Autor Wątek: Metal to muzyka grana przez starych ludzi  (Przeczytany 7726 razy)

Offline Lechu_

• Pr0
Odp: Metal to muzyka grana przez starych ludzi
« 07 Lis, 2022, 11:28:12 »
Fajny temat. Ja bym dorzucił do tego przesilenie wizualizacjami. Dziś żeby kapela NA PRAWDĘ się wybiła trzeba mieć albo wybitnie INNĄ muzę czyli ,tak jak kiedyś zrobić z muzą coś czego nie zrobił nikt inny albo lecieć na wizualizacji. Z tym że właśnie przez to że jesteśmy codziennie atakowani miliardem obrazków zewsząd to nasz umysł musi się zatrzymać w takim momencie na klipie-okładce-wizualizacji-czymkolwiek co pozwoli zaraz potem łapnąć troszkę muzyki w tym zawartej.
Jako stary pryk , który kiedyś chciał się rozpychać łokciami parenaście lat temu, wydając kilka płyt i coś tam zaznaczający w muzie wiem , że być może nie włożyliśmy w to 100% ale ok 90% i to nie wystarczyło nawet na utrzymanie ludzi w kapeli. Dwa , że może byliśmy w niszy , która wtedy raczkowała w PL i w sumie do dziś jest nisza w naszym kraju.Byłem ostatnio na "progresywnym wieczorze, lokalnych dobrych kapel". Raz ,żeby zobaczyć czy może już jednak odrodził się ten gatunek a dwa jaki poziom mają teraz kapele. Efekt? 16 osób w sali na 200. Chłopaki nie grali źle, nawet na prawdę przyzwoicie ale - tu właśnie wracając do pierwszych zdań teorii - nie było to nic nadzwyczajnego, od już się kiedyś to słyszało, nic niestety zaskakującego, zapadającego w pamięci. Musi być Event, jak powiedział kiedyś Fistach. Albo obrazkowo albo muzycznie.
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.