combo spajdera II na sprzęt bardziej zawodowy i wejść na level lampowego kreowania własnego brzmienia od podstaw. Troche grzebałem po forach i jutubach (OlaEnglund jak zwykle mnie zniszczył swoimi pruupkami
)
Spoiler
... i padło póki co na wspomnianego już Fireball'a.
Będę bardzo wdzięczny jeśli jakiś miłosierny forumowicz zaprosi mnie do obmacania sprzeciku i wypicia browarka
W grę wchodzą osobniki z dolnośląskiego, wielkopolskiego i lubuskiego. Najchętnie Wrocław bo bywam tam w łikendy (szkoła). Bardzo chętnie ograłbym na różnych zestawach w celu określenia najlepszego połączenia.
Chciałbym też prosić o Was wszystkich o radę odnośnie mojego przyszłego brzmienia.
Generalnie wiem jakiego brzmienia oczekuję. W połączeniu z moim LTD Sc607b w standard A ma być zwarte, miażdzące, z pełnym dooołem, selektywne. Mój styl gry to głównie trojaczki, przerywane szesnastki i skipping po strunach. Czystego kanału używam rzadziej, jednakże oczekuję że będzie pełny i dzwięczny. Z tego co wiem FB takowy ma jeśli się nie mylę.
Oczywiście noisegate obowiązkowo!
Aktualnie gram w kapeli, gdzie jestem jedynym gitarzystą i gramy muzę w stylu industrial/experimental/modern metal i do takiego też stylu chcę wpasować brzmienie.
Pytanie też się nasuwa jaką paczkę. Na pewno jestem przekonany co do ściętej natomiast nie na 100% co do V30. Nie grałem więc nie wiem ale wyczytałem od was że potrafią siarczeć. A siary nie lubię. Może jakieś inne propo?
Żeby nie było niejasnośi dorzucę pare linków z brzmieniami kapel które mi siedzą.
Spoiler