Autor Wątek: Z jakiego serwisu najlepiej kupować muzykę  (Przeczytany 9291 razy)

Offline krzy1125

• Gaduła
Albo możesz też wyjść ze wieków ciemnych i zainteresować się Spotify. Po części spełnia wymogi pobierania, bo na każdym obsługiwanym urządzeniu możesz sobie ową muzykę pobrać.

Jeśli właśnie zależy ci na odkrywaniu czegoś nowego, to właśnie Spotify robi dużo dobrego w tym kierunku. Nie chodzi mi tutaj tylko o dwie playlisty tygodniowo i dailymixy, które są generowane na podstawie tego, co słuchasz. Samo przeglądanie pokrewnych kapel i podobnych kawałków daje sporo. U mnie to działa - dzięki tej usłudze słucham dużo więcej i poznaję dużo więcej (przed erą spotify żyłem w takiej bańce kapel, które mi się spodobały za młodu).

No i te 19 zeta miesięcznie to nie majątek.

PS Nie, mój post nie jest sponsorowany :)

Brzmi obiecująco, tylko mam jeszcze pytanie - w jakim formacie są pliki ściągane ze spotify i czy mogę je potem przerzucić z kompa na telefon i zegarek (ten obsługuje tylko listy z Windows Media Playera)?

https://www.discogs.com - polecam :D Kupujesz płytę, rippujesz, odstawiasz na półkę. Możesz potem rwać dupy na "ej bejbe chcesz zobaczyć jak DUŻA jest moja kolekcja płyt?"

Sęk w tym, że nie chcę już gromadzić fizycznych kopii... nie mam problemu żeby zapłacić za muzę, którę chcę pobrać, zapisać z urządzenia jakie chcę ale nie potrzeba mi kolejnego kartonu płyt.