Autor Wątek: Schecter c-7 Hellraiser niespodzianka z gryfem  (Przeczytany 9336 razy)

Orange

• Gość
Schecter c-7 Hellraiser niespodzianka z gryfem
« 16 Paź, 2011, 01:23:18 »
Jako że gitara była wałkowana na forum i jako NGD i jako nie, ja trochę z innej beczki.
W swoim wiośle zerwałem lakier z gryfu i zaolejowałem go. W trakcie zdejmowania lakieru trafiłem na zabawne kwiatki. Otóż podstrunnica w moim egzemplarzu była przesunięta względem gryfu o grubość paznokcia. Co ciekawe nie było poprawione to w sposób: przycięcie gryfu i podstrunnicy, tylko ktoś to lakierem uzupełniał  :facepalm:, tak samo łączenie gryfu z korpusem. Ładnie wyprofilowanie, wypełnione lakierem, dopiero po zdjęciu tego do podkładu (bo i tego jest dość gruba warstwa) pokazały się zacieki z lakieru. Piszę to, bo się wkurwiłem generalnie. Po wyczyszczeniu tego dyjabelstwa położyłem olej, który pięknie pokazał jak gryf wygląda. Otóż klejony jest z trzech części, które są w dodatku niedokładnie połączone, bo widać klej który to trzyma. Jakbym tego nie zdzierał, nawet bym nie wiedział. Jako, że :fotki: w dzień wrzucę, żeby się pochwalić i pożalić ;D

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
I w dalszym ciągu to wiosło kosztuje 50% więcej niż japońskie ibanezy, fascynujące...
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Chętnie oblukam :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
I w dalszym ciągu to wiosło kosztuje 50% więcej niż japońskie ibanezy, fascynujące...

Które japońskie Ibanezy mają wydłużoną skalę, 7 strun, stały most i kosztują używane 1700 zł?
Bo jak są gdzieś takie to biorę od razu 5.
mniut i piah

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Pomijając skalę, to mój był całkiem blisko :P
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Bjørn

• Pr0

Które japońskie Ibanezy mają wydłużoną skalę, 7 strun, stały most i kosztują używane 1700 zł?
Bo jak są gdzieś takie to biorę od razu 5.

Ibanez RGD7321

B4 ktoś zacznie gadać, że ten model nie jest MIJ - marka jest japońska. ;) A hellraiser tez w Japonii robiony nie jest.
« Ostatnia zmiana: 16 Paź, 2011, 12:18:46 wysłana przez Az »
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline oz

• Pr0
też czekam na zdjęcia, chociaż z góry zakładam, że jest to kwestia egzemplarza, robotnik coś zjebał i ratowali jak się dało

Offline Pietryk

• Użytkownik
Dokładnie...

Orange

• Gość
Proszę obiecane fotki:

Fotki są już po skończeniu całej robótki. Z jednej strony mam mniej podstrunnicy, z drugiej gryfu. Można powiedzieć, że mam teraz węższy gryf :D
Generalnie od tylca jest teraz tak:

A od frontu tak:
« Ostatnia zmiana: 16 Paź, 2011, 14:18:56 wysłana przez Orange »

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
sweet mother of jesus!
wygląda cudnie ;o

a co do łączenia to hmm, skoro gra dobrze...
i always go full retard

Orange

• Gość
właśnie skończyłem sąsiadów uszczęśliwiać i powiem, iż musiałem sobie basu dodać na wzmaku :D leży w łapie zajebiaszczo. Generalnie decyzja była trafna, te niedoróbki fkoorviają ale chyba nie rzutują na brzmienie...

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV

Ibanez RGD7321

B4 ktoś zacznie gadać, że ten model nie jest MIJ - marka jest japońska. ;) A hellraiser tez w Japonii robiony nie jest.

Nie mówimy o marce tylko o produkcji. I nie bardzo widać używki w PL, ba nie bardzo widać nówki w PL. Także słabo.
Nie ma takich Ibanezów. Bo gdyby były, już bym takiego miał :P
mniut i piah

Offline Bjørn

• Pr0
Raz widzialem na allegro. Także nie kłóć się, bo to dobre i tanie wiosło. ;) Przegapiłeś okazję, dlatego go nie masz. :D

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Dyskusja jest bezcelowa, bo nie robią ich w Japonii, a o tym właśnie pisał Rachet.

A gryfik w C7 ładny się zrobił.
mniut i piah

Offline Pietryk

• Użytkownik
Co z tego jak jest Schecter wykończony skoro nie odstaje brzmieniowo od Ibaneza??

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
To z tego, że jakby był lepiej wykończony to by odstawał od Ibaneza.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Pytanie do specjalistów:
Mój Schecter brzmi zajebiście, wszystko wybrzmiewa jak trzeba, jest zajebiście wygodny, wykończony okej.
Nie mam się do czego przyczepić.
Załóżmy, że mam również podobne zabiegi technologiczne zastosowane.
Jak to odmieni moje życie?
Poważnie: jaki to faktycznie ma wpływ na cokolwiek?
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Troszkę nie rozumiem tego faila łaczeniem gryfu i korpusu. Jeśli masz lakier na powierzchni styku drewna z drewnem to gorzej wybrzmiewa itd. Jeśli wszystko przylega, tylko kosmetycznie lakier zasłania szczelinę to nie ma to żadnego wpływu. Jak masz ładnie klejony gryf w sensie, że przed klejeniem wszystko ładnie przylega to może być lepszy od takiego nierówno sklejonego. Tyle.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline .rogaty

• Gaduła
  • Dolina Magicznego Jednorożca Nińdzia!
@UP: Chociaż badań na ten temat zapewne nikt nie przeprowadził. IMO, najbardziej takie rzeczy wjeżdżają na psychikę właściciela wiosła, niż na cokolwiek innego. :P
It's always nice to have a penis.