...mondomg...
na PAF PRO grałem też - meksykański model Fendera Richie Sambora ale pod mostkiem. Był naprawdę dobry jeden z lepszych pickupów jakie słyszałem w latach 90.
PAF 7 też jest genialny ale nie jestem wstanie stwierdzić czy jest identyczny z PAF PRO.
...Tadeo...
Jeśli lubimy pograć z przesterem można się pokusić o mocniejsze modele z magnesami Alnico lub zdecydować się na któryś z magnesem ceramicznym. Te drugie dają dźwięk nieco bardziej matowy, niejednokrotnie ze słyszalnie już ograniczoną szerokością pasma częstotliwości na czystym kanale. Potrafią za to zabrzmieć ostrzej dając charakterystyczny "pazór" po przesterowaniu. Posuwając się dalej w tym kierunku dochodzimy do najmocniejszych modeli będących w stanie wydusić z naszego wzmacniacza
prawdziwą lawinę składowych harmonicznych na kanale lead. Takie przystawki brzmią naprawdę marnie na czystym kanale, lecz dzięki zawężonemu pasmu i dużemu sygnałowi wyjściowemu siłą rzeczy sprawują się najlepiej w tak ekstremalnych sytuacjach. Polecane są głównie entuzjastom metalu we wszelkim jego wcieleniu.
...BartekL...
Naprawdę wierz mi niektórzy mówią że brzmi jak wygląda ale ja nie sugerowałem się wyglądem. Mam to w d... dla mnie to przypadek
Ja naprawdę jeszcze lubię X2N ale najbardziej w mahoniu i dlatego nie ryzykowałem z nim w lipie bo wiedziałem, że będzie za jasny dla mnie. INVADER 7 to była dla mnie jedyna alternatywa na mocny i ciemny sygnał no i kur.... trafiłem ale wszystkie ustawienia brzmienia musiałem zmieniać natychmiast bo jest PRZEMOCARNY w porównaniu do V87.
Ten przetwornik jest do napierdalania rzeźni i nikt nie może doszukiwać się z nim jakiś subtelnych dźwięków. Nic innego z niego nie wydobędziesz jak tylko chaos więc przez wielu jest nie do zaakceptowania jak i przez wielu kochany. Ja go bardzo lubię, bardzo... ale kocham tylko X2N w mahoniu