Mimo wszystko, wolę swoje odczucia, niż to co czują inni, choćby Pietruczi z Satjanim twierdzili, że A jest lepsze, a ja słyszę, że bardziej siedzi mi B, to sorry, ale nie będę się oszukiwał.
Inna sprawa jest taka, że 99% ludzi kupujących Fractala/Kempera grało wcześniej na lampach... sam miałem wcześniej (z dużych pełnoprawnych lamp) takie potworki na własność jak Marshall JCM2000 TSL 100, MG Raven II 100, JetCity JCA22h czy ostatecznie, mojego ulubionego po dziś dzień ENGL Savage 120 KT88, po drodze były przelotne romanse z mniej ciekawymi wzmakami (z mojego punktu widzenia), a i dziś posiadam małą lampkę a'la Fender Champ w mieszkaniu.
Mimo to, Fractal jako samo PRE + porządna końcówka mocy (w moim przypadku MG SPA 2x50) i kolumna, daje pierdolnięcie i furgocące nogawki, o których braku wspomina Ola w przytoczonym filmie. Słowo które użyłem, a mianowicie "porządna" końcówka jest dość istotne, bo wcześniej używałem Carvin T100, który brzmiał płasko jak kartka papieru i po prostu sucho. Jeszcze wcześniej przez jakieś pół roku grałem na Fractalu z (wychwalaną wtedy) ALTO TS115 V2 i mimo tego, że zbierała świetne opinie, to dla mnie, było to średnie rozwiązanie, brakowało tego pierdolnięcia, które faktycznie, póki co dał mi tylko stack. Nie brzmiało to źle, ba! nawet bardzo dobrze, poprawnie, ale nie było mocy w tym brzmieniu.
Więc reasumując, wolę swoje odczucia, a nie innych oraz wolę poszukać brzmienia, które mi odpowiada na własną rękę (chociaż była to czasochłonne i drogie), niż zdawać się na opinie z netu/YT/FB/forów, którymi można się posiłkować, a nie na nie zdawać.