Witam!
Po pierwsze przepraszam za umieszczenie mojego noob posta na tym forum gdzie zdaje sie ze goruja tylko 7 strunowki
ALE!
Tak sobie mysle ze skoro juz tu graja na 7 i wiecej strunach to maja duze doswiadczenie i pewnie sie nie myle
Takze bardzo przepraszam ze cofam was do wspomnien kiedy zaczynaliscie przygode z gitara, ale pomimo przeczytaniu wielu for nadal nie wiem w co zainwestowac gotowke
To bedzie moje pierwsza gitara... nigdy nie gralem itp kilka razy trzymalem ^^, Dlaczego mam zamiar wydac tak duzo pieniedzy na 1sza gitare?
- jestem bardzo zdeterminowany i jezeli sie na cos decyduje to daze do tego wytrwale dlatego wole kupic pozadna zeby starczyla na dluzej itp
- kocham muzyke, dzwieki itp dlatego zalezy mi naprawde na dobrym brzmieniu/ wykonaniu gitary (wyglad bez znaczenia)
Od kilku dni czytam rozne fora, recenzje i czas nadszedl aby sie w koncu kogos zapytac co i jak
Jestem zainteresowany kupnem gitary elektrycznej tak jak w temacie.
Gitara bedzie mi sluzyla tylko i wylacznie do muzyki ciezkiej, dlatego tez najbardziej chcialbym cos z gitar ESP. Wiem natomiast ze te prawdziwe ESP nie ltd czy jakos tak zaczynaja sie od troche wyzszych sum ;p
Boje sie troche bo mam male dlonie, ale z tego co pamietam kilka dobrych lat temu trzymalem akustyczna bez problemu wiec chyba nie jest az tak zle ;p
Gitara po zakupie bedzie glownie podpieta pod pc, w pozniejszym terminie planuje oczywiscie dokupienie wzmacniacza i innego hardware.
Przez ostatnie lata ogromna inspiracje wywarl na mnie Devin Townsend i to glownie przez tego Pana chcialbym wrescie przestac marzyc i nauczyc sie grac na gitarze elektrycznej.
Devin TownsendBardzo bym prosil o pomoc w doborze jakiejs porzadnej gitary do 2000zl ktora najlepiej bedzie sie czula w muzyce ciezkiej (najlepiej cos ze stajni ESP, no ale nie koniecznie bo tak jak mowie malo sie na gitarach znam)
Gitara musi byc nowa, no i do tych 2000zl (wiadomo ze mozna troche nagiac no ale wolalbym zostac w tym przedziale cenowym i tak musze jeszcze troche na nia popracowac ;p)
Wyglad bez znaczenia ma brzmiec!
Jezeli uwazacie ze wydawanie takiej kasy to bezsens w moim przypadku prosze mi to napisac i odrazu podrzucic modele od ktorych powinienem zaczac itp no chyba ze uwazacie ze moge zaczac od 7strings ^^, od razu hehe
Naprawde nie mam kogo sie doradzic dlatego wasze zdanie bedzie prawdopodobnie decydujace
Z gory dziekuje za wszytkie propozycje i rady.