Autor Wątek: Problemy z podlączeniem SD Blackouts  (Przeczytany 4453 razy)

Offline Alzheimer

• Nowy użytkownik
Problemy z podlączeniem SD Blackouts
« 29 Mar, 2011, 19:28:14 »
Witam, wymieniałem ostatnio przystawki na SD Blackouts. Schemat łączyłem zgodnie z diagramem zamieszczonym na stronie producenta:

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=2_blackouts_1v_1t_3w 

Niestety po lutowaniu nie ma w ogóle sygnału. W załączeniu przesyłam zdjęcie mojego podłączenia. Proszę o pomoc w ustaleniu co jest nie tak (opis lub poprawka a paincie mile widziane). Jedyne co różni diagram ze strony SD z moim podłączeniem to przełącznik - jest inny. Ale nie wiem czy może to być przyczyną.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Podłącz baterie
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline Alzheimer

• Nowy użytkownik
 :lol: - a tak na poważnie?

Offline gkoz

• Gaduła
a jesteś pewny, że połączenia przy gnieździe wyjściowym masz dobre?

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Przełącznik może być przyczyną, np. w moim wiośle jak swego czasu zmieniałem pickup, chiński switch rozpieprzył się kompletnie, między innymi odcinając sygnał.

Ale to chyba była wyjątkowa sytuacja, bo niejaki pewnie Wam znany lutnik Nexus stwierdził zdziwiony, że dawno się tyle z jednego popsutego wichajstra nie nauczył, i że nie wpadł by na to, że Chińczycy tak coś zepsuć umieją :D
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Alzheimer

• Nowy użytkownik
Gniazda jestem pewien. Jedynie co podejrzewałem to złe połączenie w przełączniku (chyba, że jak Rachet stwierdził, padł mi on całkowicie). Zastanawiałem się jeszcze nad podłączeniem, ale sprawdzałem schemat chyba z dziesięć razy. Kolory kabli w niektórych przypadkach mogą się różnić, bo akurat takie miałem na stanie.

Offline gkoz

• Gaduła
to przylutuj kabel np z mostkowego pickupa do potka głośności, albo do tej środkowej nóżki przełącznika. Jeśli będzie działało to jest to wina przełącznika, jeśli nie to szukamy dalej
« Ostatnia zmiana: 30 Mar, 2011, 09:00:15 wysłana przez gkoz »

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Weź może zobacz czy szybkozłączki nie zleciały z pickupa. Ja się męczyłem 2h aż w końcu zauważyłem ze za kable zbyt mocno pociągnąłem :D
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Alzheimer

• Nowy użytkownik
Thoth i gkoz - strzał w dziesiątkę. Po pierwsze padł mi przełącznik. Po zmianie na nowy działał tylko Neck. Most jak się okazało nie stykał - za mocno kabelki pociągnąłem. Temat uważam za zamknięty. Dzięki za pomoc.

Offline wuj Bat

• Pr0
A ja się podłączę. Dosłownie i w przenośni. Pierwszy raz widzę taką akcję, że z przetwornika (BO) wychodzi kabel oraz jest tam też szybkozłączka! Upewniam się tylko, że: mam podłączyć się do złączki pikapa, a kable zaizolować, każdy osobno.
Paczki z głów!

Offline m4ody

• Pr0
    • http://www.rotengeist.pl
Wszystkie BO, ktore miałem (miałem ich troche) tak własnie miały. Utnij po prostu kabel, zeby z pyty nic nie wyłąziło i gra  :P
Leweoczkomisiarysia

Offline wuj Bat

• Pr0
E, no w drugiej gicie mam też BO, tyle, że neckowy - i jest tylko złączka. Może to pikapy z jakiegoś okresu przejściowego? W sumie chętnie bym ten kabel uwalił, ale boję się zrobić zwarcie. Chyba po bożemu zapodam z termokurcza.
Paczki z głów!