Na giełdzie wisi Epi za 900, imo od tego już można zaczynać mówić o przyzwoitym wiośle.
Żądna okazja, cena jest taka chyba tylko przez te liny cumownicze i przesyłkę z UK. Poza tym... np. ok. 1,5 miesiąca temu za 8 stówek poszedł (koreański!) Curbow 5ka z case'm. Sam polowałem, ale nie miałem odłożonej kaski. Wiem że to nie jest full mahoń z gigaoutputowym hambakierem, ale coś za coś. Trzeba czekać, szukać, pytać...
Za 6 stówek można szukać Cortów C4/5 (jeśli ma to być 5ka) zwłaszcza ze starszej produkcji, bo nowsze podskoczyły jakiś czas temu, ewentualnie różnych wynalazków typu Cruiser/Crafter (i tak lepsze to niż jakieś wiżjony albo srajłeje - pierwszy z brzegu:
http://allegro.pl/sprzedam-cruiser-by-crafter-aktywny-bass-5-tka-i1813240854.html), Washburny niższych serii, podobnie czasami jakiś tani RBX się trafi. O lutnikach nie wspomnę, ich wyroby chodzą za śmieszną kasę, tylko trzeba upolować okazję - np. w zeszłym roku pseudo-jazz Kameckiego na humbie EMG (nie, nie HZ tylko "normalnym" DC) poszedł za cenę humba
PS.
Ale 300 to juz nie jest dużo. A przecież TYLKO 300 musisz dołożyc do tych swoich 600
I
dozbieraj i kup lampę dokładasz kolejne 100-200 i wchodzisz w tajwańskie Yamahy czy Ibanezy serii BTB, które może nie wyglądają tr00, ale są dwie klasy lepsze od choćby w/w Epiego. Tak można w nieskończoność.
Akurat teraz bryndza na allegro, ale poszukaj ogłoszeń w archiwum albo na forach basowych, może coś ustrzelisz. Good luck!