Autor Wątek: Schecter Hellraiser C-7 dostępność  (Przeczytany 5816 razy)

Offline Guitar_Man

• Nowy użytkownik
  • "wpłynąłem na suchego przestwór oceanu..."
Schecter Hellraiser C-7 dostępność
« 10 Lip, 2012, 08:13:05 »
Ładne wiosełko :) ale mam pytanko, czy masz dostęp do wersji siedmiostrunowych Schectera, najlepiej seria C-7?? Może być używaniec :)
Dlaczego kapele Death Metalowe graja tak szybko??? Bo jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy heheheh ;D

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Man, odpowiadasz na temat z marca a nawet nie przejrzałeś giełdy, na której set wszystko, od Hellriserów, przez Loomisa po ATX
B ( o ) ( o ) B S

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Poza tym C7 są na stocku normalnie w RNR.

Offline Guitar_Man

• Nowy użytkownik
Spoko, spoko :) Dziś specjalnie się zarejestrowałem, aby poprzeglądać oferty, ale powiem Wam, że od miesiąca szukam Hellraisera C-7 i nigdzie go nie ma, aż do dziś :D bo do Megamusic (oficjalny dystrybutor Schectera na Polskę) zjechały tylko 3 sztuki C-7 z czego ja wyrwałem jedną za porozumieniem z jednym ze sklepów internetowych. Nawet mi cenę trochę obniżyli, ale uwierzcie mi, że tych modeli nie ma w żadnym sklepie od morza aż po tatry, wiem to bo wykonałem chyba ze 100 telefonów. Gadałem nawet z gośćmi z Guitar Center bo wiem że można z nimi ceny negocjować nieźle, ale też nie zdążyli się załapać na żadną ze sztuk bo już były po rezerwowane. Ale jak mówię miałem szczęście i C-7 leci już do mnie  :headbang:
Dlaczego kapele Death Metalowe graja tak szybko??? Bo jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy heheheh ;D

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
Co za bzdury opowiadasz? Czerwony C7 wisi w warszawskim Rock'n'rollu od 2 lub 3 m-cy, czarny jeszcze w zeszłym tygodniu na pewno był w Gdańsku. 3 sztuki to były ale siedmiostrunowych Blackjacków.

Offline Guitar_Man

• Nowy użytkownik
informacje o 3 sztukach Hellraisera dostałem z pierwszej ręki z Megamusic..dowodem na to jest brak możliwości ściągnięcia ich przez inne sklepy np. jak Guitar Center. Z RnR nie współpracuje ze względu na niemiłe doświadczenia z przeszłości więc nie wiedziałem, że mają C-7 odwieszone na kołku ;)

Offline Jakub0765

• Gaduła
no ale man, litości, na forum ostatnio sporo siódemek schectera było możliwych do nabycia.
g-zs sprzedaje na bank loomisa,
Muchatek miał ATX'y i to też nie wszystko
natomiast konkretnie co do C7 na allegro masz kilka sztuk (na pewno w zeszłym tygodniu jeszcze były, na 100%)
a to że nie współpracujesz z RNR nie znaczy, że tych gitar tam nie ma...
poza tym nie wiem co Ci goście z RNR zrobili ale porównując ich do jakiegokolwiek innego sklepu nie można im nic kompletnie zarzucić, imho najlepsza obsługa na jaką możesz trafić... z resztą nawet jeśli to i tak nie musisz z nimi łazić na piwo, kupujesz gitarę i masz wyjebane. sorry za wtrącenie.

Offline b3ny666

• Użytkownik
  • Guitars&Gear Collector
    • Tam gdzie gram :)
offtopując jest 7 Schectera w RnR łódzkim do obmacania :)

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
informacje o 3 sztukach Hellraisera dostałem z pierwszej ręki z Megamusic..dowodem na to jest brak możliwości ściągnięcia ich przez inne sklepy np. jak Guitar Center. Z RnR nie współpracuje ze względu na niemiłe doświadczenia z przeszłości więc nie wiedziałem, że mają C-7 odwieszone na kołku ;)
Pomyślmy i sprawdźmy:

Rock'n'roll Sp. z o.o.
ul. Leśna 15
81-876 Sopot

Mega Music Sp. z o.o.
ul. Leśna 15
81-876 Sopot

O jakże mi smutno...

Offline Jakub0765

• Gaduła
ups, fail.

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
Ale dużo firm upchanych pod jednym adresem, to musi być jakiś cygański biznes ;)

Offline Guitar_Man

• Nowy użytkownik
hehehe ;D no to wtopę zaliczyłem i to już na początku hehehe ;D nie miałem pojęcia, że to ten sam adres heheh ;P  ale jak zawsze można na chłopaków z forum liczyć ;) i dzięki za podpowiedź gdzie można te gitarki dostać ;) Pozdro for all ;]

Offline ChopZeWsi

• Pr0
A C7 Blekdżek by się nie nadał? Na giełdzie RadekM wystawia za okrągłe 2k zł.

Offline Guitar_Man

• Nowy użytkownik
Miałem Blackjack'a 6 strunowego i jak go szybko kupiłem tak go szybko sprzedałem. Praktycznie od 12 progu do 24 nie stroił, a uwierz mi, że się namordowałem, żeby zaczęła stroić! Zwłaszcza, że pomagał mi w tym również lootnik z mojej okolicy.  Więc się troszkę sparzyłem, ale rozmawiałem z ludźmi którzy nigdy się z takimi problemami nie spotkali w tym modelu więc myślę, że po prostu ten który miałem był felerny.. Jedynie Blackjack C-7 ATX wchodzi w grę, ale nie mam tyle złociszy na niego więc zostałem przy Hellraiserze C-7 i to też myślę, nie jest głupia sprawa zwłaszcza, że negatywnych opinii nie zbiera. W recenzji jaką znalazłem na sevenstring.pl  było napisane w negatywach tego instrumentu, że nie jest ni cholery uniwersalna i nie pograsz na czystym kanale pitu pitu, a ja właśnie uważam to za pozytyw bo w końcu seria C-7 moim zdaniem powinna być raczej do ciężkiego łojenia na przesterach. Wspomina o tym nawet sama firma Schecter, która się sfokusowała raczej na instrumentach do ciężkiego miąchania moszną  :devil:

Orange

• Gość
W moim osobistym odczuciu Blowjob>>>>>Hellraiser.Jak mi wpadły w łapy to porównałem. Obydwa 7stringi, obydwa na Seymour Duncan BO i tym samym secie strun.

Offline Guitar_Man

• Nowy użytkownik
Blowjob hehehehehe :D celnie wyraziłeś swoje odczucia co do Hellraiser'a :D 

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
najgorzej w takim razie, że ja się teraz muszę z nim męczyć :P

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Jedynie Blackjack C-7 ATX wchodzi w grę, ale nie mam tyle złociszy na niego

Stał na giełdzie za 2950...
mniut i piah

Orange

• Gość
najgorzej w takim razie, że ja się teraz muszę z nim męczyć :P

Nie wierzyłem że tak jest. Dopóki kumplowi w Blackjacku BO nie zakładałem i przez ciekawość nie porównałem. Ale pociesz się, że z painkillerem pod mostem Hellraiser zjadł czarnego :D

Offline b3ny666

• Użytkownik
  • Guitars&Gear Collector
    • Tam gdzie gram :)
Ale dużo firm upchanych pod jednym adresem, to musi być jakiś cygański biznes ;)
To zobacz jeszcze adres Lauda Audio :)