A jaka to gitara? no właśnie, z mahoniu czy olchy? Bo to ważne, mahoń zawsze jest ciemniejszy bo jest ciężkim drewnem, a olcha jest taka mocno średnicowa z szybkim, zwartym atakiem Spoiler hehe
Spoiler wpierdol po prostu EMG i po sprawie
A skąd te (tak w ogóle pewne ) heheszki na temat drewna? Glenn F za bardzo wjechał? Poważnie czy żartujesz? XD@Tarrant Zapytałem jaka gitara, ale w zasadzie niepotrzebnie, bo nie doczytałem posta. Jak przechodzisz na niskie stroje to zmieniasz całą resztę ustawień, czyli efekty/wzmak/kolumna. Presety na których grałeś w standardzie niekoniecznie sprawdza się w C albo niżej. Moja rada: nic nie kupuj, tylko zmień ustawienia. A jak nie posłuchasz (a jestem na 99.9 procent że nie posłuchasz) nagraj sobie to samo najpierw na Merlinie, a później na nowym pickupie i oceń czy warto było wymieniać.Przekonfigurowałem wszystkie gałki po zejściu do niskich strojów, dalem grubsze struny, ale wiesz, mam tego Merlina już 100 lat i nie do końca mi on siedzi w tym momencie. Najzabawniejsze jest to, że im niżej nastroje gitarę, tym bardziej to co uwazam, za jego wady zaczyna się chować i mniejnirytować, ale to dalej nie to, czego szukam. Nie zrozum mnie źle, Sabotage to dobry pickup, ale mi się upodobania brzmieniowe zmieniły w stosunku do tego co było, jak go wstawiałem do gitary.