Autor Wątek: Przyzwoita 7mka do 2000-2500 (nie dla mnie :D)  (Przeczytany 12711 razy)

Offline Tribunal

• Prawie użytkownik
Przyzwoita 7mka do 2000-2500 (nie dla mnie :D)
« 23 Lip, 2011, 21:24:00 »
Moja kobita sie zajarała na 7mke po tym jak jej pożyczyłem swojego LTD :)

Podjeła więc decyzje zeby sobie też sprawić siódmą strunę ;)
Jest tylko jedno ale...ma być NOWA bo bierze na raty

Z tego co widziałem to mało jest siódemek w tym pułapie...na mój gust RGA7 by sie nadał tylko ponoć od razu trzeba przetworniki wymieniać ...(a rga72 jest niebieski co już ją dyskwalifikuje...ko biety :P )

Can someone help us ? Jest coś ciekawego w tej cenie ?

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Niech weźmie Schectera Demona, wciaga nochem RGA a kosztuje koło 1300 zeta.

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Szkoda, że nowa. Mój Schecter byłby cacy ;)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Niech Twoja luba pomyśli nad wzięciem kredytu gotówkego i kupnem jednak używki, bo wtedy już naprawdę jest kilka fajnych opcji.
B ( o ) ( o ) B S

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
a moze ten nowy cort 7 w barytonie ? :D
[googluje]
Cort EVL K47B 7
i always go full retard

Offline Tribunal

• Prawie użytkownik
Jaki Truuu ten cort  xD

A co do tego demona... To na tyle dobre wiosło, żeby  zrobić mały upgrade np przetworników za jakiś czas ? Nie chce zeby wywaliła kase w błoto...(jakbym mógł to bym sie dołożył :P )

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Dobre ma pickupy.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Demon to naprawdę zdumiewająco dobry patyk.

Swoją drogą, świetnie z dziewczyną trafiłeś, że ją do standard B ciągnie ;D
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Tylko gryf ma taki jak Wojciech Mann talię.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Tribunal

• Prawie użytkownik
Wysoka, ruda i z 7demką w łapie...no czego chcieć więcej :P

A Ibanez apex2 ? Te PAF'y dają rade na "wyższych przesterach" ?

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Imo kompletnie nie, ale są ludzie którzy się tym jarają.

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Wysoka, ruda i z 7demką w łapie...no czego chcieć więcej :P

A Ibanez apex2 ? Te PAF'y dają rade na "wyższych przesterach" ?

Jezeli myslicie o Apex2, to LTD MH-417 jest chyba w zblizonej cenie?
A to fajne wioslo i nie potrzeba nic wymieniac, zeby gralo sensownie.
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline Tribunal

• Prawie użytkownik
Myślimy o nim bo za 2,6k stoi na guitarcenter.pl . (raczej już nie myslimy...sie już ustawiła na tego apexa...zapewne bd musiał jej lutnika zafundowac zeby z nią porządek od razu zrobił ;) A że fanką korna a zwłaszcza munky'ego jest...dobrze ze facet mieszka daleko bo bym miał niezłą konkurencje :P )

Offline Frantick

• Gaduła
uwaga bluznie!
hmmm jak fanka korna to imho 6 zestrojona nizej by jej stykla ;) , nie przypominam sobie zeby korn wywijał jakies sola czy inne dzwieki ktore wymagaly by dolnego e zawsze pod reka, wiec i problem rat by sie rozwiazal :P.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins

Offline mateusz.

• Gaduła
  • Wydobywam specjalne pasmo z 8. struny!
Jeśli chce grać Korna to dolnego e będzie potrzebowała, Head wiele motywów miał w zwrotkach na niej. Jeśli jednak myśli o graniu bardziej w munky'ego (o ile dobrze zrozumiałem to jest jego fanką) to imho 6 zestrojona do A może wystarczyć. ;)

Online oz

• Pr0
o Apexie 2 krążą relatywnie dobre opinie, moim zdaniem nie jest to zły zakup,

Offline lewys777

• Prawie użytkownik
Gryf w porządku, nie powinien być za szeroki dla Twojej dziewczyny, nie ma mostka ruchomego więc zero problemu z wystrojeniem.  Na plus PaF-y, jak dla mnie fajny pazur i środek /  przystawki bardzo czułe, w zależności jak wysoko ustawisz magnesy od strun to tak grają. Jak chcesz taki totalny syf jak na Kornie - Here to Stay to trza je ustawić blisko strun, jak chcesz grać death, metalcore, ogólnie cos ambitniejszego to polecam odsunąć max do 0,6mm
Napadnij na Bank i kupuj jej oryginał... :)

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Na plus PaF-y, jak dla mnie fajny pazur i środek /  przystawki bardzo czułe, w zależności jak wysoko ustawisz magnesy od strun to tak grają. Jak chcesz taki totalny syf jak na Kornie - Here to Stay to trza je ustawić blisko strun, jak chcesz grać death, metalcore, ogólnie cos ambitniejszego to polecam...
...to polecam zmienić przystawki na takie które się do tego nadają ;) Choć nie, w sumie jak w ogóle chcesz grać metal to polecam zmienić przystawki na takie, które się do tego nadają. PAFy to ciekawy i dobry wynalazek, niestety, do współczesnego metalu, imo, bardzo mocno przestarzały. To trochę tak, jakbyś chciał słuchać Meshuggi ze zjechanych winyli na 30letnim gramofonie tylko dlatego, że to oryginalny full analog i "ma duszę".

Online oz

• Pr0
rachet miałeś pafy? czy sobie tak pierdolisz?

Offline lewys777

• Prawie użytkownik
Jest wiele zajebistych przystawek, wszystko zależy od ich ustawienia, mam w gitarach Paf-y i Blaze, każde brzmią inaczej, a obydwie są zajebiste, a od razu porównywać do starego radia.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Nie miałem, ale grałem. I słuchałem. Nie zwykłem pierdolić o czymś o czym zupełnie nie mam pojęcia, a nawet jeśli, to zaznaczam to wielkimi literami.

Ale może jakimś cudem nie wyłapałem jakiejś zajebistości PAF'ów która na innym sprzęcie robiła z nich coś imo kiepskiego a na moim, odpowiednio ustawionych, zrobiłaby z nich maszyny do topienia mózgów. Z jakiegoś jednak powodu chyba tylko ćpuny z Korna, a i to chyba ostatnio już nie obydwaj, używają PAFów a 99,9% reszty gitarzystów z metalowego światka nawet się do nich nie zbliża. Mylę się? ;)

Offline Frantic

• Pr0
Nie miałem, ale grałem. I słuchałem. Nie zwykłem pierdolić o czymś o czym zupełnie nie mam pojęcia, a nawet jeśli, to zaznaczam to wielkimi literami.

Ale może jakimś cudem nie wyłapałem jakiejś zajebistości PAF'ów która na innym sprzęcie robiła z nich coś imo kiepskiego a na moim, odpowiednio ustawionych, zrobiłaby z nich maszyny do topienia mózgów. Z jakiegoś jednak powodu chyba tylko ćpuny z Korna, a i to chyba ostatnio już nie obydwaj, używają PAFów a 99,9% reszty gitarzystów z metalowego światka nawet się do nich nie zbliża. Mylę się? ;)
99,7%.

A tak poważnie to też nie lubię PAFów, grałem na apexie i to było jedno z najgorzej brzmiących wioseł jakie miałem okazje trzymać. No ale to ibanez, one są po to żeby na nich brzęczeć i piszczeć.

Offline lewys777

• Prawie użytkownik
o gustach się nie dyskutuje, ale fakt że metalowy światek gdzie nie spojrzysz to tylko EMG wiadomo z jakiego powodu. Jak ktoś miał takie, a potem przesiadł się na pasywne to wie do czego zmierzam.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Niestety, ale Pafy do metalu to pomyłka. Moim zdaniem gówniane pickupy do takiej muzyki i tyle. Dziękuję, dobranoc.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .