Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1528133 razy)

Offline Zomballo

• Gaduła
Mi dalej gołe baby i jedzenie wyświetla. Nie wiem o czym mowa?

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Mi dalej gołe baby i jedzenie wyświetla. Nie wiem o czym mowa?

polska dla polaków, księżyc dla księży itd itp etc
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
To może powiem dokładniej - mój znajomy był z nią chyba ponad dwa lata i bardzo niedawno temu się rozstali - dosłownie w ciągu może dwóch miesięcy od teraz, wciąż mieszkali razem. Wiem, że teraz pomagał jej rodzinie z załatwieniem czynności pogrzebowych, itp. Co do reddita, nie mam pojęcia, o kogo chodzi.

To jest park przy centrum miasta, dosłownie 5 minut od dworca pieszo; gdy mieszkaliśmy bliżej, chodziłem tam niejednokrotnie z psem o podobnej godzinie, tak samo moja partnerka, obok tego parku jest gabinet weterynaryjny do którego chodziliśmy z poprzednim psem. Sytuacja absolutnie z horroru, Klaudii nie poznałem osobiście, ale właśnie jej chłopak to mój dobry znajomy od lat i jesteśmy razem na roku na doktoracie; dlatego szczególnie jakoś mnie zalewa krew, gdy widzę, że lokalne i nie tylko męty wykorzystują to, co się stało do siania strachu i nienawiści w celach politycznych. Szczególnie, gdy słyszę wszystkie te fake newsy wokół całej sytuacji. Matka sprawcy też wynajmuje mieszkanie u znajomej, która ma kamienicę naprzeciwko mojego biura, Toruń to pod tym względem małe miasto. Wiazanie Klaudii z jakimś kolumbijskim kartelem z kont botów pod jej zdjęciami profilowymi na Facebooku, a z drugiej jakieś głupoty o tym, że ten gość się tu ukrywał i dostał się nielegalnie, jakby to była kwestia postawienia wystarczająco wysokiego płotu na szczelnie zamkniętej granicy, a sytuacja była do uniknięcia jakbyśmy się stali faszystowskim panstwem policyjnym. Prawdopodobnie nawet wtedy nie. :(

Offline mwczesniak

• Gaduła
No właśnie, jak z reguły wyświetlały mi się rzeczy które miałem polubione/znajomi, tak teraz pełno gówna nieobecnego w moich kręgach zainteresowań. Jakiś nowy algorytm?
To stopniowy proces trwający od kilku lat, najpierw infinite reel i teraz po prostu wyświetla stopniowo coraz więcej treści spoza tego, co sami polubiliśmy, a nawet po prostu na zasadzie profilowania “jesteś w takiej kategorii demograficznej, ktoś zapłacił dużo pieniędzy więc będzie miało dużo wyświetleń”.

Ogólnie @Filun trafil w 10 z enshittification, do tego dodałbym, że zbliżamy się coraz bardziej do tzw. dead Internet, gdzie tylko boty będą komentowały botom content stworzony przez AI.

Nałóżmy na to pierdolnik polityczny związany z tym, że jesteśmy coraz bardziej niebezpiecznie blisko 3 WŚ, Izrael odjebał ponad ćwierć miliona cywilów w Gazie i dodaje im uzależniające dragi do mąki z zasobów humanitarnych, z której chleb jedzą potem dzieci i umierają na oczach matek; Rosja wzmacnia wysiłki na Ukrainie, a my jesteśmy zajęci napierdalaniem polskich kobiet na granicy niemieckiej, bo polska patusiarnia naczytała się jakichś bzdur w necie i Bąkiewicz dostał przelew z Kremla, żeby zrobić inbę.

Niedawno brutalnie zamordowano inną doktorantkę, prywatnie dziewczynę mojego dobrego znajomego, zrobił to 19-latek pochodzący z Wenezueli. Na co narodowcy robią “marsze pamięci” wbrew woli rodziny i krzyczą coś o “nie wpuszczaniu m*rzynów”, kiedy Wenezuela jest w jebanej Ameryce. Poza tym jego matka tu pracuje i on do niej przyjechał z Hiszpanii. Dopóki ktoś nie ogarnie moderacji treści i tego, co można promować na masową skalę w mediach społecznościowych, to we are doomed.
Przede wszystkim to chodzi o to, by nie wpuszczać do Polski młodych byczków z krajów zupełnie obcych nam kulturowo, a to czy będzie to murzyn, Arab czy mieszkaniec Ameryki Południowej ma już mniejsze znaczenie. Jakoś w naszym kraju jest już setki tysięcy obywateli Ukrainy i Białorusi, którzy uczciwie pracują, posyłają swoje dzieciaki do polskich szkół, myślą poważnie o pozostaniu w Polsce i kupieniu tu mieszkania. Sam mam za sąsiadów rodzinkę z Białorusi i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć, ale wiadomo, że wśród takiej rzeszy ludzi jaka napłynęła do nas z Ukrainy i Białorusi znajdzie się też sporo podejrzanego elementu "zajmującego się" kradzieżami, wymuszeniami i jakimiś lewymi interesami (tak samo było chociażby wtedy jak cała masa naszych rodaków poleciała do pracy na Wyspy). Niemniej Polacy nie są naiwni, w ostatnich powiedzmy 20 latach wielu z nas pracowało za granicą i widziało co się dzieje we Francji, Anglii, Szwecji i jak się tam zachowują pigmentonegatywni obywatele z krajów trzeciego świata, więc nie ma co się dziwić, że nie chcą u nas tego samego co się dzieje na Zachodzie, tj. gwałtów, zamachów, rozrób na ulicach, no go zone, itp. negatywnych zjawisk towarzyszących przybyciu nachodźców.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
No ja pamiętam jak mieszkałem w UK i tam mniejszość narodowa z największym współczynnikiem przestępczości to Polacy ¯\_(ツ)_/¯

Podobnie mój przyjaciel ma żonę z Wenezueli, poznali się w Hiszpanii i to zajebista osoba. Nie sądzę, żebyś po kolorze skóry odróżnił jedną osobę z Ameryki Południowej od drugiej z zupełnie innego zakątka tego kontynentu i opowiadanie o byczkach z trzeciego świata jest nieco w tym kontekście ułomne, szczególnie patrząc na skład naszych reprezentacji w niektórych sportach, gdzie to bardzo często są np. Brazylijczycy czy Kolumbijczycy. Głównym zagrożeniem są raczej nafurane, lokalne “byczki” i wszelkiego rodzaju ideologia usprawiedliwiająca patologiczne zachowania z ich strony albo prezydenci mówiący o ustawkach jako “szlachetnym sporcie”, gdy jednocześnie nasi naukowcy, sportowcy i wiele innych wybitnych jednostek o etniczności, którą nazwałeś “pigmentonegatywnymi” albo nachodźcami boi się wychodzić z domu, bo dostaną ryju od jakiegoś nagrzanego kibola.

Offline Algiz

• Gaduła
  .....Jakoś w naszym kraju jest już setki tysięcy obywateli Ukrainy i Białorusi, którzy uczciwie pracują, posyłają swoje dzieciaki do polskich szkół,
Jest nawet fajniej  :o Ten Ukrainiec który kopał po głowie jedenastoletnie Polskie dziecko  które straciło przytomność został od razu zwolniony, a Polak który ściągnął z urzędu flagę Ukrainy i zawiesił polską dostał dwa miesiące aresztu. JPRD

Offline mwczesniak

• Gaduła
No ja pamiętam jak mieszkałem w UK i tam mniejszość narodowa z największym współczynnikiem przestępczości to Polacy ¯\_(ツ)_/¯

Podobnie mój przyjaciel ma żonę z Wenezueli, poznali się w Hiszpanii i to zajebista osoba. Nie sądzę, żebyś po kolorze skóry odróżnił jedną osobę z Ameryki Południowej od drugiej z zupełnie innego zakątka tego kontynentu i opowiadanie o byczkach z trzeciego świata jest nieco w tym kontekście ułomne, szczególnie patrząc na skład naszych reprezentacji w niektórych sportach, gdzie to bardzo często są np. Brazylijczycy czy Kolumbijczycy. Głównym zagrożeniem są raczej nafurane, lokalne “byczki” i wszelkiego rodzaju ideologia usprawiedliwiająca patologiczne zachowania z ich strony albo prezydenci mówiący o ustawkach jako “szlachetnym sporcie”, gdy jednocześnie nasi naukowcy, sportowcy i wiele innych wybitnych jednostek o etniczności, którą nazwałeś “pigmentonegatywnymi” albo nachodźcami boi się wychodzić z domu, bo dostaną ryju od jakiegoś nagrzanego kibola.

Tylko dziwnym trafem potem się okazywało, że w UK władze nie podawały w tych statystykach dotyczących przestępczości obywateli Indii, Pakistanu czy Arabów. Nie wiem na jakim świecie żyjesz, ale w Polsce już od dawna żadne lokalne nafurane byczki nie były zagrożeniem dla osób o innym kolorze skóry, a to że znajdzie się jakiś jeden czy drugi idiota, który próbuje się w ten sposób dowartościować dając przez to pożywkę TVNom i innym gazetom wyborczym czy onetom żeby pisać o Polakach jako rasistach czy ksenofobach to już inna sprawa. Jakoś tak samo w okolicy Warszawy jest mnóstwo przybyszów z Wietnamu, którzy prowadzą własne biznesy od handlu ciuchami, po knajpki, itp. i nikt ich nie bije, a i oni sami nie sprawiają problemów.

Offline Algiz

• Gaduła
A co do statystyk przestępstw popełnionych przez cudzoziemców, to żadne państwo ich nie prowadzi "oficjalnie" bo samo już ogłoszenie mogłoby być potraktowane jako przejaw rasizmu. Szwedzi szczycą się tym, że ponad 15% ich populacji to emigranci ale jak się głębiej pokopie, to się okazuje, że te 15% popełnia ponad 60% wszystkich przestępstw.

Offline Rot

• Gaduła

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Ogólnie to chyba tutaj zapomnieliście trochę, że statystyki statystykami, ale bycie przestępczym chujem nie zna pojęcia narodowości, rasy, religii czy rozmiaru buta
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤